Υπενθύμιση 3: Ευαισθησίες και αναισθησίες εδώ φαίνονται… Του Χρήστου Μακαρώνη

861

Μίλαγα με φίλους πρόσφατα και αναφέρθηκε, για πολλοστή φορά,  το γνωστό σε όλους μας ή έστω στους περισσότερους, ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Ακόμα και αν του προσφέρει τα ελάχιστα, μέχρι και τίποτα. Γιατί από τη φύση του, ίσως, αγαπά τον άνθρωπο, ακόμα και τον αχάριστο. Και αναγκάζεται να επιτεθεί σε άνθρωπο, μόνο όταν εκείνος το χτυπήσει ή το απειλήσει και νιώσει έντονα τον κίνδυνο της επιβίωσής του από την ανθρώπινη βαρβαρότητα. Ακόμα και τα ζώα που γίνονται επιθετικά στους ανθρώπους, ανθρώπους έχουν δασκάλους από μικρά, για να το κάνουν αυτό. Σημαντικό στοιχείο, που δεν πρέπει να ξεχνάμε, ιδίως εμείς που ζούμε στις μεγάλες πόλεις, είναι ότι τα αδέσποτα δεν ξεχνάνε ποτέ το καλό που τους κάνεις, έστω και το ελάχιστο. Αυτό αφορά και τους σκύλους και τις γάτες.

Αφού διατύπωσα μερικά γενικά συμπεράσματα, λίγο πολύ γνωστά, ας δούμε και τι συμβαίνει στην “πόλη της καρδιάς μας”, τη Νέα Ιωνία. Εδώ και ευτυχώς, τα αδέσποτα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από άλλες περιοχές της Αττικής. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Είναι λιγότερα τα αδέσποτα; Πιστεύω πως όχι.  Οι ενέργειες όμως βοήθησαν να ζούνε αξιοπρεπώς, να στειρώνονται, να  έχουν μια υποτυπώδη στέγη, να προστατεύονται και τόσα άλλα, που οι περισσότεροι δεν τα βλέπουν αλλά κάποιοι άνθρωποι καθημερινά τα παρέχουν, σε βάρος του ελεύθερου χρόνου τους, της δουλειάς τους, της τσέπης τους, γιατί αυτά στοιχίζουν πέρα από την προσωπική προσπάθεια που προσφέρεται απλόχερα και συνειδητά τόσα χρόνια. Όλα τα παραπάνω, είναι το αποτέλεσμα της δράσης της ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ (ΦΕΝΙ), της Προέδρου κας Στέλλας Κοκοτζή και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, των μελών και φίλων του συλλόγου. Όπως επίσης και του Δήμου Νέας Ιωνίας, όλων των δημοτικών αρχών και του κ. Ηρακλή Γκότση. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το σύνολο της Δημοτικής αρχής ήταν πάντα κοντά στα αδέσποτα και είχαν φιλοζωική στάση, κάτι που τους τιμά. Και από την πλευρά της δημοτικής αντιπολίτευσης, ευτυχώς στο σύνολό της η στάση για τα αδέσποτα ήταν θετική, άσχετα αν δεν είχαν τη δυνατότητα όπως η δημοτική αρχή να προσφέρουν περισσότερα, λόγω θέσης στο δήμο.

Από ότι προσωπικά γνωρίζω η κα Δέσποινα Θωμαΐδου, η νέα Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας, είναι φιλόζωη και έχει κοντά της ανθρώπους που έχουν δώσει πολλά δείγματα γραφής, όπως η κα Σακαλόγλου, η πρώτη σε σταυρούς της δημοτικής παράταξης “ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ”. Άρα υποθέτω θα υπάρχει συνέχεια σε αυτή την προσπάθεια με τον ίδιο ή καλύτερο τρόπο. Γιατί πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη για τα αδέσποτα. Επίσης όσοι δημότες έχουν τη διάθεση να προσφέρουν, μπορούν να γίνουν ενεργά μέλη της ΦΕΝΙ. Ακόμα και αν δεν θέλουν ας κάνουν νέο φιλοζωικό σωματείο, αλλά σύντομα θα δουν τι σημαίνει να μην έχεις προσωπική ζωή, να σε “ενοχλούν” στο τηλέφωνο όλο το 24ωρο και πολλές να  απαιτούν από εσένα όσα δεν έκανε το κράτος. Μη ξεχνάμε ότι η συμμετοχή είναι εθελοντική και έχει πολλές δυσκολίες, για αυτό η δραστηριοποίηση είναι πολλές φορές πιεστική και θέλει πολύ αγάπη για τα αδέσποτα.

Αλλά αξίζει, γιατί βλέπεις την αγάπη τους στη βοήθειά που τους προσφέρεται και αυτό αξίζει τα πάντα. Κλείνοντας, δηλώνω ότι περιμένω μια ανακοίνωση της νέας δημοτικής αρχής, της κας Δέσποινας Θωμαΐδου,  για αρμονική συνεργασία με τη ΦΕΝΙ για όλα τα αδέσποτα της πόλης μας και την παράλληλη δημιουργία παιδείας, κουλτούρας, που δεν θα δημιουργεί νέα αδέσποτα και θα δίνει φωλιά στα ταλαιπωρημένα που γυρίζουν την πόλη μας.

 

GOLD Διαφήμιση