ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Προς τη Δήμαρχο Ν.Ιωνίας, Κυρία Δ. Θωμαϊδου. Θέμα : Μέτρα προστασίας της υγείας και στήριξης των εργαζόμενων του δήμου και των δημοτών για την αποφυγή των συνεπειών και της εξάπλωσης του κορονοϊού…

585
 

Προς τη Δήμαρχο Ν.Ιωνίας                                                                                 

Κυρία Δ. Θωμαϊδου

 

Θέμα : Μέτρα προστασίας της υγείας και στήριξης των εργαζόμενων του δήμου και των δημοτών για την αποφυγή των συνεπειών και της εξάπλωσης του κορονοϊού

 

Κυρία Δήμαρχε,

Για να προστατευθεί ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν αρκεί η αναγκαία ατομική ευθύνη για την τήρηση των μέτρων προστασίας και η επίσης αναγκαία συμμόρφωση με τις συστάσεις και τις οδηγίες των ειδικών. Αυτά δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την κρατική ευθύνη ούτε την ευθύνη των διοικήσεων των Δήμων, οι οποίες με τη σειρά τους πρέπει να απαιτήσουν αλλά και να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα  για την αντιμετώπιση της εξελισσόμενης επιδημίας του κορονοϊού.

Οι τεράστιες ελλείψεις στο σύστημα υγείας, στα νοσοκομεία, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στα ΤΟΜΥ  αλλά και στους Δήμους και γενικά στον Δημόσιο Τομέα είναι που δημιουργούν τον πραγματικό κίνδυνο, ο οποίος δεν προέκυψε ούτε ξαφνικά, ούτε τυχαία, ούτε και είναι αντικειμενικός. Είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφάρμοσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις με βάση και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε για την εμπορευματοποίηση της υγείας και άλλων κερδοφόρων τομέων του δημοσίου και των ΟΤΑ.

Κυρία Δήμαρχε,

Η κατάσταση που διαμορφώνεται με την πανδημία του νέου κορονοϊού καθιστά ακόμα πιο επιτακτική και πιεστική την ανάγκη να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα στελέχωσης υποδομών και λειτουργίας στο σύστημα υγείας και της περιοχής μας, αλλά και υπηρεσιών του ίδιου του Δήμου.

 

Συγκεκριμένα:

1. Γίνεται πιο επιτακτικό από ποτέ το αίτημα για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.        Ουσιαστική κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικού. ΑΜΕΣΟ άνοιγμα των          υπαρχόντων ΜΕΘ και δημιουργία νέων.

2.  Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στο νοσοκομείο Αγ. Όλγα (γενικής ιατρικής, παθολόγων, καρδιολόγων, πνευμονολόγων, λοιμωξιολόγων, παιδιάτρων κ.ά.) πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Να μην κλείσουν ή ιδιωτικοποιηθούν λειτουργίες του Νοσοκομείου. Σχετικά με τις τραγικές ελλείψεις του νοσοκομείου συζητήσαμε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο και πήραμε αποφάσεις.

3. Τα δύο ΤΟΜΥ και το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΙΕΙΑΣ πρέπει κι αυτά να στελεχωθούν με το αναγκαίο προσωπικό, ώστε να υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες των χρόνια πασχόντων, των οποίων τα ραντεβού αναβάλλονται στα νοσοκομεία ή καθυστερούν να γράψουν  τα φάρμακά τους και θα αποσυμφορηθεί τόσο η Αγία Όλγα όσο και τα άλλα νοσοκομεία.

4. Να σταματήσει το χαράτσι για το κλείσιμο των ραντεβού.

5. Απολυμάνσεις κατά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλους τους δημόσιους χώρους

6. Τα σχολικά γεύματα να συνεχίσουν να δίνονται στις οικογένειες των μαθητών που τα δικαιούνται και ειδικά σε όσες έχουν χαμηλό εισόδημα ή έχουν απολυμένους από τις δουλειές τους.

7. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 4 μήνες για τα λαϊκά νοικοκυριά με εισόδημα μέχρι 15.000    ευρώ το έτος, προσαυξημένο κατά 1.500 ευρώ για κάθε παιδί.

8. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 4 μήνες για τους μικρούς ΕΒΕ του δήμου με εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ το έτος.

9. Καμιά διακοπή νερού και ηλεκτρικού από ΕΥΔΑΠ – ΔΕΗ.

10. Καμιά αναγκαστική κατάσχεση για παλιότερα χρέη προς τον δήμο. Να μη χαθεί καμία ρύθμιση χρεών προς τον δήμο λόγω καθυστέρησης πληρωμής δόσης.

