ΦΙΛΕ ΣΩΤΗΡΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ. ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ Του Χρήστου Μακαρώνη

471

Είναι δύσκολο να ξεκινήσει να γράψεις για έναν ξεχωριστό, σπουδαίο Άνθρωπο & καλλιτέχνη που είναι και χρόνια φίλος σου. Η απώλεια του Σωτήρη Βάρβογλη, του φίλου μου εδώ και 25 χρόνια, δεν είναι κάτι που ξεπερνιέται εύκολα.

Τον Σωτήρη, τον γνώρισα στη γειτονιά μου, που είχε το εργαστήρι του σε μια απόσταση σχεδόν 100 μέτρα από το σπίτι μου. Με το χαμόγελό του και το χιούμορ του, σε κάθε συνάντηση σου έφτιαχνε τη διάθεση, ακόμα και όταν δεν ήσουν ψυχολογικά στα καλύτερά σου.

Όταν το πρωί της Κυριακής έμαθα για το θάνατό του, από το ίντερνετ, ήμουν στο σπίτι αδελφικής φίλης, που με φιλοξενούσε για ένα τριήμερο. Ξαφνιάστηκα, σοκαρίστηκα για να είμαστε δίκαιοι με τις λέξεις και προσπάθησα να μάθω περισσότερα μέσω κοινών γνωστών μας. Έχοντας μιλήσει δύο μέρες πριν «φύγει», έβλεπα ότι δεν είχε κάτι που να έδειχνε, στο ελάχιστο έστω, ότι δεν είναι καλά. Είπαμε ως συνήθως κάποια πράγματα, κάναμε την πλάκα μας και μετά από μισή περίπου ώρα έφυγα από το εργαστήρι του, με την υπόσχεση ότι θα τα ξαναπούμε σε λίγες μέρες.

Στα τόσα χρόνια της πραγματικής μας φιλίας, έχουμε μιλήσει χιλιάδες ώρες για όλα τα θέματα, περισσότερο της πόλης μας της Νέας Ιωνίας που την λάτρευε και φυσικά μου ασκούσε κατά διαστήματα καλοπροαίρετη κριτική στην εκπομπή μου, που την άκουγε πάντα. Ήξερα ότι οι συζητήσεις μαζί του ήταν πάντα ωφέλιμες. Όπως είχα ξεχωρίσει και τον ηθικό χαρακτήρα του.

Αυτός ο εξαίρετος Άνθρωπος και καλλιτέχνης, έδινε τόση σημασία στη λεπτομέρεια και έβγαζε αριστουργήματα. Έπαιρνε το πετραδάκι και το ταίριαζε τόσο όμορφα φτιάχνοντας ένα εξαιρετικό ψηφιδωτό. Ένιωθα τυχερός που με άφηνε να παρακολουθώ αυτή τη διαδικασία, που είχα ένα τέτοιο προνόμιο.

Φίλε Σωτήρη, αν και έφυγες με το έργο σου, το χιούμορ σου, τις συμβουλές σου, θεωρώ ότι είσαι και θα συνεχίσεις να είσαι πάντα μαζί μας. Σου εύχομαι να έχεις καλό «ταξίδι» στην γειτονιά των αγγέλων. Γιατί εκεί ανήκεις. Πάντα θα σε θυμάμαι με αγάπη. Θα μου λείψεις. Θα μας λείψεις, φίλε.

Η κηδεία του, θα γίνει την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

GOLD Διαφήμιση