TMPRESS: Τελευταία ενημέρωση. Ποιους υποψήφιους Δημάρχους θα υποστηρίξουν τα κόμματα στη Νέα Ιωνία

800

Μέσα από το πολιτικό, αυτοδιοικητικό, ρεπορτάζ του TMPRESS, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα -κάτι που είχε και μεγάλο βαθμό δυσκολίας για ευνόητους λόγους-, εξασφάλισε στους αναγνώστες του ενδιαφέρουσες πληροφορίες, για το πως θα κινηθούν επίσημα τα κόμματα στην πόλη της Νέας Ιωνίας. Τουλάχιστον με τη μέχρι τώρα κατάσταση και δεδομένα της πολιτικής συγκυρίας.

 

Ας ξεκινήσουμε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, από όπου έχουν ξεκινήσει ήδη έντονα οι ζυμώσεις σε κεντρικό επίπεδο για το επιθυμητό πρόσωπο που μπορεί να φέρει τη νίκη στην παράταξη. Οι πρώτες σκέψεις ήταν να μη προτείνουν κάποιον υποψήφιο, αφού τόσο η Δέσποινα Θωμαΐδου, όσο και ο κ. Παναγιώτης Μανούρης έχουν υποψήφιους με έντονη σχέση και συνεργασία με το κόμμα της σημερινής κυβέρνησης. Όπως και η παράταξη του κ. Νίκου Κουκουλάρη φυσικά. Όμως, μετά από ατέλειωτες συναντήσεις με την κα Δήμαρχο, την κα Δέσποινα Θωμαΐδου, κυβερνητικά στελέχη συμφώνησαν ότι αυτή θα είναι τελικά το πρόσωπο που θα έχει την επίσημη στήριξη, αφού τόσο καιρό και με κάθε ευκαιρία ήταν κοντά στην κυβέρνηση και το έργο της και το έδειχνε δημόσια.

 

Ακολουθεί το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Ενώ θα περίμενε κανείς να στηρίξει δημόσια και άμεσα τον κ. Χρήστο Κανλή και την «ΕΝΟΤΗΤΑ για τη ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ», ιδίως μετά την επίσκεψη του Προέδρου του κόμματος, κ. Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Ιωνία, υπάρχουν πολλές εισηγήσεις και για δύο πρόσωπα έκπληξη, τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Σκουρλέτη. Γιατί το κόμμα θέλει να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο το Δήμο Νέας Ιωνίας, που είναι για την ευρύτερη αριστερά «ιερό μέρος».

 

Για το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ, για τους παλιότερους) είναι τόσα τα ονόματα που δεν ξέρει κανείς αν είναι χρήσιμη η βοήθειά του, αφού το κάθε μέλος του κόμματος στην περιοχή έχει και ένα υποψήφιο Δήμαρχο ή δημοτικό σύμβουλο στο σπίτι του ή στη δουλειά του… Παναγιώτης Μανούρης, Βασίλης Χριστοδούλου, Δέσποινα Θωμαΐδου, κ.ά. Όμως δείχνει, μέχρι τώρα έστω και άτονα, ότι θέλει να δώσει κάτι νέο και έτσι το όνομα του κ. Χριστοδούλου με την «ΑΛΛΑΓΗ για τη ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ», φαίνεται να κυριαρχεί, ιδίως μετά την προσωπική στήριξη του στον  νέο πρόεδρο του κόμματος…

 

Για το ΚΚΕ παραμένει ο κ. Κώστας Κατημερτζόγλου υποψήφιος Δήμαρχος, αν και κατά διαστήματα από τον κομματικό μηχανισμό έρχονται στο τραπέζι και άλλα ονόματα, ακόμα και σε επίπεδο βουλευτών της κομμουνιστικής αριστεράς.  Θα δείξει. Σε κάθε περίπτωση η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ στη Νέα Ιωνία παραμένει δυνατή και το αποτέλεσμα είναι προϊόν συνολικής προσπάθειας και αγώνα, όπως πάντα.

 

Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει αλλάξει κάτι και η «ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ» παραμένει η δύναμή της στα αυτοδιοικητικά πράγματα της πόλης. Εκλέξει ή όχι δημοτικό σύμβουλο στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

 

Δυνάμεις από τον ευρύτερο χώρο των ΠΡΑΣΙΝΩΝ, των ΠΕΙΡΑΤΩΝ, του ΜΕΡΑ 25, των κομμάτων της αριστεράς, από την αριστερή πλευρά του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητων, βλέπουν με καλό μάτι μια υποψηφιότητα του Γιάννη Βέλλη, αφού διατηρεί σχέσεις φιλικές με όλους αυτούς τους χώρους και μπορεί να ηγηθεί μιας συμμαχίας που θα δώσει λόγο και σε αυτές μέσα στα πλαίσια ενός δημοτικού συμβουλίου. Από ότι γνωρίζουμε τους υποσχέθηκε να το σκεφτεί και να απαντήσει μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Πάντως, όσον αφορά γενικότερα δημοσκοπήσεις και γκάλοπ που γίνονται το τελευταίο διάστημα στη Νέα Ιωνία, για το ποιος είναι περισσότερο δημοφιλής, γίνεται η σφαγή των αμνών…Πάμε να δούμε μερικά ενδεικτικά ονόματα, γιατί είναι και αρκετά, που αναφέρονται τακτικά: Παναγιώτης Μανούρης, Δέσποινα Θωμαΐδου, Κώστας Κατημερτζόγλου, Χρήστος Κανλής, Νίκος Κουκουλάρης,  Αθανάσιος Αποστολόπουλος, Βασίλης Χριστοδούλου, Άρης Χατζησαββίδης, Φώτης Τσοπάνογλου.

 

 Υ.Γ. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συνεργάτες μας, για την τόσο πολύτιμη βοήθεια και συμμετοχή τους σε αυτό το δύσκολο άρθρο με τις τόσο χρήσιμες πολιτικές εκτιμήσεις του.

 

ΤΟ TMPRESS ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ. 

GOLD Διαφήμιση