ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από ΔΑΣ ΟΤΑ εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας: ΛΕΙΠΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ…

853

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι:

Καθημερινά ζούμε όλοι μας την δύσκολη κατάσταση στην εκτέλεση του έργου μας στον Δήμο, εξ αιτίας των διαχρονικών αντιλαϊκών-Αντεργατικών πολιτικών με τις οποίες εναρμονίζεται και η σημερινή Δημοτική Αρχή και οι οποίες οδήγησαν στη δραματική μείωση του προσωπικού και της έλλειψης μέσων. Σε ορισμένες ειδικά υπηρεσίες τα πράγματα έχουν πραγματικά φτάσει σε επικίνδυνο αδιέξοδο.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η κατάσταση στο τμήμα συντήρησης και επισκευών του Δήμου, όπου λείπουν εργαζόμενοι  βασικών ειδικοτήτων, το δε σύνολο των εργαζομένων είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τις ανάγκες για την στοιχειώδη συντήρηση των υποδομών του Δήμου (κτήρια, δρόμοι, αθλητικοί χώροι, παιδικές χαρές κ. α..). Παρόμοια  προβλήματα λόγω της τεράστιας  έλλειψης προσωπικού, που οξύνουν ακόμη περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση, λόγω και των αυξημένων αναγκών που δημιουργούνται εξ αιτίας της πανδημίας, παρουσιάζονται και στον ΟΠΑΝ.  όπου τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και η διοίκηση του, προκειμένου να υλοποιηθούν τα προγράμματα του οργανισμού καταλογίζουν τις δικές τους πολιτικές επιλογές (να μην προσλαμβάνουν προσωπικό) σε εργαζόμενους του ΟΠΑΝ αρνούμενες την αντικατάσταση δυο γυμναστριών από εργασία βλαπτική για την υγεία τους.

Έτσι αντί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα  με την πρόσληψη μόνιμου και επαρκούς προσωπικού,  η Δημοτική Αρχή στρέφεται κατά των εργαζομένων ενισχύοντας την εντατικοποίηση της δουλειάς μας, την εκχώρηση του έργου σε εργολάβους (π.χ.  η συντήρηση των παιδικών χαρών) ανοίγοντας παραπέρα το δρόμο της εκχώρησης υπηρεσιών σε ιδιώτες με το κλασσικό πλέον πρόσχημα ότι δεν έχει προσωπικό.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι μας ανησυχεί ιδιαίτερα και πρέπει ενωμένοι να δείξουμε ότι είμαστε απέναντι, στην αντεργατική πολιτική της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης του ΟΠΑΝ.

Ζητάμε άμεσα να πάψει:

  • Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να χρεώσει τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού και μέσων στους εργαζόμενους, όπως χαρακτηριστικά γίνεται με την στάση της απέναντι στον προϊστάμενο του τμήματος συντηρήσεων- μικροεπισκευών . Προσάπτοντάς του τις κατηγορίες του μη ικανού. Τον έπαψε από τις αρμοδιότητες του, θεωρώντας τον υπαίτιο για την κατάσταση των παιδικών χαρών και παραπέμπεται στην πειθαρχική διαδικασία, με κλήση σε απολογία με ασαφές κατηγορητήριο από τον Διευθυντή του που  πρόθυμα υλοποιεί  τις εντολές της Δημοτικής Αρχής. Ας αναλογιστούμε, μπορεί ένας εργαζόμενος και όχι αποκλειστικά απασχολούμενος στη συντήρηση των παιδικών χαρών να συντηρεί τις πλέον των 30 παιδικές χαρές που διαθέτει ο δήμος που καθημερινά έχουν φθορές από τη χρήση,   ακόμα και αν έχει ως προϊστάμενο των πλέον έμπειρο μηχανικό;
  • Η άρνηση της Διοίκησης του ΟΠΑΝ να τηρήσει την εργατική Νομοθεσία και να αντιμετωπίσει, με τοποθέτηση σε εργασία που δεν θα είναι βλαπτική για την σωματική τους ακεραιότητα τις δύο γυμνάστριες που αποδεδειγμένα με ιατρικά παραστατικά δεν μπορούν να εργάζονται σε προγράμματα που επιβαρύνουν καίρια της σωματική τους ακεραιότητα.

Τα παραπάνω συνάδελφοι δεν μπορεί να μας αφήνουν αδιάφορους.

Είναι υπόθεση συλλογικής μας αντίδρασης η αποτροπή τέτοιων φαινομένων που στόχο έχουν την υποταγή και την εντατικοποίηση της δουλειάς μας.

Είναι δική μας υπόθεση η πάλη για σταθερή και μόνιμη δουλειά και πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για να λειτουργήσει ο Δήμος.

Σεπτέμβριος  2020

GOLD Διαφήμιση