Σημείωμα του Εκδότη – Διευθυντή

1259

 

Είναι περίεργο, τόσα χρόνια μετά, να πλησιάζω ειδησεογραφικά τον τόπο καταγωγής των γονέων μου, τόσο στη Θεσσαλία, όσο και στη Νέα Ιωνία Αττικής, με μια άλλη ματιά, που δεν είχα ποτέ μέχρι τώρα.

Αλλαγμένος, αλλά και περισσότερος ώριμος. Αυτό με κάνει χαρούμενο, αλλά και προβληματισμένο, για αυτά που βλέπω, για τις αλλαγές που δεν έφεραν την πρόοδο, την ανάπτυξη, τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μου. Γι’ αυτά που περίμενα να δω, στην παιδεία και τον πολιτισμό, αλλά παρέμειναν φθηνά ευχολόγια, κάτω από το μανδύα μιας εξουσίας ή μιας φτηνής ξεπερασμένης ιδεοληψίας.

Τόσα χρόνια, μέσα από συλλογικές προσπάθειες, ως Πρόεδρος ή μέλος Διοικητικών Συμβουλίων, προσπάθησα να δώσω μεμονομένες αλλά ουσιαστικές λύσεις σε κατηγορίες προβλημάτων, άλλοτε επιτυχημένα, άλλοτε όχι. Φτάνοντας μέχρι τις αίθουσες δικαστηρίων, για το συλλογικό συμφέρον και το δίκαιο.

Σήμερα, οι ηγεσίες αγνοούν τους πολίτες και οι πολίτες αγνοούν τον εαυτό τους, δεν παρεμβαίνουν, δεν διαμαρτύρονται, απλά υπομένουν…Εκτός από λαμπρές εξαιρέσεις, μειοψηφίες στο σύνολο, που επιβαιώνουν τα γραφόμενα.

Η κρίση ηθική, κοινωνική, οικονομική, έχει παρασύρει τα πάντα στη διάβα της. Δυστυχώς για πολλά χρόνια ακόμα, θα συνεχίζει αυτή την αρνητική πορεία, τον κατήφορο χωρίς τέλος. Επηρεάζοντες όλες τις γενεές, παλιές και νέες. Και δεν είναι μόνο η τρόικα, που μεθοδικά οδηγεί σ’ αυτό.

Το T.M. PRESS, έρχεται να ενημερώσει σωστά, να δυναμώσει τις αντιστάσεις μας, να προβληματίσει, να προτείνει δράσεις, να δείξει ότι υπάρχει το θετικό, να σταθεί σε πολιτιστικές ιδέες – ενέργειες που προάγουν την παιδεία, τον πολιτισμό μας, αρκεί να συνεχίσει να υπάρχει πραγματική αλληλεγγύη, ενδιαφέρον για τις εξελίξεις, διαμαρτυρίες για τα κακώς κείμενα.

Το καλό δεν έρχεται από μόνο του, ούτε χαρίζεται. Ιδίως σήμερα, που όλα οδηγούνται στον κατήφορο και την καταστροφή με ταχύτητα…

Θέλουμε να σας έχουμε μαζί μας, σ’ αυτή την προσπάθεια. Με εντιμότητα, όπως κάνουμε πάντα, με εμπειρία στη δημοσιογραφία και την ενημέρωση, θα σας δώσουμε το καλύτερο.

 

Χρήστος Μακαρώνης                              

Εκδότης – Διευθυντής

 

Τηλ.:210-2719345 Κιν.: 694-5283580

E-mail: tmpressgr@gmail.com –  www.tm-press.gr

 

GOLD Διαφήμιση