ΔΑΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΩΜΑΪΔΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!

1121

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

 

Ευχόμαστε ολόψυχα η νέα χρονιά να είναι για όλους μια χρονιά που η ταξική μας ενότητα και αλληλεγγύη θα δυναμώσουν και μαζί μ’ αυτές θα δυναμώσει η σιγουριά και η ελπίδα ότι μπορούμε να ζήσουμε καλύτερες και πιο ευτυχισμένες μέρες.

Για πάνω από μια δεκαετία, με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, οι ταξικές δυνάμεις και η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ν. Ιωνίας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων των εργαζομένων, για να μην περάσουν τα σκληρά αντεργατικά μέτρα και η αντιλαϊκή πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ).

Σήμερα, στο όνομα του covid-19, που επιτάχυνε τη νέα οικονομική κρίση, κλιμακώνουν την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, με κατεπείγουσες διαδικασίες και με νόμους, που επιχειρούν να βάλουν στο γύψο τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Στα κριτήρια και τις προτεραιότητες των κομμάτων του συστήματος, τα δικαιώματα των εργαζομένων και η ανθρώπινη ζωή δεν έχουν καμιά αξία, μπροστά στην απόλυτη ανάγκη της διάσωσης των κερδών των λίγων που υπηρετούν. Γι’ αυτό μπούκωσαν με δισ. ευρώ τις τράπεζες, μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ιδιωτικές κλινικές και αρνήθηκαν να τις επιτάξουν. Γι’ αυτό εγκατέλειψαν τα δημόσια Νοσοκομεία και τα σχολεία αφήνοντας εκτεθειμένο το λαό στην πανδημία.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΩΜΑΪΔΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!

 

  • Γι’ αυτό κράτησε εχθρική στάση απέναντι στον μεγαλειώδη αγώνα των μαθητών, που διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας της δικής τους, των οικογενειών και εκπαιδευτικών τους (βλ. μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, μαζικά test, επαρκή αντισηπτικά κ.ά.).
  • Γι’ αυτό δεν καταδίκασε στο Δημοτικό Συμβούλιο την άγρια κρατική καταστολή που δέχτηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι που διεκδικούσαν την προστασία του εισοδήματος και της υγείας τους.
  • Γι’ αυτό αρνήθηκε να εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου, που δικαιώνει 8 δικαιούχους του ΚΕΒΡΕΦΟ, να τους δώσει το επίδομα των 176 ευρώ.
  • Γι’ αυτό σπεύδει να εφαρμόσει κάθε κυβερνητικό μέτρο που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους. Έτσι, κατήργησε το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας δεκάδων εργαζομένων στο χώρο του Γκαράζ, έτσι εγκατέλειψε τους καθηγητές μουσικής του ωδείου στην τύχη τους, που με τα κυβερνητικά μέτρα, που εφαρμόστηκαν τον Μάρτη του 2020 για τον covid θα περίμεναν ακόμη να πληρωθούν και να προσληφθούν, αν δεν έπαιρναν πρωτοβουλίες για να πιέσουν οι εκπρόσωποι ΔΑΣ και της ΛΑ.ΣΥ., τους οποίους ακολούθησαν κι άλλοι.
  • Γι’ αυτό εντείνει τον αυταρχισμό, τις απειλές και τις διώξεις εργαζομένων, όπως στον ΟΠΑΝ, στο γκαράζ, σε καθαρίστριες σχολείων κ.λπ.

 

ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ!

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

το πολύ όμορφο και δελεαστικό περιτύλιγμα με το οποίο η δημοτική αρχή και οι συνέταιροί της, ΑΣΚ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ, μάς πρόσφεραν ως χριστουγεννιάτικο «δώρο», δηλαδή χρήματα, αντί για  Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), είναι ο Δούρειος Ίππος για να αλώσουν τις δίκαιες διεκδικήσεις μας και να μας αφαιρέσουν ένα ακόμα εργατικό δικαίωμα που προστατεύει την ίδια μας τη ζωή!

 

Με τον νέο νόμο της ΝΔ:

1) Καταργείται η υποχρεωτικότητα να παρέχονται τα ΜΑΠ εντός έτους, άρα καταργούνται και οι κυρώσεις που προβλέπονταν και πίεζαν τις δημοτικές αρχές να τα προμηθεύονται.

2) Οι δημοτικές αρχές αποφασίζουν ΑΝ θα προμηθευτούν τα ΜΑΠ εντός του έτους, άρα είναι στο χέρι τους να μην τα παίρνουν και να μεταφέρουν τις ευθύνες στους εργαζόμενους!

