TMPRESS: Δήμος Νέας Ιωνίας. Η αντιπολίτευση στο σύνολο της διαμαρτύρεται και η Δήμαρχος προκλητικά σιωπεί…

960

Συνολική διαμαρτυρία της δημοτικής αντιπολίτευσης της Νέας Ιωνίας, κατά της απόφασης της κας Δέσποινας Θωμαΐδου, Δημάρχου να επιλέξει την εκ περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρά την δωρεάν προσφορά της νέας τεχνολογίας στο δήμο για την υλοποίηση τέτοιων συνεδριάσεων. Δυστυχώς εκτός από την χρησιμότητα της νέας τεχνολογίας που ίσως ξινίζει στη Δήμαρχο, τα αίτια είναι και πολιτικά, ώστε με αυτό τον τρόπο να υποβαθμίσει για μία ακόμη φορά το ρόλο της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και να αποφύγει το διάλογο σε σημαντικά θέματα που ταλανίζουν εδώ και καιρό την πόλη μας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

29 Μαρτίου 2020

Προς
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Νέας Ιωνίας

Κοιν:

Δήμαρχο Νέας Ιωνίας και

Δημοτικούς Συμβούλους

 

Απάντηση της   Δημοτικής Παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” στην πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για την 11η συνεδρίαση (δια επιστολικής ψήφου) στις 30/3/2020

 

Η Παράταξή μας και οι 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι που την απαρτίζουν, δεν πρόκειται να παραστούν στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, την οποία θεωρούν παρωδία, σε μία εποχή που η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί σοβαρότητα και δράσεις προστασίας για τους συμπολίτες μας.

Η Δήμαρχος και η Παράταξή της αγνοούν επιδεικτικά τις προτάσεις που καταθέτουν το τελευταίο διάστημα οι Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, με στόχο να εισφέρουν ιδέες και τρόπους που θα θωρακίσουν την ασφάλεια και την υγεία των συμπολιτών μας. Από το ξεκίνημα της καραντίνας εκφράσαμε όλοι τον προβληματισμό μας για τα μέτρα που λαμβάνονται σε επίπεδο Δήμου και για την οργάνωση των Υπηρεσιών, έτσι ώστε να βοηθηθούν οι ηλικιωμένοι και ανήμποροι συμπολίτες μας. Τόσο η Παράταξή μας όσο  όλη  η Αντιπολίτευση καταθέσαμε  προτάσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την αποτελεσματική οργάνωση του Δήμου και την επικούρηση του Νοσοκομείου της περιοχής μας. Εν τούτοις, η Δήμαρχος -όχι μόνο κωφεύει συστηματικά σε όσα προτείνουμε- αλλά αρνείται ακόμη και να επιδιώξει ένα μίνιμουμ συνεννόησης με τους επικεφαλής των Παρατάξεων  του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έτσι, ενώ τα Δημοτικά Συμβούλια γίνονται πλέον μέσω της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης που παραχωρεί δωρεάν η ΚΕΔΕ, στη Νέα Ιωνία διατηρούμε το “αναχρονιστικό προνόμιο” να επιμένουμε σε κατ’ επίφαση δημοκρατικές διαδικασίες, όπου θα συμμετέχουμε με “επιστολική ψήφο” και χωρίς δυνατότητα διαλόγου. Τα δε θέματα της Συνεδρίασης ουδεμία κρισιμότητα εμφανίζουν (κοπές δέντρων κυρίως) ενώ και η απαλλαγή των τοπικών επιχειρήσεων από τα ανταποδοτικά τέλη είναι ήδη θεσμοθετημένη από το Υπουργείο Εσωτερικών και η επικύρωση της ζητείται τύποις από τα Δημοτικά Συμβούλια, όπου ασφαλώς ουδείς θα διαφωνήσει λόγω της υποχρεωτικής καραντίνας για τον κορωναϊό. Το τελευταίο θέμα βέβαια είναι οι πληρωμές των στελεχών της Διοίκησης της κ. Θωμαίδου.

Ας μας εξηγήσει πρώτα γιατί πληρώνουμε την Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής. Έλεος πια.
Συνιστούμε στη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να μας ενημερώσει:

– Ποιές δομές του Δήμου συντονίζουν εθελοντικές δράσεις και τι σχέδια υπάρχουν για προστασία σε ευπαθείς ομάδες?

