Κα Δέσποινα Θωμαΐδου έχουμε δημοτική θεατρική ομάδα πολυβραβευμένη στην πόλη μας δεν χρειαζόμαστε “εισαγωγές” για τις “ΙΩΝΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ”… Του Χρήστου Μακαρώνη

882

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο του καθιερωμένου θεσμού «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2019» σας προσκαλεί στην θεατρική παράσταση «Ο Γλάρος» του Άντον Τσέχωφ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Δεγαΐτη από την θεατρική ομάδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής στις 12 & 13 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας «Γιάννης Δομνάκης» (Λυκαονίας & Αρχιμήδους, Πευκάκια).

Ο Άντον Τσέχωφ είναι πάντα εξαιρετικός, όπως και το σύνολο του έργου του. “Ο Γλάρος” του επίσης, όπως και η θεατρική προσέγγισή του σε σκηνοθεσία του Γιάννη Δεγαϊτη, από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Όμως θεωρώ άκαιρη την ένταξή του στις “ΙΩΝΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ” – συγγνώμη που δεν προσθέτω το τέχνης και πολιτισμού, αλλά θεωρώ ότι η τέχνη είναι μέρος του πολιτισμού και οι εκδηλώσεις αυτές είναι στη βάση τους πολιτιστικές.

Στα πλαίσια ανταλλαγής θεατρικών παραστάσεων με τη θεατρική ομάδα του Δήμου Νέας Ιωνίας, θα μπορούσα να τη δεχτώ, αλλά όχι για τις “ΙΩΝΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ”. Σε αυτές θα έπρεπε να υπάρχει μια θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Νέας Ιωνίας, που είναι και πολυβραβευμένη σε όλη την Ελλάδα, όπως και από τις θεατρικές ομάδες των Συλλόγων της πόλης μας ή και από τα σχολεία.

Γιατί οι “ΙΩΝΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ” κα Δέσποινα Θωμαΐδου, αφορούν το έργο και τις προσπάθειες που γίνονται στην πόλη μας. Δεν είναι “πολιτιστικά καλοκαίρια” άλλων δήμων, που φιλοξενούν έτοιμα προγράμματα από μάνατζερ που κάνουν το γύρο της Ελλάδας. Δεν είναι η δημιουργία άλλων περιοχών, έστω και άριστων, είναι η δημιουργία και ο πολιτισμός της πόλης μας, είτε μέσα από δημοτικές εκδηλώσεις, είτε μέσα από αυτές των Συλλόγων, των πρωτοβουλιών, των πολιτών της.

Ο Άντον Τσέχωφ, εάν ζούσε, θα συμφωνούσε σε αυτό, ως διαπίστωση και με το χιούμορ που τον ξεχώριζε πάντα, θα έλεγε και πάλι: “Εκείνο που μ’ ενδιαφέρει περισσότερο σε μια πόλη είναι το νεκροταφείο και το τσίρκο”…

GOLD Διαφήμιση