Το ψέμα στην πόλη μας σε άλλο επίπεδο!…. Αλλά μη ξεχνάμε ότι οι ψεύτες την πατάνε εύκολα, γιατί το ψέμα θέλει και γερή μνήμη… Του Χρήστου Μακαρώνη

1074

Όπως αναφέρεται στον τίτλο του άρθρου, το ψέμα στην πόλη μας, τη Νέα Ιωνία, έχει ανέβει επίπεδο… Πάντα υπήρχε, αλλά το τελευταίο διάστημα, αν όχι τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει “επιστήμη”…. Μερικοί φαίνεται ό,τι έχουν κάνει ιδιαίτερες σπουδές πάνω σε αυτό, στην ψυχολογία του ψέματος και στο “σερβίρισμά” του με εξαιρετικό τρόπο προς κάθε ενδιαφερόμενο…

Το ψέμα, δεν έχει να κάνει με την εκπαίδευση, τη μόρφωση γενικά. Περισσότερο έχει, με την παιδεία του καθενός μας, με τον τρόπο που μεγαλώνουμε, το πως πορευόμαστε σε αυτή την εφήμερη ζωή (κάτι που πιστεύω το έχουμε καταλάβει την τελευταία περίοδο πολύ καλά περί του εφήμερου της παρουσίας μας), τα κόμπλεξ μας, ίσως και τη μεγαλομανία μας….

Από την εμφάνιση του ανθρώπου, αλλά περισσότερο από την ένταξή του μέσα στην κοινότητα, την κοινωνικοποίησή του με οποιοδήποτε τρόπο, ήρθε το ψέμα και έδεσε… Σε όλη την ιστορία του ανθρώπου, υπήρχε το ψέμα. Όλοι μας έχουμε πει κατά διαστήματα μικρά ή λίγο μεγαλύτερα ψέματα. Που συνήθως δεν βλάπτουνε κανένα, πέρα από την ύπαρξη της αλήθειας. Όμως υπάρχουν άτομα, που το έχουν δεχθεί ως πρότυπο για τη ζωή τους και πορεύονται με αυτό σε κάθε τους ενέργεια ή θέση. Συχνά βλέπω τέτοια άτομα στην πόλη μας και σε πολύ υψηλές θέσεις.

Δεν θέλω να αδικήσω κανένα. Όμως το κακό με τα ψέματα και το ρίξιμο ατέλειωτης λάσπης σε αντιπάλους, ή τη διασπορά φημών για ανύπαρκτα γεγονότα, έχει παραγίνει τελευταία… Δεν θα μπω στη διαδικασία να σας ξαναθυμίσω μερικά από αυτά, τα μεγαλύτερα που έγιναν στα δημοτικά μας πράγματα, γιατί το έκανα πολλές φορές και πιστεύω ότι τα θυμόσαστε καλά, όπως και αυτούς που τα “δημιούργησαν” για ίδιο όφελος.

Θέλω όμως να πω κάποια πράγματα, στηλιτεύοντας με τον τρόπο αυτό την πολιτική του ψέματος που πάει να δημιουργήσει σχολή στην πόλη μας, από κάποιους ανθρώπους που έχουν την εξουσία και νομίζουν ότι αυτό τους δίνει το δικαίωμα να μας “φλομώνουν” κάθε μέρα και περισσότερο με το ψέμα και την κοροϊδία.

Όταν με κάθε λογής ψέματα παίρνεις την εξουσία, την όποια εξουσία κι αν είναι αυτή και συνεχίζεις πάλι με ψέματα και κοροϊδία την πολιτική σου παρουσία, όσο “κουτόχορτο” και αν νομίζεις ότι τρώμε κάποια στιγμή θα το καταλάβουμε όλοι. Η γιαγιά μου έλεγε πάντα σε εμάς για να μη γίνουμε ψεύτες: “Μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρίτη και η κακή του μέρα.” Και είχε, όπως όλοι οι παλιοί, απόλυτο δίκιο.

Τέλος, κλείνοντας αυτό το άρθρο μου, θέλω να πω, πως ήδη καταγράφω όσα ψέματα προλαβαίνω στη Νέα Ιωνία, με τη σκέψη της συγγραφής ενός βιβλίου, χρήσιμου για παρακαταθήκη σε όλες τις επόμενες γενιές της. Για να προφυλαχθούνε από μελλοντικούς ψεύτες με αξιώματα, αν και δεν νομίζω ότι μπορεί να ξεπεράσουνε αυτό που ζούμε εμείς σήμερα με συγκεκριμένα άτομα.

 

Το ανεξάρτητο δημοσιογραφικό δίκτυο TMPRESS, κάνει το επόμενο βήμα στην αμφίδρομη επικοινωνία, δημιουργώντας για τους αναγνώστες του, αλλά και για κάθε πολίτη, ένα σύγχρονο Forum για τη Νέα Ιωνία Αττικής & τη Θεσσαλία. Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε, ανοίγετε ένα λογαριασμό δωρεάν εκεί και καταθέτετε στις υποκατηγορίες τα θέματά σας, τις προτάσεις σας, προβλήματα που αφορούν την πόλη σας, την τοπική αυτοδιοίκηση και κάθετι που κρίνετε αναγκαίο.

 

https://tm-press.gr/login/

 

GOLD Διαφήμιση