– Πως διασφαλίζεται η τακτική και βάσει προδιαγραφών απολύμανση κοινοχρήστων χώρων?
– Με ποιόν ειδικό εξοπλισμό έχει εφοδιαστεί η Υπηρεσία Καθαριότητας για να προστατεύσει τους υπαλλήλους που απολυμαίνουν πλατείες και πεζόδρομους ή κομβικά σημεία?
– Υδροφόρες, καδοπλυντήρια, πλυστικά μηχανήματα και σάρωθρα του Δήμου έχουν εφοδιαστεί με απολυμαντικό υγρό, που θα χρησιμοποιείται σε όλες τις πλύσεις σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΟΔΥ?

-Ο πενταψήφιος αριθμός πόσες κλήσεις δέχεται καθημερινά και πως ιεραρχούνται και ικανοποιούνται τα αιτήματα?

Πολλοί συμπολίτες μας  όπως και εγώ ο ίδιος όπως σας έγραψα πριν λίγες μέρες σε σχόλιό μου στα social media, αλλά  και απ’ ότι διάβασα σε  γνωστό ΜΜΕ πήραν το πενταψήφιο αλλά δεν το σήκωσε κανείς.

-Τώρα που δεν λειτουργούν τα σχολεία μήπως πρέπει τα αντισηπτικά που τους δίνετε καθυστερημένα, να πάνε στο προσωπικό του Δήμου και σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας αφού τις καταγράψετε πρώτα ?

Να λάβει  η κ. Δήμαρχος σοβαρά υπ’ όψιν τις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» .Με τις περισσότερες άλλωστε δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς  .Η «Ενότητα για την Νέα Ιωνία» και η κ. Βάσιλα για την «Εκτός Σχεδίου», έχουν καταθέσει επίσης σοβαρές προτάσεις.

Από την πλευρά μας αρνούμαστε να επικυρώνουμε συνεδριάσεις χωρίς ουσία για τους συμπολίτες μας και με αναχρονιστικές μεθόδους, οπότε και δεν θα συμμετάσχουμε.

 Όταν η Δημοτική Αρχή με σοβαρότητα, σχέδιο και σύγχρονη τεχνολογία (που ήδη διατίθεται στους Δήμους δωρεάν από την ΚΕΔΕ) θελήσει να συνεδριάσουμε για ουσιώδη θέματα που θα διασφαλίζουν την υγεία των συμπολιτών μας, θα είμαστε παρόντες.
Ο Επικεφαλής της Παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη”

Παναγιώτης Μανούρης

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Χριστοδούλου Βασίλειος
Καναβός Μιλτιάδης
Τσομπάνογλου Φώτιος
Λαζαρίδης Ιωάννης
Κλάρα Αναστασία
Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος
Σκευοφύλαξ Σωτήριος
Αναμουρλόγλου Χρήστος
Τσιακαλάκης Γεώργιος
Αγγελακοπούλου Αναστασία-Ελένη
Στέφας Γεώργιος
Ναϊσίδου Σοφία
Κουλουριώτη Μαρία – Ελισάβετ

Στις κρίσιμες ώρες που περνάει η τοπική μας κοινωνία και συνολικά η ανθρωπότητα απαιτούνται περίσκεπτες αποφάσεις από όλους και πολύ περισσότερο από τις τοπικές αρχές.

