Για ποια ΕΝΟΤΗΤΑ μιλάμε κε ΗΡΑΚΛΗ ΓΚΟΤΣΗ;… Του Χρήστου Μακαρώνη

865

Κε πρώην δήμαρχε της Νέας Ιωνίας, κε Ηρακλή Γκότση, σας παρακολουθώ με προσοχή τόσο εσάς, όσο και τη δημοτική σας παράταξη, σε όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, μετά τις δημοτικές εκλογές που χάσατε πανηγυρικά. Αναρωτιέμαι πως ένας επιτυχημένος δήμαρχος, τόσων εκλογικών αναμετρήσεων, έφτασε σε αυτές τις δημοτικές εκλογές να είναι τρίτος και καταϊδρωμένος… Για λίγο όμως, γιατί βλέπω ότι η τελευταία σας θητεία ήταν όλο αστοχίες, καταστροφική τόσο για εσάς και την παράταξή σας, όσο και για την πόλη μας.

Ο Μακαρώνης, φώναζε και έγραφε τα τελευταία χρόνια, για την κατάντια και την παρακμή που αφήσατε σε κάθε σας δραστηριότητα. Αλλά εσείς λέγατε, είναι παράξενος ο Μακαρώνης, ή είναι ο μόνος που τα λέει…Δυστυχώς για εσάς, σας διέψευσε μέρος του ψηφοδελτίου σας, που σταδιακά παραιτήθηκε ή διαγράφηκε από την παράταξή σας, για να μη γίνει “κοινωνός” της αποτυχίας σας.

Θα μπορούσατε να πείτε, ότι είχαν ισχυρές προσωπικές φιλοδοξίες και η ΕΝΟΤΗΤΑ είναι συλλογική, μαζική, συντροφική, ή ότι τα κόμματα που ακολούθησαν αυτοί οι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν εναντίον του βασικού φορέα που εκπροσωπούσατε, του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσατε να πείτε και άλλα πολλά… Όμως η έκπληξη, ή μάλλον η “κρυφή” απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ και των μελών του να σας παρατήσει τις τελευταίες εκλογές, λέει άλλα πράγματα…

Δεν είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Ιωνία να είναι πρώτος με διαφορά -στις τελευταίες εθνικές εκλογές- από όλα τα κόμματα και ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ με την ΕΝΟΤΗΤΑ του, τρίτος. Πίσω από την κα Δέσποινα Θωμαΐδου, που ούτε ισχυρό ψηφοδέλτιο είχε, ούτε αξιόλογο πρόγραμμα, ούτε έργο για να δείξει.

Πάντα με υπεροψία, τόσο εσείς, όσο και ο Γραμματέας του δήμου Νέας Ιωνίας, αντιμετωπίζατε τους πάντες. Ίσως παράλληλα και με εχθρότητα, ειρωνεία. Αυτό σας ωφέλησε τελικά; Φυσικά και όχι. Ο μισητός σε πολλούς γραμματέας, με τη στάση του εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου,  δημιούργησε συμμαχίες προς όφελος της κας Δέσποινας Θωμαΐδου, ικανές να της δώσουν την προοπτική να φτάσει -έστω και οριακά- στη δεύτερη θέση. Βλέπε Κουλούρης, Καρβουνιάρης, Χατζησαβίδης. Ακόμα και οι εργαζόμενοι του δήμου δούλεψαν για αυτήν, γιατί εσείς τους απομακρύνατε από την παράταξή σας, ενώ θα μπορούσατε να τους έχετε συμμάχους  σε αυτές τις εκλογές.

Σήμερα, με 8 δημοτικούς συμβούλους, κουρασμένος πια, ελπίζω να καταλάβατε τη ζημιά που κάνατε στην παράταξή σας, όταν της στερήσατε την ανανέωση, τον ξεκάθαρο πολιτικό λόγο, τη δυναμική της. Γιατί εσείς το κάνατε αυτό. Το “ισόβια δήμαρχος”, δεν έχει προοπτική πουθενά. Δεν είδατε πως αφήσανε τον κ Παπαδιονυσίου οι δημότες στο Γαλάτσι και στηρίξανε τον κ. Τούντα, που είναι και φίλος σας; Κάποτε υπάρχει κορεσμός και οι δημότες θέλουν αλλαγή, προσώπων, προγραμμάτων, δράσεων. Τόσα χρόνια έμπειρος και το αγνοήσατε. Αν είχατε αφήσει διάδοχη κατάσταση όταν έπρεπε, μέσα από διαδικασίες της παράταξης, ίσως σήμερα η ΕΝΟΤΗΤΑ να ήταν δημοτική αρχή πάλι. Ή έστω δημοτική αντιπολίτευση, με δυναμική επανόδου στην πρώτη θέση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη μας κρατάει τη δυναμική ενός μεγάλου πολιτικού κόμματος. Έχει και τους μηχανισμούς για αυτό. Το είδατε και στα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών. Πρώτο κόμμα, με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο. Η ΕΝΟΤΗΤΑ, τι έχει πια; Θεωρείται ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ, με μια αποτυχημένη τελευταία τετραετία, με ένα επικεφαλής που έχει βαρεθεί τα δημοτικά πράγματα

-και δικαιολογημένα μετά από τόσα χρόνια συμμετοχής στα δημοτικά συμβούλια-, με μπερδεμένο πολιτικό λόγο, που αντέχει δεν αντέχει την παρουσία της νέα δημάρχου, που βγήκε στο δεύτερο γύρο με μεγάλη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλω να πιστεύω κε πρώην δήμαρχε της Νέας Ιωνίας, κε ΗΡΑΚΛΗ ΓΚΟΤΣΗ, ότι έστω και τώρα θα προχωρήσετε τις διαδικασίες για μια νέα ΕΝΟΤΗΤΑ, που θα είναι ωφέλιμη για την πόλη, όπως στη δημιουργία της. Εκτός αν με την κα ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ επιλέξετε τη συνέχιση της πολιτικής και αυτοδιοικητικής σας πορείας στο άγνωστο…

GOLD Διαφήμιση