ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ; Του Χρήστου Μακαρώνη

1004

 

Το 2018, ξεκίνησε άσχημα και μάλλον έτσι θα τελειώσει για τον σημερινό κ. Δήμαρχο, τη δημοτική παράταξή του. Μετά το κόψιμο της πίτας της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και την πανηγυρική διαπίστωσή του, παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ότι πρέπει να συνεχίσει ως αναντικατάστατος από τη θέση του Δημάρχου αρχίσανε οι αποχωρήσεις και κανείς δεν ξέρει αν θα έχει πλειοψηφία σε σύντομο χρόνο από τη στιγμή που γράφεται το άρθρο μου αυτό.

Το τραγικό είναι ότι η παρουσία του κ. Ηρακλή Γκότση για δώδεκα χρόνια στη θέση του Δημάρχου, με τα όποια θετικά της, κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα από μια βιαστική δήλωση που δεν γίνεται για να βοηθήσει από ότι φαίνεται τον ίδιο, αλλά για να αφήσει διάδοχη κατάσταση –εφόσον επανεκλεγεί- την κ. Όλγα Κατημερτζή, πιστή συνεργάτη του στα δημοτικά πράγματα.

Οι παραιτήσεις, αποχωρήσεις και διαγραφές στελεχών της δημοτικής αρχής, που ακολούθησαν αμέσως μετά, δεν είναι ούτε μπορούν να χαρακτηριστούν ως ασήμαντες. Είναι αυτοί που στήριξαν τη δημοτική παράταξη και εν μέρει φέρανε το όποιο θετικό έργο βλέπουμε σήμερα στην πόλη. Όπως φαίνεται ο κ. Δήμαρχος, στο θέμα της διαδοχής, δεν θέλει να βλέπει την αλήθεια αλλά επιλέγει τη σύγκρουση, θεωρώντας ότι νωρίς θα ξεκαθαρίσει το τοπίο της διαδοχής και οι χρήσιμοι θα φύγουν με τις μικρότερες απώλειες στη δημοτική αρχή.

Αυτό όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ενότητα πια και η δημοτική παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ έχει πάρει την κατιούσα χωρίς γυρισμό…

Καλά τα είπε ο κ. Κωστάκης, για τα σχολεία και τις σχολικές επιτροπές, αλλά θα έπρεπε να μη τα καλύπτει τόσο καιρό, ελπίζοντας ότι θα είναι αυτός η διάδοχη κατάσταση ή έστω στον κεντρικό πυρήνα της. Έπρεπε να ακουστούν νωρίτερα και όχι τώρα που το πρόβλημα έγινε πάθημα, για μάθημα δεν είμαι σίγουρος…

Διαπιστώνω ότι η δημοτική παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ, θα δώσει πολλά ψηφοδέλτια στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2019, από τις διασπάσεις της. Αυτό δεν είναι κακό, αρκεί να έχουν ξεκάθαρο λόγο και πρόγραμμα για τη Νέα Ιωνία, όχι αοριστολογίες για αριστερά κάστρα.

Λυπάμαι, παρακολουθώντας τόσα χρόνια τα δημοτικά συμβούλια, όπως και τις δράσεις των συλλόγων, να βλέπω σωτήρες και σταυρωτές να έρχονται για το καλό μας, που φυσικά δεν ξέρουν ποιο είναι και δεν θέλουν να μάθουν. Φτάνει πια, η ανοχή τέλειωσε εδώ και καιρό. Θα είμαι απέναντι, σε όποιον βρυχάται και μετά γυρίζει με τις κότες….

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δημοτικές παρατάξεις και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι που προσφέρουν από όποια θέση. Ευτυχώς! Και υπάρχει έλεγχος της δημοτικής αρχής σε κάθε βήμα της. Υπάρχουν όμως κι αυτές που παράλληλα δίνουν «προοπτική» σε άτομα που βλάπτουν με τις προεδρίες τους, αντί να παράγουν θετικό έργο. Δεν θα επεκταθώ, γιατί δεν θέλω, σε αυτό περισσότερο.

Εδώ είμαστε και σας περιμένουμε. Τόσο ο τοπικός και ηλεκτρονικός τύπος, όσο και οι ενεργοί δημότες, που δεν τρώνε κουτόχορτο ούτε τρελαίνονται με καθρέπτες και μπιχλιμπίδια που παρουσιάζονται τακτικά πια, ως έργο, στους ιθαγενείς. Θα επικροτήσουμε κάθε θετικό και θα χτυπήσουμε κάθε αρνητικό. Γιατί για εμάς, οι δημοτικές εκλογές είναι ασήμαντες, αλλά η καθημερινότητα με τα προβλήματά της σημαντική.

 

ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

 

 

 

   

GOLD Διαφήμιση