Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου με Δήμαρχο τη Δέσποινα Θωμαΐδου… Του Χρήστου Μακαρώνη

263

Ο ή η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι πολύ σημαντική θέση, για τη λειτουργία του κάθε Δημοτικού Συμβουλίου. Πρέπει να γνωρίζει τα διαδικαστικά, να μπορεί να συζητά με τις Δημοτικές Παρατάξεις, να είναι συνεναιτικός και παράλληλα αυστηρός, ώστε οι συνεδριάσεις να γίνονται όπως πρέπει και να μη δημιουργείται το χάος. Όλοι οι Πρόεδροι των τελευταίων ετών, θα μπορούσα να πω ότι λειτούργησαν ικανοποιητικά προς αυτή την κατεύθυνση. Ευτυχώς!

Σήμερα, μέχρι τον Σεπτέμβριο, έχουμε τη Λίλιαν Αθυμαρίτου. Μια επιστήμονα, ευγενική, χρήσιμη στην πόλη. Και αυτό το λέω συνειδητά, όχι με διάθεση κολακείας. Δεν το χρειάζεται άλλωστε. Παρότι είναι στο βασικό πυρήνα στήριξης του Ηρακλή Γκότση, στην πορεία της ως Πρόεδρος, έδειξε ότι μπορεί να λειτουργεί, σωστά και χρήσιμα. Ίσως η παραμονή της, με στήριξη και της νέας Δημάρχου της πόλης μας θα ήταν μια καλή λύση. Λύσεις υπάρχουν πάντα, όταν το θέλεις. Βέβαια η κα Δήμαρχος, μπορεί να σκέφτεται για αυτή τη θέση δικό της πρόσωπο, από τη Δημοτική της Παράταξη, π.χ. τον Άρη Χατζησαββίδη που έχει αρκετή εμπειρία, να τον στηρίξει σε πρώτη φάση και εάν δεν προχωρήσει η υποψηφιότητα αυτή να δει το παραπέρα. Δικαίωμά της είναι. Σε κάθε περίπτωση, κάνω τη δική μου πρόταση, ίσως να φανεί χρήσιμη. Ίσως και όχι. Σημασία έχει αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, να μπορεί να λειτουργήσει τα επόμενα χρόνια σωστά. Και η θέση του ή της Προέδρου, είναι καθοριστική για το παραπέρα.

Σημείωση: Βέβαια η αλήθεια είναι, ότι η ιδανικότερη λύση όλων θα ήταν να αναλάβει τη θέση ο δικηγόρος Χρήστος Αναμουρλόγλου (Δημ. Σύμβουλος της Δημιουργίας Αλληλεγγύης), που επί τέσσερα χρόνια έκανε την δουλειά του καλύτερα από κανέναν, σε συμβούλια με πολύ γερά νεύρα και με μια Ενοτήτα αδύναμη που παρέπαιε, κάτι που αποτυπώθηκε και στις εκλογές με την λυπηρή τρίτη θέση που κατέλαβε. Όμως απ’ό,τι φαίνεται ο Κλεισθένης έχει άλλη άποψη για το ποιος θα είναι ο νέος Πρόεδρος και κυρίως από ποιά παράταξη θα προέρχεται. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι στο συγκεκριμένο συμβούλιο με την παράταξη του Παναγιώτη Μανουρη να υπερπλειοψηφεί ….. ούτε ψύλλος στον κόρφο του Προέδρου δεν θα ήθελα να είμαι.

GOLD Διαφήμιση