Ανοιχτή επιστολή – ανακοίνωση του συλλόγου (ΠΑ.ΚΕ.ΠΟ.)

750

Ο Σύλλογός μας, με πολύχρονη παρουσία στη Νέα Ιωνία Αττικής, μέσα από αυτή την επιστολή / ανακοίνωση, θέλει να σας ενημερώσει για τους σκοπούς του και το μέχρι τώρα έργο του. Μέχρι τώρα δεν το κρίναμε απαραίτητο, αφού καθημερινά δρούμε και λύνουμε σημαντικά προβλήματα, στα πλαίσια των σκοπών δημιουργίας του, αλλά επειδή υπάρχουν οι “καλοθελητές” που κυκλοφορούν διάφορα, καλό είναι να έχετε την αληθινή εικόνα μας.

Όπως γνωρίζετε, κάθε Σύλλογος και Σωματείο, έχει τους σκοπούς και τους στόχους του στο καταστατικό του. Άλλος επιλέγει τον χώρο του πολιτισμού, άλλος της φιλανθρωπίας, άλλος του αθλητισμού, άλλος την οικολογία και το περιβάλλον, όπως ο δικός μας Σύλλογος. Οι προτεραιότητές του δεν είναι οι εκδρομές, οι χοροί, οι δεξιώσεις και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες. Αυτές υπάρχουν σε άλλους Συλλόγους & Σωματεία και καλώς υπάρχουν. Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΠΑ.ΚΕ.ΠΟ.), έχει δώσει τη βαρύτητα στην οικολογία, το περιβάλλον, την δημόσια υγεία των πολιτών και προσπαθεί να λύσει προβλήματα σχετικά με αυτό. Ή να προτείνει λύσεις, επιστημονικά τεκμηριωμένες, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα. Τα θέματα που ασχολούμαστε, όπως και ο τρόπος δράσης μας, είναι πολύ διαφορετικός από τα άλλα Σωματεία και Συλλόγους μας, που κινούνται περισσότερο σε θέματα πολιτισμού και σε εκδηλώσεις κάθε μορφής, όπως εκδρομές, χορούς, δεξιώσεις, χορευτικά, κ.λπ. Ο σημαντικότερος σκοπός μας είναι η μελέτη, προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, η προστασία της υγείας των πολιτών από κάθε είδους ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, που προέρχονται από διάφορες πηγές, όπως: πυλώνες της ΔΕΗ, ασύρματες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, κεραίες τηλεοπτικών καναλιών, κ.ά. Η διοργάνωση με επιστημονικούς φορείς ημερίδων με θέματα περιβάλλοντος, οικολογίας, υγείας των πολιτών σε σχέση με τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες σε αστικά περιβάλλοντα. Πολλές φορές -από το 2009 μέχρι σήμερα- κινηθήκαμε δικαστικά, δαπανώντας σημαντικά ποσά, για να αγωνιστούμε για το δίκαιο και την υγεία των πολιτών απέναντι στις παραβάσεις για το κέρδος των εταιρειών. Ιδίως απέναντι σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Συμμετείχαμε και συμμετέχουμε ενεργά σε κινήματα πολιτών τόσο στη Νέα Ιωνία Αττικής που είναι η έδρα μας, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Δεν θεωρήσαμε αναγκαίο να διαφημίσουμε τις προσπάθειές μας και τους αγώνες μας, ούτε ζητήσαμε τα χειροκροτήματα των πολιτών. Αλλά τη στήριξή τους στις πρωτοβουλίες μας, για δικό τους όφελος.

Επειδή ο Σύλλογός μας είναι σημαντικός για την κοινωνία, τονίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν έχουμε σκοπό να τον θυσιάσουμε σε καιροσκόπους και “καλοθελητές” που κινούνται με περίεργους τρόπους τόσο στην πόλη μας τη Νέα Ιωνία όσο και εκτός αυτής. Όπου διαπιστώσουμε ότι κινούνται, με σκοπό να βλάψουν τον Σύλλογό μας και τις προσπάθειές τους, θα κινηθούμε δικαστικά και δημόσια. Γιατί ο ΠΑ.ΚΕ.ΠΟ. πρόσφερε πολλά και θα προσφέρει περισσότερα στην τοπική κοινωνία και την Ελλάδα γενικότερα.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

GOLD Διαφήμιση