Κύριε Δήμαρχε, Με την παρούσα, θέτω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου από Αντιδήμαρχος, για τους εξής λόγους:

2121

Την Παρασκευή 7-7-2016 το μεσημέρι, ενημερώθηκα από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Παιδείας και Σχολικών Επιτροπών κ. Αντώνη Στάθη και τις υπαλλήλους κ.κ. Βασιλική Μουσά και Νατάσα Καψαλού, ότι κατά τον έλεγχο του Α’εξαμήνου 2016 του ταμείου της σχολικής επιτροπής Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, διαπιστώθηκε έλλειμα περίπου 27.000 ευρώ. Κάλεσα αμέσως τον Πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κ. Σπράο Δημήτρη και του ζήτησα εξηγήσεις. Διαπίστωσα σχεδόν αμέσως ότι τα χρήματα τα καταχράστηκε ο ίδιος για προσωπικούς του λόγους.

Αμέσως σας ενημέρωσα, όπως και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με το Νόμο, αποκλειστικός διαχειριστής της σχολικής επιτροπής είναι ο Πρόεδρος και κανένας άλλος.

Σας ενημερώνω επίσης ότι σε λίγο καιρό θα υπάρχει ο πλήρης απολογισμός των σχολικών επιτροπών, με τη βοήθεια του συνεργαζόμενού λογιστικού γραφείου του κ. Γυπαράκη, στον οποίο έχουμε αναθέσει εδώ, και αρκετό καιρό, τον πλήρη έλεγχο από το 2011 μέχρι σήμερα.

Παρ’όλα αυτά, αισθάνομαι τεράστια ηθική και πολιτική ευθύνη διότι:

  1. Η τοποθέτηση του κ. Σπράου έγινε με δική μου πρόταση, την οποία αποδέχθηκε η Παράταξη και το Δημοτικό Συμβούλιο.
  2. Τον περιέβαλλα με την πλήρη εμπιστοσύνη ως μέλος της Παράταξης, και
  3. Η ζημιά που θα υποστεί η Δημοτική Αρχή, η Παράταξή μας, ο Δήμος μας, για τον οποίο έχω αναλώσει πάνω από 30 χρόνια από τη ζωή μου, θα είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλη.

Παρά το γεγονός ότι από το Νόμο, ουδεμία ανάμειξη στη διαχείρηση των σχολικών επιτροπών είχα, οι επιλογές, παραλείψεις, ή αμέλεια δεν συγχωρούνται και πρέπει να πληρώνονται.

Κλείνοντας, αναλαμβάνω πλήρως τις πολιτικές ευθύνες για το γεγονός και ζητώ συγνώμη από όλα τα μέλη της Παράταξης, τους πολίτες της Νέας Ιωνίας και εσάς ιδιαιτέρως κ. Δήμαρχε, και να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και τη φιλία με την οποία με τιμήσατε όλα τα χρόνια.

 

 

Όλγα Κατημερτζή

 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΜΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ!!! 

 

GOLD Διαφήμιση