Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΠΕΡΙΣΣΟΥ

1499

«Θλιβερές σκηνές τραμπουκισμών και καθεστωτικών αντιλήψεων εκτυλίχθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κ.Α.Π.Η. Περισσού, όταν μεμονωμένα φασιστοειδή δοκίμασαν να εμποδίσουν τον επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» Παναγιώτη Μανούρη να μιλήσει στους παρευρισκόμενους.

 

Τα γεγονότα ξεκίνησαν όταν 2-3 θερμοκέφαλοι ανακοίνωσαν πως θα επιτρέψουν μόνο στην «αγαπημένη τους Δήμαρχο» να μιλήσει στη διάρκεια της εκδήλωσης. Προς επίρρωση μάλιστα των προθέσεών τους, προπηλάκισαν τον εκπρόσωπο της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο και δοκίμασαν να του στερήσουν το μικρόφωνο, παρά τις γενικές αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων. Παρούσα στις σκηνές έντασης που ακολούθησαν ήταν και η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, που όχι μόνο δεν προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα αλλά δεν καταδίκασε καν την αντιδημοκρατική συμπεριφορά των ταραχοποιών και δεν προστάτευσε το κύρος των εκλεγμένων εκπροσώπων του Δήμου.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης αντέδρασε άμεσα λέγοντας: «Θα σεβαστώ την υποτιθέμενη απόφαση κάποιων και δεν θα κόψω ένα κομμάτι από την πίτα σας, όπως γίνεται δεκαετίες τώρα, λέγοντας ευχές. Θα πρέπει όμως αυτοί που αποφάσισαν να μου το απαγορεύσουν να μάθουν ότι στη Δημοκρατία οι εκλεγμένοι από το λαό έχουν βήμα. Το Δημοτικό Συμβούλιο φαντάζομαι και εύχομαι ακόμα να επιτρέπεται να επικοινωνεί με τους συμπολίτες μας των ΚΑΠΗ, χωρίς την άδεια του όποιου τραμπούκου».

Με αφορμή το θλιβερό επεισόδιο ο Παναγιώτης Μανούρης δήλωσε: «Σήμερα, δυστυχώς, έγινε το ανεπανάληπτο. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει παρατηρηθεί ανάλογο φαινόμενο στην πόλη μας. Κάποιοι φασίστες στέρησαν τη δυνατότητα από την αντιπολίτευση (τη φορά αυτή στο πρόσωπο το δικό μου, θα μπορούσε να είναι στον οποιονδήποτε συνάδελφο) να κόψει ένα κομμάτι πίτας και να πει τις ευχές του, όπως γίνεται συνήθως. Έτσι, όρμησαν στο μικρόφωνο και τραμπούκισαν εναντίον μου. Το χειρότερο της υπόθεσης είναι πως τουλάχιστον ένας από αυτούς είναι μέλος της παράταξης της κ. Θωμαΐδου, με συγκεκριμένο προφίλ. Και το ακόμη πιο θλιβερό είναι πως η κυρία Δήμαρχος δεν βγήκε ως όφειλε, να καταδικάσει αυτούς τους τραμπουκισμούς. Έτσι, λοιπόν, απλώς πρόλαβα και είπα δυο λόγια στον κόσμο και είπα και σε εκείνους δυο λόγια. Επίσης, από το μικρόφωνο, το οποίο δεν κατάφεραν να μου αποσπάσουν (προς τιμήν της η προϊσταμένη του Κ.Α.Π.Η. κράτησε άψογη στάση) οι φασίστες τραμπούκοι, ανέφερα πως λυπάμαι για τις εικόνες που ζήσαμε γιατί δεν αξίζουν ούτε στην πόλη μας, ούτε στην βαθιά δημοκρατική της ιστορία. Είναι παρήγορο πως ο κόσμος χειροκρότησε στη συντριπτική του πλειοψηφία αλλά δυστυχώς αυτοί οι αναίσχυντοι μου επιτέθηκαν και πάλι φραστικά, και, μάλιστα, ο ένας μου επιτέθηκε με σπρωξίματα. Έτσι, αποχώρησα και πραγματικά λυπάμαι πολύ. Ευχαριστώ τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Περισσού για την ψύχραιμη στάση τους και ζητώ εγώ εκ μέρους του Δημοτικού Συμβούλιου συγγνώμη, που έγιναν θεατές μιας άσχημης εικόνας. Το θέμα όμως δεν θα λήξει εδώ. Με έγγραφό μου θα ζητήσω άμεσα να τοποθετηθούν οι συνάδερφοί μου στο Δημοτικό Συμβούλιο και να καταδικάσουν την επίθεση. Θα ζητήσω επίσης εξηγήσεις από τη Δήμαρχο για τη στάση της και θα απαιτήσω να καταδικάσει τα γεγονότα. Τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν να μένουν ασχολίαστες, ακριβώς επειδή στρέφονται σε βάρος των δημοκρατικών μας δομών, ως πόλης και ως κοινωνίας. Και ο πρώτος που έχει χρέος να προστατεύει το θεσμό του εκλεγμένου στο Δήμο είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος.»

GOLD Διαφήμιση