Το TMPRESS, συγχαίρει τον Ιωνιώτη συγγραφέα και Πρόεδρο του ΚΕΜΙΠΟ, Λουκά Χριστοδούλου, για το νέο βιβλίο του “ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΔΑΡΑΔΕΣ….1922, ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ…1934”

351

Διαβάσαμε το νέο βιβλίο  του κ. Λουκά Χριστοδούλου, συγγραφέα – Προέδρου του ΚΕΜΙΠΟ, από τις εκδόσεις Μπαλτά και ενθουσιαστήκαμε. Μέσα στις 720 σελίδες του υπάρχει μια πληθώρα στοιχείων και εικόνων από την ίδρυση της πόλης μας, της Νέας Ιωνίας Αττικής.

Με εξαιρετική παρουσίαση και τρόπο γραφής, ο αναγνώστης έρχεται στην εποχή αυτή και “βλέπει” όλη τη διαδικασία δημιουργίας του συνοικισμού της “Ιωνίας” όπως και την μετέπειτα ίδρυση της Νέας Ιωνίας. Σίγουρα ο αναγνώστης με Μικρασιατικές ρίζες, αλλά και ο ερευνητής, θα βρει πλούτο στοιχείων που δεν θα μπορούσε να συγκεντρώσει παρά αφιερώνοντας χιλιάδες ώρες σε αναζήτηση στοιχείων.

Συγχαρητήρια στο νέο βιβλίο σας κε Χριστοδούλου. Μας κάνετε υπερήφανους ως Ιωνιώτες. Μακάρι σύντομα να δούμε και άλλα βιβλία σας να προβάλουν αυτή την πόλη και τους ανθρώπους της. Με τον πολιτισμό της και την ιστορία της.

TMPRESS

Σας γνωρίζω ότι το βιβλίου μου «ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΔΑΡΑΔΕΣ…1922, ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ…1934» των εκδόσεων Μπαλτά, που ήταν απόσταγμα μιας προσπάθειας συλλογής στοιχείων σε βάθος 8ετίας, έλαβε πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Μελέτες».

Το εν λόγω βιβλίο 720 σελίδων περιέχει εκατοντάδες πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί από αποκόμματα εφημερίδων, Φύλλα Εφημερίδας Κυβερνήσεως, έγγραφα κυρίως των Γενικών Αρχείων του Κράτους, του Ιστορικού Αρχείου Εθνικής Τράπεζας, του Ελληνικού Λογοτεχνικού Ιστορικού Αρχείου ως και βιβλία και περιοδικά της περιόδου 1922-1934 αλλά και μεταγενεστέρων.

Όλο αυτό το υλικό παρουσιάζεται κατά χρονολογική σειρά και περιγράφει την ίδρυση, την θεμελίωση, τα εγκαίνια και τη ζωή του συνοικισμού «Ιωνία» μέχρι την ίδρυση του δήμου Ν. Ιωνίας το 1934.

ΛΟΥΚΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

GOLD Διαφήμιση