TMPRESS: «ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩN ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ»

853

 

Έχουμε συνηθίσει να ξεκινάμε τέτοιες αναλύσεις το τελευταίο εξάμηνο των εκλογών. Αν βέβαια το κάνουμε σε αυτές τις δημοτικές εκλογές στη Νέα Ιωνία, το 2023 δηλαδή, θα μπορούσαν να μας το χρεώσουν ως ατόπημα, ή μη κατανόηση της κατάστασης που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα, τόσο σε επίπεδο δημοτικής αρχής, όσο και σε αυτό της αντιπολίτευσης στο σύνολό της.

 

Από τις τελευταίες εκλογές, έχουν αλλάξει πολλά στην πόλη μας και όχι προς το καλύτερο. Αυτό ακούγεται στο δημοτικό συμβούλιο, στις εκάστοτε συνεδριάσεις του, αλλά και εκτός, στην πλειοψηφία της κοινωνίας.  Εκτός τη Δήμαρχο που το διαψεύδει και πανηγυρίζει νίκες και μια άλλη πόλη που δεν βλέπει όμως ο δημότης…

 

Θα μπορούσε να πει κανείς, φυσικά αυτό θα ευνοήσει τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.  Περισσότερο την παράταξη του κ. Μανούρη, που για ελάχιστες ψήφους έχασε τις προηγούμενες εκλογές. Αλλά κανείς δεν ξέρει στη Νέα Ιωνία, γιατί όλα λειτουργούν αλλιώς από τη γενικότερη αυτοδιοικητική λογική…

 

Ήδη οι παρατάξεις, άλλες με εντονότερο ύφος και άλλες αθόρυβα ετοιμάζονται για αυτές από την επόμενη μέρα των τελευταίων εκλογών. Ακόμα και η δημοτική αρχή, παρότι η κα Δήμαρχος συνεχίζει να γιορτάζει κάθε μέρα τη νίκη της, που με πολύ κόπο και «δράσεις – υποσχέσεις» προς κάθε πλευρά κατάφερε από το πουθενά… Το βλέπουμε στα χρώματα που καλύπτει κάθε γωνιά της πόλης, πέρα από κάθε αισθητική ή πρότυπα και που είναι τα δικά της, της δημοτικής της παράταξης δηλαδή.

 

Ήδη μια νέα παράταξη είναι στα σκαριά από τον κ. Βασίλη Χριστοδούλου, που την ετοιμάζει εδώ και καιρό μεθοδευμένα με νέα πρόσωπα, που για πρώτη φορά θα ασχοληθούν με τα κοινά. Μετά την έξοδό του από την παράταξη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», χτίζει ένα νέο προφίλ που θα ευνοούσε συμμαχίες με παρατάξεις που μέχρι χθες οι πόρτες ήταν ερμητικά κλειστές.

 

Μαζί με αυτόν, υπάρχουν και οι φιλοδοξίες άλλων προσώπων που κινούνται στις υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις, αλλά θέλουν κάτι παραπάνω πια, από μια θέση δημοτικού συμβούλου ή ανεξάρτητου συμβούλου στο επόμενες εκλογές.  Ίσως και μια θέση υποψήφιου Δημάρχου και γιατί όχι. Οι φιλοδοξίες είναι πάντα θεμιτές.

 

Άρα εκτιμώντας όλα τα αναφερόμενα, πιστεύουν ότι τα δεδομένα των επόμενων εκλογών θα είναι πάλι από την αρχή και όχι ως συνέχεια μιας κατάστασης που άλλαξε την τελευταία στιγμή για τους γνωστούς λόγους, που δεν χρειάζεται να επανέρθουμε.

 

Η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» θα είναι πρώτη από ότι φαίνεται από τις έρευνες, αλλά και από τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων που έχει σήμερα και που κινούνται σε όλες τις συνοικίες της Νέας Ιωνίας. Μετά από ότι φαίνεται, παρά την φθορά που περιμένουν οι περισσότεροι ότι θα έχει, είναι η δημοτική παράταξη που κυβερνά με αλλοπρόσαλλο ύφος και ήθος το Δήμο Νέας Ιωνίας σήμερα, η «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ», με επικεφαλής την έως τώρα Δήμαρχο της πόλης μας. Εκτός αν οι φιλοδοξίες της πάνε παραπέρα, προς την Περιφέρεια Αττικής δηλαδή και δούμε κάποιον ή κάποια ως επικεφαλής στο αυτό ψηφοδέλτιο…Όλα είναι πιθανά.