Επίσης απαιτείται πνεύμα συνεργασίας για την άμεση λήψη αποφάσεων μεταξύ της δημοτικής αρχής και των δημοτικών παρατάξεων.
Δυστυχώς η επιλογή της δημοτικής αρχής του Δήμου Νέας Ιωνίας, να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο «δια περιφοράς», χρησιμοποιώντας έτσι μόνο μία εκ των δυνατοτήτων που παρέχονται από το νόμο, για ευελιξία στις συνεδριάσεις, στερεί την άμεση συμμετοχή και την ανταλλαγή απόψεων στη λήψη των αποφάσεων και τη δυνατότητα συνεργασίας των παρατάξεων.
Ήδη έχουν υπάρξει δικαιολογημένες διαμαρτυρίες από συμβούλους και παρατάξεις και θεωρούμε ότι η Δήμαρχος κ. Θωμαΐδου, οφείλει να αναθεωρήσει το νόμιμο μεν, αλλά εικονικό τρόπο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου «δια περιφοράς» και να συγκαλέσει Δ.Σ. με τον ουσιαστικότερο τρόπο αμεσότητας μέσω τηλεδιάσκεψης, με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο, με δυνατότητα βιντεοκλήσης κλπ. σύμφωνα με την 18318/13-3-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και την διυπουργική απόφαση 429/2020 (ΦΕΚ Β΄ 850/13-3-2020).
Η παράταξη μας θεωρεί ότι η δημοτική αρχή συνεχίζει συστηματικά να απαξιώνει το θεσμό και τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου. Αρχικά μη καλώντας Δημοτικά συμβούλια και τώρα συγκαλώντας Δ.Σ. εν μέσω υγειονομικής κρίσης με τη μέθοδο της “δια περιφοράς”.
Σε περιόδους κρίσεων οι δημοκρατικές λειτουργίες των θεσμών και ειδικά της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να προστατεύονται και να ευνοούνται. Η δημοτική αρχή θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ειδική πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης Webex – Cisco που έθεσε στην διάθεσή των δήμων η Κ.Ε.Δ.Ε., για την οργάνωση τηλεδιασκέψεων που αφορούν συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων και επιτροπών. Ένα συμβούλιο με την διαδικασία της τηλεδιάσκεψης θα έδινε τη δυνατότητα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να εκφραστούν με προβληματισμούς, σκέψεις και προτάσεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν επικουρικά στις δράσεις της δημοτικής αρχής.
Αυτή τη στιγμή εν μέσω πανδημίας γεννιούνται πάρα πολλά ερωτήματα σε σχέση με τη λειτουργία του δήμου και των υπηρεσιών. Ερωτήματα για τα μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων αλλά και τα μέτρα για την προστασία τους, καθώς επίσης για το αν αμείβονται και πως οι εργαζόμενοι μέσω ανταποδοτικών π χ εργαζόμενοι στο Ωδείο , γυμναστές κλπ. Γεννιούνται ερωτήματα σε σχέση με τις κινήσεις που έχει επιλέξει να κάνει η δημοτική αρχή για να ανακουφίσει, σαν πρώτος βαθμός διοίκησης, τους δημότες. Οι δημοτικές παρατάξεις δεν έχουν εικόνα, λόγω έλλειψης ενημέρωσης, των εξελίξεων και των δράσεων που υλοποιεί η δημοτική αρχή, πάντα με απουσία διαλόγου.
Η δημοτική αρχή επιλέγει για μία ακόμη φορά να ασκεί διοίκηση με άκρα μυστικότητα χωρίς να φανερώνει στην αντιπολίτευση (και πολλές φορές και στους εργαζόμενους) τις λειτουργίες του Δήμου μας.
Θεωρούμε πως είναι τέτοια η σοβαρότητα της υγειονομικής κρίσης αλλά και των οικονομικών επιπτώσεων από τα μέτρα καραντίνας που έχουν επιβληθεί ώστε θα έπρεπε η δημοτική αρχή να συγκαλέσει μονοθεματικό συμβούλιο σε πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης ή τουλάχιστον με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Με τον τρόπο αυτό, η Δήμαρχος θα έδινε την δυνατότητα σε όλες τις παρατάξεις να εκφράσουν απόψεις και προτάσεις για να αναλυθούν σφαιρικά και δημοκρατικά τα μέτρα ανακούφισης που μπορεί να παρέχει ο Δήμος μας στους δημότες της Νέας Ιωνίας αλλά και στους εργαζόμενους του Δήμου μας.
Αντί αυτού, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, η δημοτική αρχή συγκαλεί δια περιφοράς δημοτικό συμβούλιο με θέματα ελάσσονος, για την εποχή, σημασίας όπως χαρακτηριστικά διαπιστώνουμε.
Θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή πρέπει να λειτουργήσει αρμονικά με όλες τις παρατάξεις, να ακούσει τις προτάσεις όλων των δημοτικών συμβούλων και μαζί να συναποφασίσουμε σε κλίμα σύμπνοιας αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Για όλους τους παραπάνω λόγους η δημοτική παράταξη “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ” δηλώνει τα ακόλουθα:
Οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και πολλοί φίλοι της παράταξης μας είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας να διαχειριστεί την ανθρωπιστική κρίση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όπως και παλαιότερα είχαμε οργανώσει τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου “Η αλληλεγγύη”.
Προτείνουμε στην δημοτική αρχή να δημιουργήσει μία συντονιστική επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των δημοτικών παρατάξεων και των φορέων της πόλη μας με στόχο την άμεση ενημέρωση και στήριξη των δημοτών αυτές τις κρίσιμες ώρες.
Δηλώνουμε ότι δεν θα παραστούμε σε ένα εικονικό “δια περιφοράς” Δημοτικό Συμβούλιο, η πραγματοποίηση του οποίου συνεχίζει το ιστορικό απαξίωσης του θεσμού.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να συγκαλέσει το συντομότερο δυνατό Δημοτικό Συμβούλιο με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης όπως προτείνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ώστε να διασφαλιστεί ο δημοκρατικός πλουραλισμός και η ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων.
Για την Δημοτική Παράταξη “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ”
η Γραμματεία της Παράταξης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΓΚΟΤΣΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ                                                                         

ΚΑΝΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                                                           

ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΑΒΒΑΣ                                                   

ΑΘΥΜΑΡΙΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑ                                                                 

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                                   

ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                                                   

ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ ΟΛΓΑ                                                                         

ΑΚΙΑΝΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

 

Προς Τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κύριο Κ. Κουλούρη

Κοινοποίηση Δήμαρχο Ν. Ιωνίας, Κυρία Δ. Θωμαϊδου

Δημοτικούς συμβούλους Ν. Ιωνίας

 

Κύριε Πρόεδρε, κυρία Δήμαρχε, Κυρίες Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Η Λαϊκή Συσπείρωση πολύ έγκαιρα (10 ημέρες πριν) απέστειλε στη Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου επιστολή με την οποία τόνιζε ότι:

Η κατάσταση που διαμορφώνεται με την πανδημία του νέου κορονοϊού καθιστά ακόμα πιο επιτακτική και πιεστική την ανάγκη να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα στελέχωσης υποδομών και λειτουργίας στο σύστημα υγείας και της περιοχής μας, αλλά και υπηρεσιών του ίδιου του Δήμου.

Στο διάστημα που μεσολάβησε ζητήσαμε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την κα Δήμαρχο, να μάθουμε αν προτίθεται να συμπεριλάβει στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου σειρά αιτημάτων που αποτελούν σοβαρότατα προβλήματα που βασανίζουν τον λαό και τους εργαζόμενους του Δήμου μας. Ακούσαμε όπως άλλωστε αποδείχτηκε ευχολόγια.

Στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός από το κυβερνητικό μέτρο της απαλλαγής των δημοτικών τελών για 45 ημέρες για τα μαγαζιά που έκλεισαν υποχρεωτικά, δεν υπάρχει ούτε ένα από τα αιτήματα που υποβάλαμε.

Σε συνθήκες απαγόρευσης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με φυσική παρουσία, που ουσιαστικά αναστέλλεται οποιαδήποτε δυνατότητα άσκησης δικαιωμάτων της πλειοψηφίας να αποφασίσουν για κρίσιμα θέματα, η στάση της δημοτικής Αρχής συνιστά εκμετάλλευση αυτής της κατάστασης και παρεμπόδιση της ουσιαστικής λειτουργίας του να τεθούν θέματα που στις συνθήκες που βιώνουμε, καίνε κυριολεκτικά τον λαό.

Εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή μας σε πολιτικές και τακτικές υπονόμευσης από τη Δημοτική Αρχή των λαϊκών διεκδικήσεων και όλων των φορέων του ταξικού εργατικού και μαζικού κινήματος, που υπερασπίζονται τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα,

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή τον Πρόεδρο και τη Δήμαρχο:

Να μεταθέσουν την ημερομηνία της Συνεδρίασης.

Να συμπεριλάβουν τις προτάσεις μας και άλλες που έχουν κατατεθεί, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες της τεχνολογίας για να γίνεται ουσιαστική συζήτηση παράλληλα με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας, συμπεριλαμβάνοντας τις προτάσεις μας, καθώς και άλλες που τυχόν έχουν κατατεθεί για να δοθεί η δυνατότητα να αποφασίσουμε μέτρα προστασίας και ανακούφισης του λαού και των εργαζομένων.

Σε διαφορετική περίπτωση αυτή μας την αντίθεση θα την εκφράσουμε με τη μη συμμετοχή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30/3/2020 και θα παλέψουμε για να τεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα πραγματικά οξυμένα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει ο λαός και οι εργαζόμενοι.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κ. Κατιμερτζόγλου, Π. Τσουκαλάς, θ. Χαμαλίδης, Α. Ματθαίου, Ε. Μποτζιολή

https://tm-press.gr/h-laikh-syspeirosh-neas-ionias-ekfrazei-entono-problhmatismo/

  Κύριε πρόεδρε, Κυρία δήμαρχε,

Η στάση όλων μας στο θέμα της αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού που πλήττει τη λαϊκή οικογένεια και τους εργαζόμενους κρίνεται από τις πράξεις και όχι από τα λόγια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση προσπάθησε με κάθε τρόπο, να θέσει στο επίκεντρο των αποφάσεων αυτού του Συμβουλίου τα μεγάλα προβλήματα, που έχει δημιουργήσει η κυβερνητική πολιτική στους εργαζόμενους και το λαό.

