ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

772

ΕΚΚΛΗΣΗ  ΓΙΑ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ  ΣΤΗΡΙΞΗ

Η  Επιτροπή Αγώνα μαζί με μια σειρά φορέων και επιστημόνων συνεχίζει τον αγώνα αποτροπής του καταστροφικού σχεδίου ΤΑΙΠΕΔ, κυβέρνησης και «θεσμών» για το Ελληνικό. Στη φάση αυτή μας απασχολούν τα νεώτερα μνημεία και τα δασικά τμήματα του δημόσιου ακινήτου. Τόσο ως προς τα πρώτα όσο και ως προς τα δεύτερα επιχειρείται ο αποχαρακτηρισμός τους, με κατάφωρη παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας.

Σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό των νεώτερων μνημείων η απόφαση της πλειοψηφίας του ΚΣΝΜ είναι σκανδαλώδης, όταν μάλιστα συνηγορούσαν υπέρ του χαρακτηρισμού η εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Πολιτισμού, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου και 12 επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς, με μοναδικό αντίλογο την (αντι) εισήγηση των τεχνικών συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ. Έχουμε υποβάλει αίτηση ανάκλησης  / θεραπείας και προσφεύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της πλειοψηφίας του ΚΣΝΜ που παραβιάζει τον αρχαιολογικό νόμο, με δικηγόρο τον Δημήτρη Μπελαντή.

Θα παρακαλούσαμε να συνδράμετε οικονομικά στην τελευταία μας αυτή  πρωτοβουλία. Τα απολύτως απαραίτητα έξοδα (παράβολα, κ.λπ.) είναι 650 €. Ο δικηγόρος μας δεν παίρνει πρόσθετη αμοιβή.

Μπορείτε να καταθέτετε τη συμβολή σας στους λογαριασμούς

Εθνική Τράπεζα,  IBAN : GR5901101570000015794587780,  Πορτάλιου Ελένη

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο/Eurobank, IBAN : GR7502606300000000103731729, Πορτάλιου Ελένη

Ειδοποιείτε τηλεφωνικά για την κατάθεση στο 2107512560 ή στο email  portel@central.ntua.gr

Επίσης μπορείτε να συνεννοηθείτε τηλεφωνικά και να δώσετε αυτοπροσώπως τη συμβολή σας

 

 

Εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα

Ελένη Πορτάλιου

GOLD Διαφήμιση