 

Ακολουθεί η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ» που με νέο επικεφαλής τον κ. Χρήστο Κανλή, θα είναι περισσότερο «χρωματισμένη» κομματικά ως ΣΥΡΙΖΑ, παρά κάτι ευρύτερο που γνωρίζαμε επί εποχής του κ. Ηρακλή Γκότση. Αναγκαίο βέβαια, γιατί πολλά παλιά στελέχη ή έχουν στρατευθεί σε άλλα κόμματα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ ή έχουν κουραστεί πια να είναι υποψήφιοι και δεν έχουν τη διάθεση να το ξανακάνουν.

 

Σε αντίθεση με τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» την παράταξη που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ η οποία φαίνεται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις και ίσως το ποσοστό της αυξηθεί σημαντικά. Αφού στελέχη και μέλη της κινούνται παντού, κάτι που δεν το είχαμε δει σε παλιότερες εποχές σε τέτοιο βαθμό.

 

Η δημοτική παράταξη “Νέα Ιωνία, Νέα Άποψη – 21ος Αιώνας”, με επικεφαλής τον Νίκο Κουκουλάρη, δείχνει να έχει μια άλλη δυναμική μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας, από την ενεργό συμμετοχή και ουσιαστική παρουσία του κ. Αθανάσιου Αποστολόπουλου.  Με τις τακτικές παρεμβάσεις του, σίγουρα θα δυναμώσει την παράταξη και ίσως την οδηγήσει σε άλλους δρόμους και συνεργασίες. Άλλωστε το πρόσωπό του είναι αγαπητό στη Νέα Ιωνία, στην οποία τα τελευταία χρόνια προσφέρει σε πολλά επίπεδα και ως επιστήμων ιατρός.

 

Για την δημοτική παράταξη «ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ» πιστεύουμε ότι με σύμμαχο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα προσπαθήσει να ξαναμπεί στο δημοτικό συμβούλιο, παρότι οι συνθήκες θα είναι αρκετά δύσκολες και ίσως τα καταφέρει. Εμείς το ευχόμαστε γιατί η πολυφωνία και ο διάλογος δίνει πάντα καλύτερα αποτελέσματα. Θα δείξει.

 

Άρα είναι δύσκολο να μιλάει κανείς με σιγουριά για το ποιες παρατάξεις θα περάσουν στο δεύτερο γύρο και για νικητές των επομένων εκλογών. Όλα είναι ρευστά. Ακόμα κι οι συμμαχίες της τελευταίας στιγμής μπορεί να ανατρέψουν ευχάριστα ή δυσάρεστα πρόσωπα και καταστάσεις. Γιατί έντιμες συνεργασίες, αλλά και λυκοφιλίες έχει ζήσει αυτή η πόλη και ξέρει. Απλά τα τελευταία χρόνια αυτό δείχνει να γίνεται εντονότερο…

 

Κλείνοντας τις πρώτες εκτιμήσεις για τα δημοτικά πράγματα της πόλης μας, καλούμε όλες τις παρατάξεις και τους επικεφαλής της καθεμιάς, να δούνε τον πραγματικό τους εαυτό στον καθρέφτη και να διορθώσουν ό,τι διορθώνεται. Με εντιμότητα και συνέπεια να στραφούν στα πραγματικά προβλήματα των δημοτών και σίγουρα θα κερδίσουν κάτι καλύτερο από αυτό που περιμένουν για τις επόμενες εκλογές.

 

Εμείς από τον ρόλο του παρατηρητή, αλλά και του κριτή εάν χρειαστεί, θα κάνουμε τις παρεμβάσεις μας, όπως κάναμε πάντα ως ανεξάρτητο δημοσιογραφικό δίκτυο.

 

https://www.youtube.com/channel/UC0RprGqRdtTnxZbRQO9Xa_g/videos 

 

 

GOLD Διαφήμιση