Για τη συζήτηση του ολοκληρωμένου πλαισίου μέτρων που είχε καταθέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» που αφορά στην ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας και των μικροεπαγγελματιών και την προστασία των εργαζομένων του Δήμου ως θεμάτα της ημερήσιας διάταξης πρέπει να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο και όχι φυσικά η δημοτική αρχή.

Με την δια περιφοράς συνεδρίαση και ειδικά για σοβαρά ζητήματα δεν υπάρχει δυνατότητα, παρά μόνο εκ των υστέρων, να γνωρίζουν οι παρατάξεις και οι σύμβουλοι τις υπόλοιπες τοποθετήσεις που έχουν γίνει.

Αυτό που μετράει είναι ότι αγνοήσατε τις επισημάνσεις μας, γιατί δεν θέλατε να συμπεριλάβατε καμία από τις προτάσεις μας, παρά τις συνεχείς και επανειλημμένες προσπάθειες που κάναμε.

Η αναβολή της συνεδρίασης του δημοτικού Συμβουλίου μέχρι το επόμενο θα δείξει κατά πόσο παίρνετε υπόψη τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και την ουσιαστική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες της τεχνολογίας, για να γίνεται πιο ουσιαστική συζήτηση, παράλληλα με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Όλα τα υπόλοιπα είναι για να συγκαλύψουν την «ομοψυχία» που δείχνετε στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Aυτό μαρτυρά και η ημερήσια διάταξη που φέρατε εσπευσμένα, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες του λαού και των εργαζομένων, για να μετατοπίσετε και να εμποδίσετε να παρθούν αποφάσεις, υπολογίζοντας το κόστος και όχι της ανάγκες τους.

 

 

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

 

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι,

 

Κ. Κατιμερτζόγλου, Π. Τσουκαλάς, Θ. Χαμαλίδης, Αλ. Ματθαίου, Ελ. Μποτζιολή

 

 

 

Προς τους κ.κ

Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κ. Κουλούρη

Δήμαρχο Ν. Ιωνίας, κα Δ. Θωμαϊδου

Δημοτικούς Συμβούλους

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες-κύριοι συνάδελφοι

Ενόψει των έκτακτων καταστάσεων που όλοι και όλες ζούμε αυτές τις μέρες με την πανδημία του κορονοϊου, θεωρούμε πως είναι αναγκαίο το προσεχές δημοτικό συμβούλιο να συζητήσει τα  μέτρα προστασίας της υγείας και στήριξης των κατοίκων και εργαζομένων της περιοχής μας, τα προβλήματα που συσσωρεύονται στην εργαζόμενη πλειοψηφία από την πανδημία και τις ταξικές πολιτικές αντιμετώπισής της.

Διαπιστώνουμε πως για μια ακόμα φορά η δημοτική αρχή προχωρά μόνη της, καλώντας μας σε δημοτικό συμβούλιο εκ περιφοράς με ψηφοφορίες που θα δηλώνουμε στα mail (;), επιβάλλοντας έτσι τη σιωπή, με διαδικασίες που ακυρώνουν τους κανόνες ακόμα και της αστικής δημοκρατίας, καθώς, φαίνεται «αρκούν» οι ανακοινώσεις της δημάρχου και το θέμα 8 σχετικά με τις απαλλαγές τελών για τις επιχειρήσεις στα όρια του δήμου μας, σύμφωνα με την ΠΝΠ της κυβέρνησης (που ακόμα κι αυτό φρόντισε να το παρουσιάσει ως δική της πρωτοβουλία). Είναι τουλάχιστον υποκριτική η στάση αυτή, ιδιαίτερα όταν η παράταξη της κ Θωμαϊδου ισχυριζόταν πως κάθε σπίτι στην περιοχή θα είχε internet, τα δημοτικά συμβούλια θα ήταν ζωντανά (online) για τους κατοίκους της Ν. Ιωνίας, ενώ υπάρχουν πάμπολλες πλατφόρμες επικοινωνίας και τηλεδιασκέψης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν (σχετικές προτάσεις  ΚΕΔΕ ).

