Υπενθύμιση 2: Κάτι μου βρωμάει σε αυτή την Ιωνία… Του Χρήστου Μακαρώνη

1628

Σε κάποιους που ασκούν μέχρι τώρα διοίκηση, σε αυτό τον τομέα του δήμου, θα ξενίσει ο τίτλος, ίσως και το υπόλοιπο κείμενο. Αλλά η αλήθεια συνδέεται με την πραγματικότητα και αλλού επιβραβεύει ενώ αλλού καταγγέλλει την αδιαφορία.

Ο τομέας πράσινου και καθαριότητας στην πόλη μας εδώ και χρόνια δεν λειτουργεί σωστά. Ούτε οι κινήσεις της δημοτικής αρχής του κ. Γκότση έδειξαν πρόθεση αλλαγής σε αυτή την αλγεινή κατάσταση.

Κάποιος φταίει. Ίσως ο δημότης, που δημιουργεί σκουπίδια σε δημόσιους χώρους. Αλλά περισσότερο, αυτοί που έχουν θέση ευθύνης σε αυτή τη θέση. Είτε δήμαρχοι, είτε αντιδήμαρχοι. Όλοι τους, έχουν μέρος της ευθύνης. Γιατί η διοίκηση, είναι ευθύνη. Ακόμα κι όταν ένας εργαζόμενος δεν λειτουργεί σωστά, ακόμα και όταν υπάρχουν ελλείψεις, σε προσωπικό και υποδομές. Αυτό ας μη το ξεχνάμε. Γιατί είναι η ουσία της κάθε διοίκησης, μικρής ή μεγάλης.

Φυσικά και ο κ. Χρήστος Κανλής, έχει μεγάλη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, όπως τη βιώνουμε καθημερινά. Είναι δυνατόν το τελευταίο διάστημα, η μισή πόλη να είναι καθαρή και η άλλη όχι;  Κι όμως είναι, με απόφαση του κ. Κανλή ή με την αδιαφορία του, να ελέγξει σωστά τον τομέα ευθύνης του. Δηλαδή η άλλη πόλη, η βρώμικη, δεν πληρώνει τα δημοτικά τέλη και τους ίδιους δημοτικούς φόρους με την καθαρή; Γιατί είναι σε τιμωρία; Οι δημότες εκεί, είναι δεύτερης κατηγορίας;… Δυστυχώς ο κ. Χρήστος Κανλής, απέδειξε “πανηγυρικά”, την ακαταλληλότητα του για τη θέση αυτή. Έχουμε παράδειγμα την εποχή Τσομπάνογλου, ως μέτρο σύγκρισης, που είναι και σχετικά πρόσφατη. Καμία σχέση με αυτό που βλέπουμε και ζούμε σήμερα.

Ας δεχθούμε, ότι ο Χρήστος Μακαρώνης, είναι ο γνωστός κακός, τότε γιατί οι δημότες λένε τα ίδια και χειρότερα για το ίδιο θέμα; Γιατί είναι όλοι φίλοι του Μακαρώνη ή εχθροί του Κανλή;… Ας σοβαρευτούμε. Ένας από τους λόγους που οι εκλογές τιμώρησαν την παράταξη του κ. Ηρακλή Γκότση, ήταν και αυτό. Όχι οι ιδεολογικές διαφορές. Γιατί το ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πάντα πρώτος στην πόλη και ο κ. Γκότσης έφτασε τρίτος στη σειρά. Η πολιτική του στην τοπική αυτοδιοίκηση ως δημοτική παράταξη τιμωρήθηκε.. Χρόνια φωνάζω για αυτό και στον κ. Κανλή, αλλά είπαμε, ο κακός Μακαρώνης φταίει για όλα!!!

Υ. Γ. Ο κακός ο Μακαρώνης θα ξανά χτυπήσει!!!

 

 

 

GOLD Διαφήμιση