11. Απαλλαγή από τα τροφεία (που έχετε επιβάλλει) για όλες τις οικογένειες των οποίων τα βρέφη    και τα νήπια φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου για όσο καιρό είναι κλειστά.                                        Το ίδιο να ισχύσει και για τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του δήμου που έχουν ανταποδοτικό αντίτιμο.

12. Επιτακτική γίνεται και η ανάγκη για προσλήψεις στους δήμους μόνιμου προσωπικού, σε         απάντηση μάλιστα προς δημοτικές αρχές και Δημάρχους, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις               δραματικές συνθήκες που δημιουργεί η επιδημία και η έλλειψη προσωπικού, βρήκαν την                ευκαιρία να ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των εργαζόμενων στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, για να τελειώσει η εδώ και χρόνια κοροϊδία τους για δήθεν διαγωνισμό που ποτέ δε γίνεται  και να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό, ώστε να υπάρχει επαρκής και ουσιαστική φροντίδα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Οι εναλλακτικές προτάσεις που υπάρχουν σαν προσωρινές λύσεις, δε θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να αποτελέσουν μία ακόμη αφορμή για συνέχιση  του καθεστώτος της μερικής απασχόλησης. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι (ΕΣΠΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ κλπ ) χωρίς όρους και προϋποθέσεις

13.  Απολυμάνσεις στους χώρους εργασίας στα δημοτικά μηχανήματα και οχήματα  και  μείωση του αριθμού των εργαζομένων στα γραφεία, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού εργασίας. Χορήγηση ειδών καθαριότητας και απολύμανσης καθημερινά προς όλους τους εργαζόμενους

14.  Μέσα Ατομικής Προστασίας. Εδώ φαίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρα, όχι η ολιγωρίας σας, αλλά οι τεράστιες ευθύνες που έχετε με το να βρίσκεται το προσωπικό, σε μια τέτοια κατάσταση, χωρίς τα στοιχειώδη είδη ατομικής προστασίας. Σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις που θεσπίστηκαν, πάρτε τώρα όλα τα απαραίτητα είδη που υποδεικνύονται. Για όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε εξωτερικές εργασίες (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, πράσινο, επισκευές, βοήθεια στο σπίτι κλπ) απαιτείται να χορηγούνται καθημερινά ολόσωμη φόρμα μιας χρήσης, γάντια μιας χρήσης, μάσκα μιας χρήσης, υγρό σαπούνι και αντισηπτικό.

15. Αποφυγή του συνωστισμού εργαζομένων στον ίδιο χώρο εργασίας. Οι εργαζόμενοι στις δομές που έχουν κλείσει (παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, σχολικοί φύλακες – καθαρίστριες κλπ) δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσέρχονται σε αυτές ή να στοιβάζονται σε άλλες υπηρεσίες δίχως να υπάρχει συγκεκριμένο και παρεμφερές με την ειδικότητα τους αντικείμενο προσωρινής απασχόλησης .

16. Χορήγηση Άδειας Ειδικού Σκοπού τόσο στους εργαζόμενους που προβλέπεται από τις υφιστάμενες διατάξεις (υψηλού κινδύνου) όσο και γι’ αυτούς που ο γιατρός εργασίας το κρίνει απαραίτητο (από τα στοιχεία που κατέχει αλλά και με τα νέα δεδομένα) με πλήρη μισθό και ασφάλιση και χωρίς χρήση κανονικής άδειας.

17. Να εξασφαλιστεί πρόσθετη άδεια, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση σε όσους εργαζόμενους:                                                                    α) παρουσιάσουν συμπτώματα ή αρρωστήσουν, προκειμένου να αναρρώσουν και για πρόληψη       της διασποράς.

β) έχουν μέλος της οικογένειάς τους που έχει συμπτώματα ή ανήκει στις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένους, υποκείμενα νοσήματα κτλ).

 

Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους εργαζόμενους, τους κατοίκους, τα σωματεία και τους φορείς του Δήμου μας να αγωνιστούν, να εντείνουν τις διεκδικήσεις τους.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ!!!

Καλούμε τη διοίκηση του δήμου να προχωρήσει τώρα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Ιωνίας

Κ. Κατιμερτζόγλου , Π. Τσουκαλάς , Θ. Χαμαλίδης ,  Α. Ματθαίου , Ε. Μποτζιολή

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

για τα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού της Νέας Ιωνίας

και στήριξης των εργαζομένων

 

Μετά την επιστολή που απευθύναμε στη δήμαρχο, κα Θωμαΐδου, με την οποία προτείναμε την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων για την προστασία της υγείας και στήριξης των εργαζομένων του δήμου και του συνόλου των κατοίκων, για την αποφυγή των συνεπειών και της εξάπλωσης του κορονοϊού, την Τρίτη  24 Μαρτίου, σε τηλεφωνική  επικοινωνία  που είχαμε μαζί της, ζητήσαμε να μας ενημερώσει για τα μέτρα που έχει πάρει μέχρι τώρα ο Δήμος και εάν οι προτάσεις μας έχουν ληφθεί υπόψη, ώστε να προχωρήσει στην υλοποίησή τους.