 

Ως Εκτός Σχεδίου, έχουμε εκφράσει τις απόψεις μας με τις δημόσιες ανακοινώσεις μας, και προτείνουμε για συζήτηση και απόφαση τα εξής:

 

Για τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους  του Δήμου:

 • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικούστους τομείς της καθαριότητας, της βοήθειας στο σπίτι και όλων των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου.
 • Μείωση του ωραρίου λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών στο μισό για όλο το προσωπικό χωρίς μισθολογικές περικοπές.
 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχωνχωρίς τους οποίους δεν θα δούλευε ΤΙΠΟΤΑ.
 • Προμήθεια ειδικών ΜΑΠ(ολόσωμες φόρμες μιας χρήσης, γυαλιά, μάσκες υψηλής προστασίας, γάντια, ειδικά παπούτσια, αντισηπτικό κλπ.) σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων που χρειάζονται (εργασίες έξω, σε χώρους ΧΥΤΑ, Σταθμούς μεταφόρτωσης, υγειονομικές και Κοινωνικές Υπηρεσίες).
 • Ενίσχυση των κοινωνικών Υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό ιδίως κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές και οικογενειακούς βοηθούς. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους ηλικιωμένους συνδημότες μας,ειδικά εκείνους που ζουν μόνοι.
 • Έκτακτο γενναίο επίδομα στους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας και των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου.

 

Για τους κατοίκους:

 • Προμήθεια και διανομή αντισηπτικού υγρού, μασκών και γαντιών με προτεραιότητα στις οικογένειες που έχουν μέλη που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
 • Άμεση αναστολή πληρωμών για οφειλές προς τον Δήμο / μηδενικά δημοτικά τέλη για ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους, απολυμένους και για εργαζόμενους σε υποχρεωτική αργία λόγω επιδημίας/ δραστική μείωση των δημοτικών τελών για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους.
 • Ελεύθερη πρόσβαση στα ιατρεία, ιδιωτικά δημόσια, όλων χωρίς την απαίτηση ΑΜΚΑ.
 • Κατάργηση ΤΩΡΑ των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
 • Να μην βρεθεί κανένας κάτοικος της Ν Ιωνίας  χωρίς ρεύμα και νερό, χωρίς σπίτι (είτε λόγω πλειστηριασμού, είτε λόγω έξωσης), χωρίς τα ζωτικά αναγκαία λόγω απόλυσης, ανεργίας ή ασθένειας. Οι υπηρεσίες του δήμου να συμβάλλουν με κάθε τρόπο σε αυτούς τους στόχους.

 

Για το Κέντρο Υγείας-και Κωνσταντοπούλειο νοσοκομείο (Αγία Όλγα):

 • Άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας στο Κέντρο Υγείας  με προσλήψεις μονίμων ιατρών όλων των ειδικοτήτων.
 • Διαρκής επικοινωνία με το προσωπικό του Κ.Υ. και στήριξη του με αναλώσιμα ή ότι άλλο ζητήσουν-προμήθεια κιτ και διενέργεια τεστ.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (γιατρών νοσηλευτών, λοιπού προσωπικού), και παροχή εξοπλισμού ώστε να είναι ασφαλείς υγειονομικοί-ασθενείς

 

 

Με βάση τα παραπάνω, ως Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στην Νέα Ιωνία δηλώνουμε ότι αν δε γίνει συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης και δεν συζητηθούν τα θέματα αυτά (που και άλλες παρατάξεις έχουν θέσει) θα απέχουμε από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

https://tm-press.gr/ektos-sxedioy-gia-thn-dhmotikoy-symvoylioy/

 

https://www.youtube.com/channel/UC0RprGqRdtTnxZbRQO9Xa_g?view_as=subscriber

Στην δημοσιογραφική εκπομπή “ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”, με τον Χρήστο Μακαρώνη, ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, σας έχουμε πολλές εκπλήξεις, για κάποιους σίγουρα δυσάρεστες! Όλα στο φως! Έχουμε νέα, ειδήσεις και ανακοινώσεις για ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν την καθημερινότητά μας! ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ TMPRESS ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ SOCIAL MEDIA  ΔΙΚΤΥΟ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!  ΤΗΣ ΤΡΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ. ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ… ΒΓΗΚΑΝ … ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ!!! ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ… ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ!!!  

ΤΟ ΔΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ Ο ΜΑΚΑΡΩΝΗΣ… ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ!!!  

https://www.youtube.com/watch?v=Ha1vtHoay60

 

 

 

GOLD Διαφήμιση