Αφήστε τις συνεχείς αψιμαχίες και τα ανέξοδα κοντραρίσματα… Του Χρήστου Μακαρώνη

733

Είναι επιτέλους η ώρα να σταματήσουν τα “ξεκατινιάσματα” κάθε μορφής, που όλοι το ξέρουμε ότι δεν οδηγούν πουθενά. Πρέπει να σταματήσει ο κατήφορος σε αυτή την πόλη, που αγαπάμε, από την ανευθυνότητα κυρίως της δημοτικής αρχής, αλλά και την εν μέρει συνεργεία της δημοτικής αντιπολίτευσης στο σύνολό της, με τη συνεχή ατέλειωτη διαμαρτυρία σε κάθε δημοτική συνεδρίαση. Ναι η Νέα Ιωνία, έχει σοβαρό πρόβλημα με την εγωπάθεια της σημερινής δημάρχου, που αγνοεί θεσμούς, πρόσωπα, αποφάσεις, κ.λπ., ακόμα και με την αδυναμία της να ασκήσει διοίκηση λόγω έλλειψης στελεχών ικανών στις περισσότερες θέσεις. Αλλά το να είσαι συνεχώς ως αντιπολίτευση σε κόντρα και ομηρικούς καβγάδες, δεν έχει αποδείξει ότι ποτέ οδήγησε σε κάτι άλλο καλύτερο… Ή κάνω λάθος;

Η Νέα Ιωνία χρειάζεται έργα και πράξεις ουσίας τώρα, όχι αλληλοκατηγορίες και ξεκατίνιασμα μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, με επιστολές, απαντήσεις, ανταπαντήσεις, βαριά λόγια και τόσα άλλα που δεν οδηγούν πουθενά. Λέει ο ένας, απαντάει ο άλλος, ξανάρχεται ο πρώτος, φαύλος κύκλος… Γράφει ο ένας, απαντάει ο άλλος, ξανάρχεται ο πρώτος… Ανακοινώσεις, επιστολές, ξανά ανακοινώσεις. Κουράστηκε ο κόσμος… Άρχισαν να πέφτουν τα πρώτα “Γαλλικά”, από την αγανάκτηση, έχω ακούσει αρκετά κατά πάντων και φυσικά δεν είναι κάτι που θα σας μεταφέρω εδώ… Ξεκάθαρο, η πόλη έχει τα χάλια της και αυτό δεν αντέχεται, ούτε υπάρχουν πια περιθώρια ανεκτικότητας για κανέναν.

Παρατηρώ τελευταία, τη δημοτική αρχή της κας Δέσποινας Θωμαΐδου, να δείχνει εντελώς αδιάφορη  σε όλα, περισσότερο στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και τις δημοτικές παρατάξεις. Ίσως γιατί η ίδια η δήμαρχος θέλει να κάνει ότι της αρέσει, λες και είναι δικό της οικόπεδο η πόλη… Ίσως γιατί όπως τόνισα και πριν είναι με πολύ λίγους στη διοίκηση και η στέρηση ικανών στελεχών δεν της δίνει την ευελιξία να κάνει κάτι άλλο από αυτό, για να κρύψει δηλαδή τα εσωτερικά της κενά…Από την άλλη η δημοτική αντιπολίτευση στο μεγαλύτερο μέρος της, δίνει μάχες και δεν αφήνει να πέσει τίποτα κάτω, τραβώντας πολλά θέματα από τα μαλλιά… Υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά πάλι δεν μπορούν να αλλάξουν τη συνολική εικόνα.

Είναι καιρός η κα Δήμαρχος να αλλάξει συμπεριφορά και να σταθεί στο ύψος της θέσης που της δόθηκε, από τον κόσμο ή προεκλογικές συμφωνίες που δεν τηρήθηκαν ποτέ. Το να λες “δεν με αφήνουν να παράγω έργο” και από την άλλη να συμπεριφέρεσαι ως ιδιοκτήτρια της Νέας Ιωνίας, δεν έχει καλές προοπτικές για ομαλή συνέχεια… Όλα αυτά που γράφω δεν τα λέει ή γράφει μόνο ο “κακός Μακαρώνης”, αλλά πολλοί συνδημότες μας καθημερινά. Ας μας αναφέρει επιτέλους σε τι εμποδίζεται το έργο της και τα ονόματα αυτών που την πάνε πίσω στο προγραμματισμό της… Γιατί να κατηγορείς συνέχεια και πολλές φορές αόριστα, πρόσωπα που παράγουν έργο αθόρυβα τόσα χρόνια, είναι χειρότερο από αυτό που δεν κάνεις στην πόλη, ενώ το υποσχέθηκες… Όσο για την αντιπολίτευση στο δήμο, δεν διοικεί για να μη ξεχνιόμαστε. Έχει αρκετούς που προσφέρουν με τον τρόπο τους και τη στάση ζωής τους αυτή την πόλη. Αλλά οι υπερβολές πολλές φορές σε κάτι ασήμαντο, για να τονιστεί η γενικότερη ακυβερνησία, ή έστω η μετριότητα έργου στη δημοτική αρχή, δεν λύνουν ακόμα και τα ελάχιστα προβλήματα που είναι περισσότερο διαχειριστικά και πάνε πίσω συνεχώς, ενώ θα έπρεπε να είχανε ήδη τελειώσει.

Επιτέλους εσείς της δημοτικής αρχής, δήμαρχε κα Δέσποινα Θωμαΐδου, κε Κώστα Κουλούρη, κε Αριστείδη Χατζησαββίδη, ανεβάστε OnLine τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και αρχειοθετήστε τες ώστε να μπορούν να δουν, ακούσουν και κρίνουν οι δημότες. Το ζητάγατε όταν είσαστε αντιπολίτευση, να η ώρα να το εφαρμόσετε. Εσείς κυβερνάτε τη Νέα Ιωνία.

Κλείνοντας, ζητώ όπως πολλοί Ιωνιώτες, να αφήσετε τις αψιμαχίες, να βρείτε ένα πλαίσιο επικοινωνίας, έστω το ελάχιστο δυνατό και να αρχίσουν τα έργα που έχει ανάγκη ο δήμος μας. Πριν να είναι αργά…

 

GOLD Διαφήμιση