Όταν η κοινωνική πολιτική πάει περίπατο με ευθύνη της Δημάρχου…

1132

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μας – όπως πάντα- ο Δήμος Νέας Ιωνίας, εν γνώσει της κας Δημάρχου, της Δέσποινας Θωμαΐδου, τις επόμενες ημέρες ετοιμάζεται να πετάξει ένα ηλικιωμένο καρκινοπαθή με τα τρία σκυλιά που ζουν μαζί του, στο δρόμο. Με δικαστικό κλητήρα και όλη την επίσημη διαδικασία.

Αντί να του συμπαρασταθεί – όπως θα ήταν το αυτονόητο-  στο πρόβλημά του και ως κοινωνική υπηρεσία να τον στηρίξει περισσότερο, γιατί είναι τόσα χρόνια ενοικιαστής στο ακίνητο του δήμου και τα τελευταία χρόνια η υγεία του έχει επιβαρυνθεί και λόγω του καρκίνου. Οδηγώντας και τα 3 γέρικα σκυλιά στο να γίνουν αδέσποτα. Αυτή είναι παράλληλα και η φιλοζωική στάση της Δημοτικής αρχής.

Θα πείτε, δεν πληρώνει ενοίκιο τα τελευταία χρόνια και ο Δήμος Νέας Ιωνίας χάνει έσοδα. Θα λέγαμε, “σωστά διαπιστώνετε”, από την πλευρά μας εάν αυτός ήταν ένα υγιής, νέος ή μεσήλικας που εργάζονταν και όχι ένας ηλικιωμένος καρκινοπαθής με σοβαρά προβλήματα υγείας. Εδώ υπάρχει η έννοια της κοινωνικής πολιτικής της υπηρεσίας του Δήμου, που θα έπρεπε να τον στηρίξει άμεσα και με άλλα προγράμματα, αντί να κοιτάει με αυτό το μέτρο να τον εξοντώσει και να τον οδηγήσει στο παγκάκι της πλατείας, ως άστεγο. Μαζί με τα ζώα που τα ζει μαζί του τόσα χρόνια και θα γυρίζουν πια αδέσποτα στην πόλη. Για όσο ζήσουν, γιατί είναι γέρικα πια.

Όπως μαθαίνουμε, ο συγκεκριμένος δημότης της πόλης μας, από την πρώτη μέρα που θα βρεθεί στο δρόμο, θα αρχίσει απεργία πείνας έξω από τον χώρο που έμενε. Έτσι μπορεί μέσα στο καλοκαίρι, να έχουμε και μια απώλεια ζωής. Και ρωτάμε. Μήπως το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, με παρέμβαση της Δημοτικής αντιπολίτευσης στο σύνολό της, θα πρέπει να πάρει θέση και να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος, αφού η κα Δήμαρχος επιμένει μέχρι σήμερα να δείχνει, με κυνισμό, την αδιαφορία της για αυτό;

GOLD Διαφήμιση