Αριστείδης Χατζησαββίδης, το νούμερο δύο της δημοτικής αρχής… Του Χρήστου Μακαρώνη

1487

Κατά τη γνώμη μου, έτσι θα έπρεπε να είναι ο κ. Άρης Χατζησαββίδης στην ιεραρχία της δημοτικής παράταξης, αλλά και της δημοτικής αρχής της κας Δέσποινας Θωμαΐδου. Είναι έμπειρος, έχει σημαντική πολιτική πορεία,  οργανωτικός και μεθοδικός, υπεύθυνος πάντα σε ό,τι του ανατίθεται. Θα μπορούσε, εάν το ήθελε και είχε φυσικά και τα ανάλογα χρήματα, να είναι και υποψήφιος δήμαρχος πάλι. Αλλά επειδή ξέρω πολύ καλά πως παίζεται το παιχνίδι, πως λειτουργεί πάντα η κα νέα δήμαρχος, έχω τις αμφιβολίες μου…

Η κα Δέσποινα Θωμαΐδου, χρειαζόταν στην παρούσα φάση τον κ. Χατζησαββίδη για να βγει δήμαρχος – όπως και κάποιους άλλους- και κατάφερε να τον έχει στο τέλος μαζί της. Οριακά πάντα δεν στράφηκε αλλού, γιατί γινόταν σοβαρές συζητήσεις, την ευνόησαν έτσι οι συγκυρίες. Το ίδιο έγινε και με τους κ.κ. Κουλούρη, Καρβουνιάρη, σε διαφορετικό επίπεδο φυσικά.

Ας δούμε μια σύντομη αναφορά στη διαδρομή του κ. Άρη Χατζησαββίδη, στα δημοτικά πράγματα της Νέας Ιωνίας, για να καταλάβετε τα σημερινά δεδομένα. Ο κ. Χατζησαββίδης, εκ Δράμας, εμφανίστηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση επί δημαρχίας Χαραλάμπους. Ήταν αντιδήμαρχος καθαριότητας για λίγο και πρόεδρος του οργανισμού νεολαίας του δήμου. Εκεί τον γνώρισα. Δεν ξεχνώ πως πήγα με τα παιδιά της γειτονιάς μου, που ήθελαν να παίξουν μπάλα στα γηπεδάκια της πόλης μας και χωρίς καν να γνωριζόμαστε φρόντισε άμεσα να παίζουν στα γηπεδάκια του δήμου, όχι σε χώρους με πληρωμή.

Στη μετά Χαραλάμπους εποχή, μετά τις διαφωνίες μαζί του, προχώρησε στην ίδρυση της δικής του δημοτικής παράταξης και πορεύτηκε ως επικεφαλής της στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Ιωνίας. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον κ. Γιώργο Τσοπανίδη και την “Ελπίδα για τη Νέα Ιωνία”. Εκεί συμπορεύτηκαν οι δύο, ως δημοτικοί σύμβουλοι, μέχρι τις τελευταίες εκλογές που χώρισαν οι δρόμοι τους χωρίς εντάσεις. Ο κ. Χατζησαββίδης επέλεξε λίγες ημέρες μετά την παράταξη “ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ” και ο κ. Τσοπανίδης αυτή του ΚΚΕ.

Από ότι θυμάμαι και δεν νομίζω να κάνω λάθος, στη συνεργασία αυτή είχε προστεθεί με την προσχώρησή του, στο “ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ” και το “ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ”, που σταδιακά εξαφανίστηκε στο δρόμο προς τις εκλογές και σήμερα υπάρχει μόνο το “ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ”…

Τώρα η κα δήμαρχος Νέας Ιωνίας, επέλεξε να τον ορίσει ως αντιδήμαρχο οικονομικών. Ας μη ξεχνάμε παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Γκότση, ένα γεμάτο ταμείο, τα οικονομικά του δήμου σε πολύ καλή κατάσταση. Αν δεν κάνεις τίποτα θα έχει πλεόνασμα… Φυσικά τα πλεονάσματα είναι καλά, αλλά η πόλη είναι στα χάλια της και χρειάζεται άμεσα πολλά έργα. Έργα που χρειάζονται χρήματα και άλλα χρήματα….

Ως ανεξάρτητο δημοσιογραφικό δίκτυο, TMPRESS, ευχόμαστε στον κ. Άρη Χατζησαββίδη, καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του. Το ίδιο εύχομαι και εγώ προσωπικά. Σε κάθε περίπτωση θα παρακολουθούμε την πορεία των οικονομικών και θα θέλαμε, όπως και όλο τον τοπικό τύπο, να μας κρατάει ενήμερους για την πορεία τους.

 

 

GOLD Διαφήμιση