Κύριε Δήμαρχε, μας απαντήσατε ψευδώς ότι δεν έχετε προχωρήσει σε εφέσεις και συνεχίσατε να επιμένετε στις επανειλημμένες ερωτήσεις μας αν είστε σίγουρος ότι δεν έχει γίνει εκ μέρους σας προσφυγή.

810

Προς

Τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χ.Αναμουρλόγλου

Κοινοποίηση

Δήμαρχο Ν.Ιωνίας κ. Η. Γκότση

Θέμα: Για το επίδομα των 176 ευρώ.

Παρακαλούμε να εντάξετε το παραπάνω θέμα στην ημερήσια διάταξη του πρώτου δημοτικού συμβουλίου μετά την κοινοποίησή του σε σας.

Κύριε Δήμαρχε,

Σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του Συμβουλίου, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν.ΙΩΝΙΑΣ σας έθεσε ένα ερώτημα, σχετικά με το αν προτίθεστε να παραιτηθείτε από τις εφέσεις που υποβάλατε, μετά τις τρεις αποφάσεις του ειρηνοδικείου Ν.Ιωνίας οι οποίες δικαίωναν τους εργαζόμενους που είχαν προσφύγει από το 2011 όσο αφορά το λεγόμενο επίδομα των 176 €.

Μας απαντήσατε ψευδώς ότι δεν έχετε προχωρήσει σε εφέσεις και συνεχίσατε να επιμένετε στις επανειλημμένες ερωτήσεις μας αν είστε σίγουρος ότι δεν έχει γίνει εκ μέρους σας προσφυγή.

Το ότι δεν είπατε την αλήθεια , πως δεν υποβάλατε δηλαδή έφεση , αποδεικνύεται από το υπόμνημα που σας κατέθεσε ο δικηγόρος των εργαζόμενων, τον Δεκέμβρη του2017 που αναφέρει ότι:

‘’Κατά των αποφάσεων αυτών, που έχουν εκδοθεί σε πρώτο βαθμό, έχουν ασκηθεί από την πλευρά του Δήμου , στο τέλος της τριετούς προθεσμίας , εφέσεις στο Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας, οι οποίες δεν έχουν προσδιορισθεί προς συζήτηση στο αρμόδιο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.’’

Σύμφωνα με το ίδιο υπόμνημα και οι τρεις αποφάσεις του ειρηνοδικείου σε αντίστοιχες προσφυγές των εργαζομένων που τους δικαιώνουν εκδόθηκαν το 2014, ενώ η έφεση από τη πλευρά σας έγινε το 2017 δηλαδή αφού είχατε εξαντλήσει τα τρία (3) χρόνια της προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος

Και αυτό παρά το γεγονός ότι είχατε τη δυνατότητα όπως και όλοι οι δήμοι της χώρας από το 2016 σύμφωνα με το άρθρο 54 Ν. 4447/2016 «Χωρικός σχεδιασμός – Βιώσιμη ανάπτυξη και άλλες διατάξεις», να μην ασκήσετε ένδικα μέσα, σε αυτές τις πρωτόδικες αποφάσεις και να συμμορφωθείτε με το νόμο που λέει : Θεσπίζεται η δυνατότητα του Δήμου να πραγματοποιήσει, παραιτούμενος από το δικόγραφο της εφέσεως , την πληρωμή των πρωτόδικων , ως άνω , δικαστικών αποφάσεων , στην βάση των γενικών αρχών της ισότητας και της ίσης μεταχειρίσεως των εργαζομένων , δεδομένου ότι για το ίδιο θέμα , ο Δήμος έχει καταβάλει σε αντίστοιχες αποφάσεις, τα προβλεπόμενα ποσά σε εργαζομένους αορίστου χρόνου. Εσείς δεν το πράξατε.

Επειδή χρησιμοποιείται συστηματικά αυτή τη μέθοδο, να διαψεύδεται υπαρκτά γεγονότα κάτι το οποίο δεν σας τιμά, επανερχόμαστε . Όχι μόνο για να αποδείξουμε ότι μας είπατε ψέματα, αλλά και για να αποκαλύψουμε τους λόγους που συνεχίζεται να λέτε ψέματα στο Σωματείο των εργαζομένων, με στόχο να μην καταβάλετε το επίδομα των 176 Ευρώ, να υπονομεύσετε την αξιοπιστία του σωματείου και να στρέψετε τους εργαζόμενους εναντίον του. Την ίδια στάση κρατάτε για όλες τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων, όπως και για το 13ο και 14ο μισθό.

Επανερχόμαστε . Για να σταματήσει ο εμπαιγμός αλλά και να στηρίξουμε την προσπάθεια των εργαζόμενων που αγωνίζονται για όσα δικαιούνται , για να αποκαλυφθεί και να καταδικασθεί αυτή η παρελκυστική τακτική που συνεχίζεται από το Νοέμβρη του 2017 , τη μία να τους λέτε ότι θα το συζητήσετε με την δημοτική σας ομάδα , την άλλη να ζητάνε συνάντηση και να τους αγνοείτε τελείως και μετά από πέντε (5) μήνες να τους λέτε παραμύθια για Νομολογίες και ότι θα ρωτήσετε το ελεγκτικό συνέδριο.

Το κάνουμε για να μάθουν οι εργαζόμενοι και να οργανώσουν την πάλη τους μέχρι να δικαιωθούν, ότι έχει τεθεί από την κυβέρνηση, ειδικός στόχος συνεισφοράς της Τοπικής διοίκησης στα ματωμένα πλεονάσματα που προβλέπεται από το μεσοπρόθεσμο 2017 – 2021 και ότι αρνείστε να το καταβάλετε, επειδή τον υπηρετείται πιστά. Να μάθουν ότι για τον ίδιο λόγο βγάζει η Κυβέρνηση στο σφυρί για χρέη 500 ευρώ τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών και εσείς σιωπάτε.

Κύριε Δήμαρχε τα χρήματα είστε υποχρεωμένος να τα καταβάλλεται στους δικαιούχους στη βάση των αρχών της ισότητας της ίσης μεταχείρισης κ.λπ. Να σταματήσετε , όταν σας βολεύει να επικαλείστε τα μνημόνια και να τα εφαρμόζετε κατά γράμμα και όταν δεν σας βολεύει και πρέπει να εφαρμόσετε αποφάσεις δικαστηρίων που δικαιώνουν τους εργαζόμενους , τους οποίους η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει γδάρει να τους συμπεριφέρεστε με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο.

Ζητάμε να παραιτηθείτε άμεσα από το δικόγραφο των εφέσεων , να φέρεται το θέμα στην οικονομική επιτροπή και να καταβάλετε στους εργαζόμενους τα ποσά που αποφάσισε το δικαστήριο.

 

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΪΡΩΣΗ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Π. Τσουκαλάς , Θ. Χαμαλίδης , Κ. Κατημερτζόγλου

GOLD Διαφήμιση