Εκδήλωση για την σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας

1115

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την ΕΚΠΟΛ, σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αρωγούς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, το πρόγραμμα LIFE για την προώθηση της περιβαλλοντικής και κλιματικής αλλαγής, την ΙΜΔ, τον ΕΟΑΝ, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκιάθου και το Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας διοργάνωσαν ανοικτή εκδήλωση την Τρίτη 31 Οκτωβρίου στο πνευματικό κέντρο Βόλου  με θέμα «Η κλιματική αλλαγή ως απειλή για το μέλλον» και παρουσίασαν τους τρόπους για τη σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας.

Στο θέμα της πλαστικής σακούλας ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκιάθου κ. Τζούμας Θοδωρής παρουσίασε το πρόγραμμα σταδιακής κατάργησης της σακούλας που ξεκίνησε στο νησί της Σκιάθου ο Δήμος σε συνεργασία με το δίκτυο Μεσόγειος ΣΟΣ. Για την κλιματική αλλαγή μίλησε η κα Ντεμίρη  στέλεχος του προγράμματος LIFE για την προώθηση της περιβαλλοντικής και κλιματικής αλλαγής.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Χατζόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καλτσογιάννης, ο δ/ντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σαβελίδης, ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Λάμπρου, η υπεύθυνη του τμήματος σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Κανταράκη και η εκπρόσωπος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας κα Γιουρούκη.

Επίσης, παραβρεθήκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Κίτσιος, Λουφόπουλος και Πουτσιάκας, το ΔΣ της ΕΚΠΟΛ, ο συντονιστής του Συντονιστικού Συμβουλίου Κα.Πα. της ΕΚΠΟΛ κ. Τέας το στέλεχος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χρυσόμαλλος, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών (AEDE) κ. Λυχναρόπουλος, όπως και μαθητές από το 1ο, 3ο και 5ο Γυμνάσια Βόλου με τους καθηγητές τους.

 

GOLD Διαφήμιση