Η δήμαρχος μάς απάντησε ότι παίρνει σοβαρά υπόψη της τις προτάσεις μας και τις μελετά, λέγοντας ότι σκέφτεται πολλές από τις προτάσεις που τις κατατίθενται, αλλά και δικές της να τις φέρει σε δημοτικό συμβούλιο που θα  συνεδριάσει είτε κλειστά είτε δια περιφοράς είτε με τηλεδιάσκεψη.

Είναι προφανές ότι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να συνεχιστούν, εφαρμόζοντας βέβαια τα μέτρα προστασίας που  προβλέπονται. Ειδικά σ’ αυτήν την κρίσιμη κατάσταση που διαπιστώνονται σοβαρές ανεπάρκειες στο δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και στους ΟΤΑ με πρωτεύοντα προβλήματα την τεράστια έλλειψη προσωπικού και μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων. Η διαπίστωση που κάναμε είναι ότι η δημοτική  αρχή:

  • δεν κινείται στην κατεύθυνση της υλοποίησης σημαντικών προτάσεων από αυτές που καταθέσαμε, που χρήζουν άμεσης εφαρμογής και αφορούν στην υγεία των εργαζομένων στις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς  και στην ανακούφιση αρκετών ευαίσθητων κοινωνικά και οικονομικά  συμπολιτών μας, σε ό,τι αφορά σε δημοτικά τέλη, τροφεία, ρυθμίσεις   χρεών κ.ά., σύμφωνα με τις προτάσεις της ανακοίνωσής μας.
  • ούτε επίσης κινείται στην κατεύθυνση διεκδίκησης επιτακτικών αναγκών, για τη στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών με επιπλέον προσωπικό, τη στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου της Αγ. Όλγας, των ΤΟΜΥ, του κέντρου υγείας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, όπως και για σειρά προβλημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, ζητάμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να αποφασίσουμε πάνω στις συγκεκριμένες προτάσεις που έχουμε καταθέσει ή και σε άλλες σχετικές που υπάρχουν.

Εργαζόμενοι, νέοι και νέες της Νέας Ιωνίας,

 

Επειδή κανείς δεν μπορεί να αφήνει κάτι για μετά όταν η ανάγκη είναι ΤΩΡΑ…

Επειδή ΤΩΡΑ πρέπει να μπει φρένο στην προσπάθεια κυβέρνησης, ΜΜΕ, αστικών κομμάτων να κρύψουν τη γύμνια του δημοσίου συστήματος Υγείας και τις ελλείψεις σε ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς… 

Επειδή ΤΩΡΑ πρέπει να δυναμώσει παντού η φωνή που λέει ότι η ΥΓΕΙΑ δεν πρέπει να πουλιέται και ν’ αγοράζεται…

Επειδή, αν τώρα επικρατήσει η λογική «ας μπουν σε καραντίνα οι διεκδικήσεις και μετά την πανδημία βλέπουμε…», αύριο θα είναι πολύ αργά…

Επειδή τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα…

ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΩΡΑ!

Σε αυτήν την κατεύθυνση, με γνώμονα τα συμφέροντα του λαού, καλούμε τους εργαζόμενους, τους κατοίκους, τα σωματεία και τους φορείς του δήμου μας να αγωνιστούν, εντείνοντας τις διεκδικήσεις τους.

 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ! ΟΧΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση,

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Κ. Κατιμερτζόγλου, Π. Τσουκαλάς, Θ. Χαμαλίδης, Αλ. Ματθαίου, Ελ. Μποτζιολή

 

Ν.ΙΩΝΙΑ, 26/3/2020

 

Στην δημοσιογραφική εκπομπή “ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”, με τον Χρήστο Μακαρώνη, ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, σας έχουμε πολλές εκπλήξεις, για κάποιους σίγουρα δυσάρεστες! Όλα στο φως! Έχουμε νέα, ειδήσεις και ανακοινώσεις για ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν την καθημερινότητά μας! ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ TMPRESS ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ SOCIAL MEDIA  ΔΙΚΤΥΟ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!  ΤΗΣ ΤΡΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ. ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ… ΒΓΗΚΑΝ … ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ!!! ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ… ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ!!!  

ΤΟ ΔΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ Ο ΜΑΚΑΡΩΝΗΣ… ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ

ΕΚΠΟΜΠΗ!!!  

https://www.youtube.com/watch?v=Ha1vtHoay60

 

 

 

GOLD Διαφήμιση