Κ. Αγοραστός: «Από τον Αλμυρό εκπέμπουμε μήνυμα ομοψυχίας, ενότητας και αγωνιστικότητας: Ο Ελληνισμός μπορεί και θα μεγαλουργήσει ξανά»

1006

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης του Αλμυρού:

 

«Από τη Θεσσαλία, την καρδιά της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, τη Θεσσαλία με τη δυναμική παρουσία στη μεταποίηση και τον τουρισμό, εκπέμπουμε σήμερα και το μήνυμα ότι η πατρίδα μας χρειάζεται μια επανάσταση της παραγωγής»

«Είναι τώρα η ώρα για τολμηρή αποκέντρωση σε συνδυασμό με εκτεταμένη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών, γενναία μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση και μετεξέλιξη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση ώστε να αποκτήσει κανονιστική αυτονομία»

 

Από τον Αλμυρό όπου παρέστη σήμερα στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Σήμερα εδώ από τον Αλμυρό όπου γιορτάζουμε την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης και μας τιμά με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, εκπέμπουμε μήνυμα ομοψυχίας, ενότητας και αγωνιστικότητας. Ο Ελληνισμός μπορεί και θα μεγαλουργήσει ξανά.

 

Από τη Θεσσαλία, την καρδιά της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, τη Θεσσαλία με τη δυναμική παρουσία στη μεταποίηση και τον τουρισμό, εκπέμπουμε σήμερα και το μήνυμα της παραγωγής. Η πατρίδα μας χρειάζεται σήμερα μια επανάσταση της παραγωγής, η πατρίδα μας μπορεί και πρέπει να παράξει ξανά διότι μόνο μέσω της παραγωγής μπορεί να επανέλθει στην κανονικότητα και να αποκτήσει την οικονομική της αυτονομία. Ταυτόχρονα βέβαια η παραγωγή είναι συνώνυμο των θέσεων εργασίας και συνεπώς της ευημερίας των πολιτών.

Σ’ αυτήν την προσπάθεια είναι πρωτοπόρες οι Περιφέρειες, ως ο βασικός αναπτυξιακός πυλώνας της χώρας μας.

Είναι τώρα η ώρα και για μια ακόμη επανάσταση στον τόπο μας: τολμηρή αποκέντρωση σε συνδυασμό με εκτεταμένη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών, γενναία μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση και μετεξέλιξη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση ώστε να αποκτήσει κανονιστική αυτονομία.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος  για να οικοδομήσουμε ένα σύγχρονο, λειτουργικό, αμερόληπτο και αποτελεσματικό δημόσιο τομέα, που να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες με ταχύτητα και αξιοπιστία.

 

Ερώτηση Δημοσιογράφου:

«Πως σχολιάζετε τις δηλώσεις του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη;»

 

Κ. Αγοραστός:

«Σας λέω και πάλι ότι σήμερα εδώ από τον Αλμυρό εκπέμπουμε μήνυμα ενότητας.

Μιας και ερωτάτε, τονίζω ότι όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, ενωμένοι όλοι εμείς οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης ορθώνουμε ένα συμπαγές τείχος απέναντι σε όποιους προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα διχόνοιας και τεχνητής πόλωσης. Είναι βέβαιο, συνεπώς, ότι κι αυτή η προσπάθεια θα πέσει στο κενό.

Εμείς στις Περιφέρειες πρεσβεύουμε την Αυτοδιοίκηση της συνεργασίας, της συνέργειας, της δημιουργικότητας, της αγωνιστικότητας και της  αποτελεσματικότητας. Την Αυτοδιοίκηση που θέτει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της τον Άνθρωπο, την Αυτοδιοίκηση που δρα προς όφελος της πατρίδας μας και της κοινωνίας».

GOLD Διαφήμιση