Φυσικά υπάρχουν και οι πράσινοι! Του Γιάννη Βέλλη, Ταμία της Γραμματείας των Πράσινων

555

Είναι φυσικό να είσαι δεξιός, αριστερός, σοσιαλιστής, κομμουνιστής, ή και κάτι άλλο; Φυσικά και είναι, δημοκρατία έχουμε. Όπως να είσαι πράσινος, θα συμπλήρωνα εδώ.

 

Διότι οι Πράσινοι, που γεννήθηκαν ουσιαστικά μετά τον Μάη του ‘68, χωρίς να μηδενίζουν τα άλλα ιδεολογικά κινήματα, δημιούργησαν το δικό τους, με ιδιαίτερα οικολογικά χαρακτηριστικά, αλλά και σημαντικό λόγο /    προτάσεις σε θέματα δικαιωμάτων, δημοκρατίας, παιδείας, υγείας, κ.ά.

 

Στην Ελλάδα, δυστυχώς μέχρι σήμερα, πέρα από την εκλογή δύο Πρασίνων ευρωβουλευτών, δεν κατάφεραν να εκλέξουν βουλευτές στο εθνικό κοινοβούλιο. Εκτός μια εκλογή, για πολύ μικρό διάστημα, από τους Οικολόγους εναλλακτικούς. Πριν λίγα χρόνια έφτασαν οριακά για την εκλογή της πράσινης ομάδας μέσα στο κοινοβούλιο. Για μικρό σχετικά αριθμό ψήφων, έμειναν απέξω. Αλλά και τότε οι συσπειρώσεις των κομμάτων εξουσίας συνέθλιψαν την προσπάθεια. Όπως και σε άλλα μικρότερα κόμματα, με αξιόλογο πολιτικό λόγο.

Στην Ελλάδα, τα εκάστοτε δύο κόμματα εξουσίας, έταζαν & τάζουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση ενώ από την άλλη χαρακτηρίζουν παράλληλα ως άχρηστη τη συμμετοχή ή την ψήφιση των μικρών κομμάτων. Μια πραγματικότητα που φυσικά δεν προβλέπεται να αλλάξει τα επόμενα χρόνια.

Κάτι που δεν ευνοεί τη σύνθεση απόψεων, ιδεών, προτάσεων. Εκτός εάν η ελληνική κοινωνία, αλλάξει τακτική. Γιατί αυτό που γίνεται συνήθως –με σχετική ευκολία- είναι, ή ψηφίζω τα κόμματα εξουσίας, ή απέχω. Αφήνοντας ένα μέρος της κοινωνίας να καταδικάζει το σύνολο του πολιτικού συστήματος για την αποτυχία του, άρα και της δημοκρατία. Δίνοντας, εξωκοινοβουλευτικά,  το λόγο ή την ανοχή ακόμα και σε φασίζουσες απόψεις, που υποτίθεται η δημοκρατία έχει καταφέρει να τις εκτοπίσει εδώ και καιρό, να τις θέσει στο περιθώριο.

Ως Πράσινοι, ακόμα και την περίοδο της πανδημίας, έχουμε καταφέρει να ασχοληθούμε με σειρά θεμάτων, προτείνοντας και λύσεις εφαρμόσιμες. Θέλουμε με το συνέδριό μας, να δούμε τα θέματα της Ελληνικής κοινωνίας, με την δική μας οπτική και να δώσουμε λύσεις. Επιδιώκουμε από την ίδρυσή μας τη συσπείρωση του πράσινου χώρου, αλλά και το διάλογο με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις πάνω σε θέματα που έχουμε κοινές θέσεις ή δράσεις.

Η ιστοσελίδα για να δείτε τις θέσεις μας είναι η

ΑΡΧΙΚΗ – Prasinoi

 

Θα ξεκινήσουμε, το Σάββατο, με μια σημαντική εκδήλωση για την ελευθερία του τύπου

 

Εκδήλωση για την ελευθερία του τύπου στο πλαίσιο του συνεδρίου των Πράσινων – Prasinoi

 

και θα συνεχίσουμε με το διήμερο συνέδριό μας.

Περισσότερα:

Συνέδριο εκλογικής ετοιμότητας – Prasinoi

GOLD Διαφήμιση