Η “ξεχασμένη” από το δήμο Καθαρά Δευτέρα της Νέας Ιωνίας… Του Χρήστου Μακαρώνη

621

Δεν ξέρω τα παλιά χρόνια, εάν με κάποιο τρόπο γιορτάζονταν στην πόλη μας, τη Νέα Ιωνία, η γιορτή της Καθαρής Δευτέρας. Πρόλαβα  και ευτυχώς πριν λίγα χρόνια τη γιορτή αυτή να γίνεται στην περιοχή του Βέικου, από το δήμο μας, στα όρια με το Γαλάτσι. Κούλουμα, δωρεάν φαγητό και χορός με μουσική ξεχωριστή.

Μετά ακολούθησε η “εποχή” του Δημάρχου κ. Ηρακλή Γκότση και όλα σταμάτησαν… Ρώτησα πολλές φορές γιατί σταμάτησε το έθιμο να γίνεται στην πόλη μας και η μόνιμη απάντηση, δεν έχουμε προσωπικό και εθελοντές για μια τέτοια μεγάλη εκδήλωση. Δηλαδή οι πριν είχανε και μετά ξαφνικά χάθηκαν; Για εμένα αυτές οι δικαιολογίες, είναι αυτό που λέμε: “άλλα λόγια να αγαπιομαστε”… Έτσι σταμάτησε και το καρναβάλι στη Νέα Ιωνία, παρά τη μεγάλη επιτυχία του. Όταν δεν θέλεις να ζυμώσεις, που λέει και ο λαός, εξαντλείσαι στο κοσκίνισμα… Αυτό συμβαίνει και εδώ.

Η Δημοτική Αρχή άλλαξε πρόσφατα στην πόλη μας. Ελπίζω και οι συνήθειες της δημοτικής εξουσίας. Η κα Δέσποινα Θωμαΐδου, μπορεί να ξεκινήσει πάλι τα κούλουμα στου Βέικου, το καρναβάλι στο κεντρικό δρόμο της πόλης και παλιότερα έθιμα της πόλης μας, μικρασιάτικα και μη. Εθελοντές υπάρχουν, τόσοι σύλλογοι προσφέραν και προσφέρουν σε θετικές πρωτοβουλίες του Δήμου Νέας Ιωνίας. Δεν θα λέγανε ποτέ όχι σε κάτι που έχει σχέση με την παράδοση του τόπου μας.

Αρκεί να υπάρχει σοβαρότητα προθέσεων, διάθεση πραγματικής συνεργασίας και στόχοι ευρύτερα αποδεκτοί. Ούτε οι υπάλληλοι του δήμου εφόσον υπήρχε διάλογος με το συνδικαλιστικό όργανό τους. Εύχομαι μέσα από αυτό το άρθρο μου, να υπάρχει ο αναγκαίος προβληματισμός και να χαρούμε στη Νέα Ιωνία, εκδηλώσεις σαν αυτές που τις ζητάνε όλοι οι δημότες.

GOLD Διαφήμιση