3) Για να δοθούν τα χρήματα  στους εργαζόμενους, το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να ψηφίσει  υποχρεωτικά ότι μπορούν να δίνονται μέχρι 36 Δόσεις!!! Έτσι, όποιος το ψηφίσει θα εκβιάζεται μόνιμα.

4) Το σοβαρότερο είναι ότι πλέον οι εργοδότες απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη για τυχόν ατυχήματα. Η ευθύνη μεταφέρεται αποκλειστικά στους εργαζόμενους οι οποίοι μένουν και χωρίς νομική προστασία.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ, ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ!

 

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Σκεφτείτε μόνο ότι για τα ΜΑΠ 2017-2018, που δόθηκαν πρόσφατα, χρειάστηκε ανυποχώρητος αγώνας των εργαζομένων 2,5 χρόνων. Η Δημοτική Αρχή Γκότση, όπως και η σημερινή, αλλά και οι συνδικαλιστές των ΑΣΚ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μας εμποδίσουν. Γι’ αυτό ο αγώνας αυτός χτυπήθηκε, συκοφαντήθηκε και υπονομεύτηκε με τις πιο βρώμικες μεθόδους από τις δυνάμεις αυτές.

Οι ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ, που διέδιδαν (αντιστρέφοντας την αλήθεια) ότι η ΔΑΣ εμποδίζει να πάρουμε τα ΜΑΠ καλώντας μας να παραιτηθούμε, καθώς και οι συνέταιροί τους, που χλεύαζαν τον αγώνα μας, (ότι δήθεν κάνουμε «επαναστατική γυμναστική»), όπως ο διευθυντής οικονομικών και πρόεδρος του σωματείου μας, που από κοινού διαχειρίζονταν τον διαγωνισμό και γνώριζαν τα πάντα γύρω από την προμήθεια, αποδείχτηκε ότι ήταν οι ίδιοι που τον καθυστερούσαν και μας κρατούσαν στο σκοτάδι!

Γι’ αυτό και υπονόμευαν τους αγώνες μας! Γιατί θέλουν τους εργαζόμενους υποταγμένους και εύκολα διαχειρίσιμους, για να τους πουλάνε εκδούλευση! Αυτό προσπάθησαν να πετύχουν δίνοντας τα ΜΑΠ σε χρήμα, με την επιχείρηση αλλοτρίωσης από τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εννοείται ότι από την προσπάθεια εξαγοράς συνειδήσεων των εργαζομένων, έστω κι αν αυτή υποθηκεύει την υγεία και τη ζωή τους, δεν θα μπορούσε να λείπει η κα δήμαρχος, που είναι η ειδικότητά της!

 

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ!

 

  • Η Λαϊκή Συσπείρωση με τις παραπάνω θέσεις καταψήφισε την εισήγηση.
  • Η Δημιουργία Αλληλεγγύη από διαφορετική αφετηρία καταψήφισε και αυτή.
  • Από την ΕΝΟΤΗΤΑ ψήφισαν ΥΠΕΡ της εισήγησης 3 Δημοτικοί Σύμβουλοι, ενώ ο επικεφαλής και ορισμένοι άλλοι αποχώρησαν πριν την ψηφοφορία.
  • Η Δημοτική Σύμβουλος της Εκτός Σχεδίου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) πατώντας σε δυο βάρκες, χαρακτήρισε το σωματείο ταξικό, όχι όμως και τη θέση του να δοθούν τα ΜΑΠ σε χρήμα, λέγοντας, όμως, πως θα ψηφίσει να τα πάρουν σε χρήμα, αν και υποστήριξε, ότι στις αρχές τους είναι να δίνονται σε είδος. Τελικά προτίμησε να …την κάνει και να μην ψηφίσει, ένα λεπτό πριν τη ψηφοφορία!
  • Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Γ. Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, διαχώρισε τη θέση του και καταψήφισε την εισήγηση της παράταξής του.

 

Οι συνδικαλιστές των Συσπειρώσεων και όχι μόνο, που επιτέθηκαν στη ΔΑΣ, ας εξηγήσουν στους εργαζόμενους γιατί δεν έβγαλαν άχνα για όλους όσοι καταψήφισαν. Μήπως γιατί -γι’ άλλη μια φορά- ο στόχος τους είναι ο δίκαιος αγώνας, η σταθερότητα και οι αρχές του ταξικού κινήματος και της ΔΑΣ, που αποδείχτηκαν σωστές και υιοθετήθηκαν από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου; ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!

 

Η ΔΑΣ ΕΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ!

ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΨΗΦΟΥΣ! ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ!

 

 

GOLD Διαφήμιση