Επιτέλους ο Δήμος Νέας Ιωνίας εξυχρονίζεται;… Του Χρήστου Μακαρώνη

948

Τελικά η νέα Δημοτική αρχή της κας Δέσποινας Θωμαϊδου, δεν δείχνει στα πρώτα της βήματα να έχει το “άρωμα γυναίκας”, την ευαισθησία που μας λιβανίζανε διάφοροι για να πιστέψουμε ότι μια γυναίκα δήμαρχος, η πρώτη από την ίδρυση της Νέας Ιωνίας, θα αλλάξει την πόλη προς το καλύτερο. Μπορεί επειδή η πίεση του χρόνου είναι μεγάλη και πολλά έγιναν βιαστικά να είναι η ουσία και να την αδικούμε, μπορεί όμως και όχι.

Το “τάξις, ασφάλεια και ειρήνη” εντός του δημαρχιακού μεγάρου, να θεωρείται σημαντικό από την κα Δήμαρχο, αλλά αυτό έχει αξία περισσότερο στα μοναστήρια, ώστε να επιτευχθεί η εσωτερική γαλήνη και η προσευχή προς τον θεό. Ένας δημόσιος χώρος όπως αυτός έχει ανάγκη από σειρά, προγραμματισμό δράσης, συνεργασία όλων, αιρετών και εργαζομένων, πολιτών, κλπ. Κάτι που δεν βλέπουμε να επιδιώκεται μέχρι στιγμής. Αντιθέτως διαπιστώνουμε να δημιουργείται μια “ευλαβική εικόνα” για την κα Θωμαΐδου και να επιδιώκεται μια ιδιόμορφη “αυλή”, από χειροκροτητές και κόλακες, μέσα από κινητοποιήσεις και λίστες, σύμφωνα πάντα με την έγκυρη ενημερωσή μας.

Φυσικά ο τοπικός τύπος, σε αυτή τη διαδικασία, διαχωρίζεται και επιλέγεται η επιλεκτική αποστολή δελτίων τύπου, στους καλούς και αρεστούς της κυρίας “πρώτης”. Όπως διαπίστωσα ότι έγινε με την ανακοίνωση των νέων αντιδημάρχων της πόλης μας. Είναι δικαίωμά της φυσικά, να το κάνει αυτό. Άσχετα εάν δεν είναι ηθικό και σωστό. Ακόμα και αν δεν έγινε έτσι και την αδικώ, θα πρέπει να βγάλει νέα ανακοίνωση και να λέει πως τοπικό μέσο απέκτησε αυτό που δημοσίευσε και οι άλλοι δεν ξέρανε τίποτα… Σε κάθε περίπτωση εμείς, γιατί δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του συνόλου του τοπικού τύπου, θα είμαστε εδώ ως TMPRESS και θα προσφέρουμε σωστή ενημέρωση και θα επαινούμε ότι θεωρούμε σωστό και παράλληλα θα καταγγέλλουμε τα λάθη, όλων. Όπως κάναμε πάντα.

Ένα άλλο που φτάνει τα όρια του τραγελαφικού, είναι να οριστεί αντιδήμαρχος ψηφιακής πολιτικής, από τη νέα Δήμαρχο κα Δέσποινα Θωμαϊδου, όταν η δημοτική της παράταξη και η ίδια έκανε ολόκληρη εκστρατεία κατά της “έξυπνης πόλης’ του κ. Παναγιώτη Μανούρη, της ψηφιακής πολιτικής δηλαδή και μάλιστα η ειρωνεία έφτανε τα άκρα από στελέχη της, όπως ο κ. Κουλούρης, που επέμεναν εντός των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου -υπάρχουν τα πρακτικά που το βεβαιώνουν- ότι αυτά είναι βλακείες και δεν τα χρειάζεται η πόλη μας…

Κλείνοντας, εύχομαι καλή επιτυχία στους νέους αντιδημάρχους και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, γιατί αυτό θα είναι προς όφελος της Νέας Ιωνίας, αν και θεωρώ ότι η κατανομή αρμοδιοτήτων σε μερικούς αντιδημάρχους θα έπρεπε να είναι αλλιώς γιατί εκεί θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικοί, περισσότερο χρήσιμοι.

 

 

GOLD Διαφήμιση