Να μείνει το χωριό ή να καταστραφεί η πόλη;… Του Χρήστου Μακαρώνη

2316

Η ελληνική πολιτεία, φρόντισε να καταστρέφει με τις επιλογές της κάθε τι χρήσιμο. Ούτε η αποκέντρωση πέτυχε, ούτε η συγκέντρωση πέτυχε… Όλα μια αποτυχία. Όταν ο εκάστοτε σχεδιασμός δεν έχει φιλοδοξία και είναι ανεπαρκής, ή απλά “βουλευτοκεντρικός”, τότε η ελληνική ύπαιθρος είναι καταδικασμένη σε μαρασμό και οι μεγαλύτερες πόλεις σε ατέλειωτη υποβάθμιση. Οι λίγες εξαιρέσεις, επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Αλλά ας έρθουμε στο θέμα μας. Ζούμε στην πόλη αυτή που λέγεται Νέα Ιωνία, απαιτούμε τα πάντα και δικαίως θα έλεγε κανείς, μέχρι που μαθαίνει ότι πολλοί από εμάς ψηφίζουν στο χωριό, “για να μη χαθούνε τα χρήματα”, η χρηματοδότηση κοινώς στην ερημιά ταξιδεύει, που οι πολιτικάντηδες φρόντισαν όλα τα χρόνια απλόχερα να είναι σε μαρασμό…

Αγαπητέ δημότη και δημότισσα, το χωριό σου έχει πάρει το δρόμο της καταστροφής, από τις λάθος επιλογές της πολιτείας, όχι από τα λίγα ή περισσότερα χρήματα που θα “στείλεις” με την ψήφο σου και που μπορεί να φαγωθούν σε έργα και ημέρες τοπικών τρωκτικών ή επιτήδειων χωρίς να αλλάξει τίποτα σε αυτό.

Όταν αυτά τα χρήματα, δεν “μένουν” στην πόλη που ζεις και εργάζεσαι, υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες που θέλει να σου παρέχει ο δήμος, λόγω έλλειψης πόρων στην πραγματική αναλογία πληθυσμού. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό; Στέλνεις τα χρήματα που θα έπαιρνε ο δήμος που ζεις, αλλού και εδώ δεν έχεις τις υπηρεσίες που απαιτείς.

Ίσως ο νόμος, θα έπρεπε να ορίζει τα χρήματα και όλες οι επιδοτήσεις να δίνονται εκεί που είσαι τουλάχιστον μια διετία μόνιμος κάτοικος, είτε παραμένεις ετεροδημότης είτε όχι. Έτσι θα υπάρχει η σωστή διαχείριση αναγκών και χρημάτων. Ίδωμεν… Σε κάθε περίπτωση κάτι πρέπει να αλλάξει και άμεσα. Για το καλό όλων μας.

GOLD Διαφήμιση