Οι μελλοντικοί άρρωστοι και οι παρελθόντες συνήθειες Του Γιάννη Βέλλη, δημοσιογράφου – φωτορεπόρτερ

961

Η αποφασισμένη “αποανάπτυξη” των τελευταίων ημερών, από κυβερνήσεις και πρωτοβουλίες πολιτών, που βλέπουν με φόβο τον μέγιστο κίνδυνο κατάρρευσης της δημόσιας υγείας, αλλά και χειρότερες εξελίξεις, χωρίς να το επιδιώκουν ουσιαστικά, οδήγησαν τον πλανήτη μας, αλλά και τα πιστεύω μας -εν μέρει- σε ένα άλλο δρόμο.

Ξεκουράστηκε ο πλανήτης, έγραψαν κάποιοι, θα συμφωνήσω και εγώ. Σταμάτησε αυτή η υπερπαραγωγή και η εξάντληση με κάθε τρόπο όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών για το κέρδος και μόνο αυτό. Αλλά για λίγο. Συνήθως εύκολα ξεχνάμε, όταν περνάει κάτι σημαντικό και συνεχίζουμε την ίδια αρνητική πορεία αμέσως μετά.

Θα ισχυριστεί κανείς: «με τα προσωρινά μέτρα για την πανδημία δεν αλλάζει ο κόσμος, ούτε ο πλανήτης ανασταίνεται εκεί που έχει οριστικά πεθάνει». Σωστό και λάθος, αυτό. Ο πλανήτης, η φύση, μπορεί να επανέλθει όπου κι αν φτάσει η ανθρώπινη παρέμβαση, αλλά θα φέρει σε δύσκολη κατάσταση τη ζωή του ανθρώπου που τον / την  επιβαρύνει με τις πολιτικές και τις δράσεις του.

Με την «αρνητική ευκαιρία» της πανδημίας, θα πρέπει τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ε.Ε. να επανεξετάσουμε -άμεσα- την πολιτική μας που αφορά άμεσα τη δημόσια υγεία, αλλά και την εφαρμογή μέτρων μόνιμων, ώστε να μη ζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Η πολιτική προστασία, οι περιφέρειες, οι δήμοι, οι συλλογικότητες, ο πρωτοβουλίες πολιτών, ο ιατρικός και νοσηλευτικός κλάδος, θα πρέπει να κωδικοποιήσουν -μετά τη λήξη αυτής της πανδημίας- τα μέτρα, τις πολιτικές δράσεις, τις αντιδράσεις των πολιτών, την κατάσταση των νοσοκομείων μας σε τέτοιες περιπτώσεις, ώστε να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα, για μελλοντικές δράσεις.

Μέχρι τότε, φορέστε τα γάντια και τις μάσκες σας όταν χρειαστεί για λίγο να βγείτε έξω και κρατήστε το «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», όσο το δυνατόν περισσότερο ενεργό, αφού από ότι φαίνεται  βοηθάει στον περιορισμό της πανδημίας αυτής, που πλήττει τη χώρα μας, τη ζωή μας.

 

(Φώτο κεντρική: Anonymous Consciousness Revolution

Στην δημοσιογραφική εκπομπή “ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”, με τον Χρήστο Μακαρώνη, ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, σας έχουμε πολλές εκπλήξεις, για κάποιους σίγουρα δυσάρεστες! Όλα στο φως! Έχουμε νέα, ειδήσεις και ανακοινώσεις για ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν την καθημερινότητά μας! ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ TMPRESS ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ SOCIAL MEDIA  ΔΙΚΤΥΟ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!  ΤΗΣ ΤΡΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ. ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ… ΒΓΗΚΑΝ … ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ!!! ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ… ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ!!!  

ΤΟ ΔΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ Ο ΜΑΚΑΡΩΝΗΣ… ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ!!!  

 

https://www.youtube.com/watch?v=Ha1vtHoay60

 

 

GOLD Διαφήμιση