ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΠΕΡΙΣΣΟΥ. Πάμε για κλείσιμο; Κείμενο/ Φώτο: Γιάννη Βέλλη, δημοσιογράφου -φωτορεπόρτερ

2991

Το Ταχυδρομείο είναι πια “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ” Α.Ε. και όταν τα έξοδα τρέχουν τα σταματάμε…Να η “καλή λογική” ενός διευθυντή ή ενός επιτελείου στελεχών για το κλείσιμο ενός ή περισσότερων υποκαταστημάτων. Δικαιώνοντας, εν μέρει, όσους εδώ και χρόνια φώναζαν κατά των ιδιωτικοποιήσεων κάθε μορφής.

Σίγουρα το Ταχυδρομείο λειτουργεί με τη μορφή Α.Ε. Αλλά  θέλουμε να πιστεύουμε ότι κρατάει πάντα, κάποια βασικά χαρακτηριστικά που το έκαναν στα τόσα χρόνια μεγάλο οργανισμό. Όπως η εμπιστοσύνη των πολιτών, η οικειότητα εκατέρωθεν και τόσα άλλα, συνδεδεμένα με την πορεία της Ελλάδας στον 21ο αιώνα.  Ήταν πάντα κοντά στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, πέρα από την ψυχρή λογική μιας τράπεζας και την “πολιτική” των αριθμών.

Αναγκαία η εισαγωγή για να καταλάβουμε τη λειτουργία του οργανισμού αυτού, που στα χρόνια επικροτήθηκε από τους πολίτες και γιγαντώθηκε. Σήμερα, βέβαια, έχουμε “θεσμούς”, οικονομική κρίση, αναγκαίος ο περιορισμός των λειτουργικών δαπανών. Δεν θα διαφωνήσει κανείς. Όπώς και στο κλείσιμο μερικών υποκαταστημάτων στην άκρη του πουθενά, που η χρησιμότητά τους έβαζε τον οργανισμό σε ταλαιπωρία οικονομική ή λειτουργική. Αλλά το θέμα δεν είναι εκεί.

Ξαφνικά, σε μικρό χρονικό διάστημα, άρχισαν να κλείνουν με ταχύτατες διαδικασίες πολλά υποκαταστήματα μαζί. Ξεκινώντας από την επαρχία, με επόμενη στη σειρά την Αττική.  Ακούμε για τα Άνω Ιλίσια, τις Τζιτζιφιές, τη Νέα Χαλκηδόνα, την Απέλλου, το Νέο Κόσμο, την Ανθούπολη, υποκ. στη λεωφ. Αλεξάνδρας, κλπ. Με επόμενα στη σειρά τα υποκαταστήματα της Δροσιάς, της Νέας Ερυθραίας, του Περισσού, της Πεντέλης, της Κηφισιάς, κ.ά.

Γιατί αυτή η βιασύνη μέσα στο καλοκαίρι και ο προγραμματισμός, υπάρχει;… Γιατί τέτοια μυστικότητα και ταχύτητα κινήσεων, που σίγουρα θα αιφνιδιάζει και το προσωπικό; Τι γίνεται; Θα έχουμε λίγα μεγάλα υποκαταστήματα, που θα “ταξιδεύει” κάποιος για να κάνει τις δουλειές του σε αυτά; Ή μήπως ετοιμάζεται το Ταχυδρομείο για πούλημα σε ενδιαφερόμενους και περιμένουν πρώτα να απαλλαγεί από τα έξοδά του; Βάζω τα μήπως, γιατί προγραμματισμός για το παρόν και το μέλλον ή κάποια έκθεση δράσης δεν ακούστηκε πουθενά ή έστω δεν ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ τελευταία.

Το υποκατάστημα Περισσού, παρότι φαίνεται ότι είναι το δεύτερο στη Νέα Ιωνία, μετά αυτό του κέντρου στη λεωφ. Ηρακλείου, εξυπηρετεί τη μισή Νέα Ιωνία, τη Ριζούπολη, τη Λαμπρινή. Πολλές περιοχές και μεγάλο αριθμό πληθυσμού. Πώς μπορεί να εξισωθεί με ένα υποκατάστημα στην άκρη του πουθενά, με ανύπαρκτο αριθμό πελατών; Αυτός ο κόσμος για να πάει στο υποκατάστημα της Νέας Ιωνίας, θα πρέπει να χάσει αρκετό χρόνο για να πάει στο κέντρο της πόλης, θα πληρώσει εισητήρια ή ΤΑΞΙ ανάλογα την ηλικία του ή θα κινήσει το μεταφορικό του μέσο και θα επιβαρύνει το κεντρικό υποκατάστημα της πόλης, κάνοντας την κατάσταση αφόρητη σε υπαλλήλους και πολίτες. Αυτό θέλουν;  Ας μας γνωρίσει δημόσια η διεύθυνση του “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ” Α.Ε., τι θέλει να κάνει. Περιμένουμε μια απάντηση, τώρα πριν κλείσουν όλα, όχι μετά…

 

Επικοινωνία: jvellis@gmail.com

 

GOLD Διαφήμιση