Για μια άλλη ζωή έξω από τα σχέδιά τους | Ανακοίνωση της Εκτός Σχεδίου για την συμμετοχή της στις επόμενες δημοτικές εκλογές

645

Για μια άλλη ζωή έξω από τα σχέδιά τους | Ανακοίνωση της Εκτός Σχεδίου για την συμμετοχή της στις επόμενες δημοτικές εκλογές

Στην εποχή της συνέχισης της καπιταλιστικής κρίσης, της «εξόδου» από τα μνημόνια και της δέσμευσης στις μνημονιακές συμφωνίες ως το 2060, της φτώχειας, της ανεργίας και της καταπάτησης εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, της πολεμικής και φασιστικής απειλής, η φωνή της ανατρεπτικής, αντικαπιταλιστικής αριστεράς εξακολουθεί να ακούγεται σε όλο και περισσότερους δήμους και περιφέρειες της Ελλάδας. Κομμάτι αυτής αποτελεί και η ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ, η οποία εξακολουθώντας να δρα μέσα στις διαδικασίες του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ταυτόχρονα θα παρέμβει και στην διαδικασία των προσεχών δημοτικών εκλογών.

Οι θεσμικές αλλαγές που εισάγονται με την ψήφιση του «Κλεισθένη Ι», στοχεύουν στην αποτελεσματικότερη και ταχύτερη πρόσδεση δήμων και περιφερειών με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, και αποτελούν συνέχεια και «εκσυγχρονισμό» όσων εφαρμόστηκαν με τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη». Οι δήμοι και οι περιφέρειες ολοκληρώνονται σε ένα το τοπικό κράτος που θωρακίζεται και θεσμικά, ώστε να είναι ακόμα πιο εχθρικό σε βάρος των εργαζομένων. Η λιτότητα, η ιδιωτικοποίηση/ανταποδοτικότητα υπηρεσιών και η διάλυση του κοινωνικού κράτους έχουν και τη σφραγίδα και των δημοτικών αρχών (έμμεσα ή άμεσα).

Στο πεδίο αυτό, οι πολιτικές προτάσεις για δήθεν φιλολαϊκή διαχείριση των περιφερειών και των δήμων στοχεύουν να εγκλωβίσουν τις εργατικές διεκδικήσεις και να περιορίσουν τις κοινωνικές ανάγκες στα πλαίσια του «εφικτού» που κάθε φορά θα ορίζεται από τα ΕΣΠΑ, τις συμφωνίες στα πλαίσια της ΕΕ, τους μνημονιακούς νόμους και τις συνθήκες σταθερότητας που θα επιβάλλουν οι «επενδυτές».

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Στη Ν. Ιωνία, η κατάσταση δεν αποτελεί εξαίρεση. Η σημερινή δημοτική αρχή με επικεφαλής τον κ. Γκότση που υποστηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε γνήσιο εκφραστή της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στο επίπεδο του δήμου μας. Εφάρμοσε στο ακέραιο και συνεχίζει να υλοποιεί τις μνημονιακές πολιτικές, τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών, τη διεύρυνση των μορφών ελαστικής εργασίας, την ενίσχυση της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών κ.α. Παράλληλα αναλαμβάνει το ρόλο του μεσάζοντα ανάμεσα σε επιχειρηματικά συμφέροντα, τράπεζες και εκκλησία προωθώντας τα σχέδιά τους σε βάρος των συμφερόντων των κατοίκων της πόλης.

Για έναν άλλο δρόμο ΕΚΤΟΣ του κυρίαρχου ΣΧΕΔΙΟΥ κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου

Για εμάς, ο δρόμος για μια αξιοβίωτη ζωή είναι ο δρόμος του συλλογικού αγώνα κατοίκων και εργαζομένων για να επιβάλουν δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες, προσωπικό με σταθερή εργασία για τις ανάγκες όλων των κατοίκων, δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τη δημόσια υγεία, ανοιχτά σχολειά για όλα τα παιδιά, ελεύθερους από το κέρδος δημόσιους χώρους και δραστηριότητες, για να μην πέσει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, για να είναι οι πόλεις μας ανοιχτές σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό.

Είναι ο δρόμος, της συνολικής ρήξης και σύγκρουσης τόσο με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και με κάθε επίδοξο διαχειριστή της κυρίαρχης πολιτικής, (ΝΔ, ΚινΑλ και της ακροδεξιάς – φασιστικής Χρυσής Αυγής), όσο και στην αποδυνάμωση των τοπικών εκπροσώπων της, στην κατάργηση του «Κλεισθένη» και όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην τοπική διοίκηση/κράτος.

Είναι ο δρόμος σύγκρουσης με λογικές ανάθεσης και προώθησης της αντίληψης για μια συλλογική οργάνωση των εργαζομένων, των ανέργων, των κατοίκων ελλήνων και μεταναστών και των αγώνων τους.

Η Εκτός Σχεδίου συναντήθηκε όλα αυτά τα χρόνια σε αγώνες με πολλούς αγωνιστές και αγωνίστριες από πολλούς χώρους του κινήματος, ανένταχτους και οργανωμένους, σε πολλά μέτωπα, σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα όσο και σε τοπικά.

Είμαστε κι εμείς μέρος της φωνής όλων αυτών που δεν ακούγονται, των φτωχών, των άνεργων ή εργαζόμενων για 400 ευρώ, των μεταναστών, των χαμηλοσυνταξιούχων, των νέων που δεν βλέπουν να έχουν κανένα μέλλον.

Θέλουμε να ξαναβρεθούμε με όλες και όλους που έχουμε συναντηθεί στους αγώνες για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων της περιοχής μας (ΟΤ 150, πλ. Πάρσης, ΟΤ 445 κ.α.), στις συνελεύσεις κατοίκων ενάντια στα χαράτσια, στους αγώνες για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις απολύσεις, στις κινητοποιήσεις ενάντια στη δράσης της χρυσής αυγής και των φασιστικών συμμοριών σε ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και το μίσος του ρατσισμού και του φασισμού.

Να ξαναβρεθούμε με όλους και όλες όσοι βρεθήκαμε και αναζητήσαμε μορφές συλλογικής οργάνωσης, ταξικής αλληλεγγύης και αγώνα, όπως η λαϊκή συνέλευση, οι επιτροπές κατοίκων, η εργατική λέσχη.

Η συμμετοχή μας στις εκλογές έρχεται ως συνέχεια αυτής μας της δράσης. Συμμετέχουμε για να προτείνουμε μια άλλη «ατζέντα» στην προεκλογική συζήτηση.

Για να ενισχύσουμε μέσα και από αυτή τη μάχη τους δρόμους για να δυναμώσουν οι μορφές οργάνωσης και πάλης των κατοίκων, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες του ανατρεπτικού δρόμου των μικρών μαχών και των μεγάλων ανατροπών, για το πώς μπορούμε οι εργαζόμενοι, αυτοί που παράγουμε τον πλούτο να διαμορφώσουμε μια ζωή «έξω από τα σχέδιά τους».

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από συνελεύσεις και εκδηλώσεις όπου θα ολοκληρωθεί η προγραμματική και εκλογική διακήρυξη της κίνησης, θα αποφασιστεί ο/η επικεφαλής και η πρώτη πλαισίωση του ψηφοδελτίου.

https://ektossxediou.blogspot.com

GOLD Διαφήμιση