“ΠΑ.ΚΕ.ΠΟ.”: Εκδήλωση γνωριμίας και συνεργασίας

708

Ο Σύλλογος “Πανελλήνια Κίνηση Ενεργών Πολιτών για την υγεία και το περιβάλλον”, εν συντομία “ΠΑ.Κ.Ε.ΠΟ.” πραγματοποίησε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας  εκδήλωση γνωριμίας και συνεργασίας, για να καλωσορίσει την νέα σεζόν 18-19, ενημερώνοντας & συζητώντας  για θέματα περιβάλλοντος, αλλά και για άλλα  που αφορούν άμεσα την πόλη μας.

Αυτή η εκδήλωση έβγαλε και ειδήσεις, αφού γίναμε όλοι μαζί μια μεγάλη παρέα που ήπιε, έφαγε, συζήτησε διάφορα. Όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους πέρασαν μια όμορφη βραδιά, που ο Σύλλογος  με μπροστάρη τον πρόεδρο του πάντα, ξέρει να οργανώνει. Τώρα όσον αφορά αυτούς που δεν ήρθαν, παρά τις υποσχέσεις τους, απλά έχασαν κι όχι απλά μόνο μια εκδήλωση.

Να ευχαριστήσουμε θερμά, πρώτα από όλα τα παιδιά στις δημοσιές σχέσεις του δήμου Νέας Ιωνίας για την πολύτιμη βοήθεια τους, την αμέριστη συμπαράσταση στο να διοργανώσουμε την εκδήλωσή μας.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας, Ηρακλή Γκότση, που πάντα τιμά τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας. Επίσης ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Παναγιώτη Μανούρη, Επικεφαλή της Δημοτικής παράταξης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και την πολυπληθή ομάδα του, που στηρίζει τον Σύλλογό μας και το έργο του, σε κάθε του προσπάθεια. Τον Φώτη Τσομπάνογλου, Δημοτικό Σύμβουλο – πρ. Αντιδήμαρχο Νέας Ιωνίας . Την Λίτσα Αμανατίδου πολιτευτή – πρ. Αντιδήμαρχο – πρ. Δ. Σύμβουλο. Τον Γιάννη Βέλλη, δημοσιογράφο – Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και φίλο του Συλλόγου.

Από τα Σωματεία της πόλης που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τον Αθανάσιο Ραφτόπουλο, πολύ καλό φίλο μας και δραστήριο  Πρόεδρο της “Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας”, τον  Πρόεδρο του Σωματείου «Ινεπολιτών – Κασταμονιτών», Γιάννης Ηλίου,  καλό φίλο που μας τιμά σε ό,τι προσπαθούμε.  Επίσης την Στέλλα Κοκοτζή,  Πρόεδρο της «Φιλοζωικής Ένωσης Νέας Ιωνίας» – μέλος του Δ.Σ. μας και τους: Γιάννη Ματσούκα και ο Κώστα Μακριδάκη από το “Σύλλογο Κρητών Νέας Ιωνίας”. Αφήσαμε για το τέλος τις ευχαριστίες στα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου, που χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν η εκδήλωση.

Ο “ΠΑ.ΚΕ.ΠΟ.”  συνεχίζει το έργο του, για ένα καλύτερο περιβάλλον, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και σας καλεί να γίνετε μέλη του, να ενισχύσετε τους σκοπούς & στόχους του καταστατικού του.  Για μια καλύτερη και ανθρώπινη Νέα Ιωνία, που θα αγαπάμε όλοι μας.

Μια κίνηση πολιτών ευεργετική και σε πολλά σημεία χρήσιμη στην υποβάθμιση της εποχής μας. Ας αναλύσουμε με λίγα λόγια το πνεύμα που το γέννησε ως πρωτοβουλία και ευελπιστούμε στην μακρόχρονη παρουσία του για το καλό του περιβάλλοντος, της ζωής μας καλύτερα. Τα μηνύματα για την κατάσταση του περιβάλλοντος στη χώρα μας δεν είναι αισιόδοξα, αν και θα έπρεπε να είναι λαμβάνοντας υπόψιν τον πολιτισμό και την ιστορία που κουβαλάμε. Οι σκοποί του Συλλόγου είναι να γίνουν δράσεις και παράλληλη ενημέρωση των πολιτών ώστε να αναπτυχθεί οικολογική συνείδηση σε όλα τα επίπεδα. Τόσο για τον πλανήτη μας που αργοπεθαίνει από την αδιαφορία μας, όσο και για τη χώρα μας που ταλαιπωρείται από τους πολίτες της… Ο Σύλλογος ενδιαφέρεται για την επιστημονική έρευνα, την μελέτη, τη δραστηριοποίηση για θέματα κοινωνικά, περιβαλλοντικά, οικολογικά, πολιτιστικά, αθλητικά και άλλα παρεμφερή. Η νόμιμη δράση των μελών μας, σε όλα αυτά τα επίπεδα είναι χαρακτηριστική και επιβραβευμένη. Αγωνιζόμαστε ώστε η εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας να είναι νόμιμη, δηλαδή να τηρούνται απόλυτα οι κείμενες διατάξεις και το κυριότερο να διασφαλίζεται η υγεία των πολιτών και γενικότερα το κοινωνικό συμφέρον.

Στόχος η η μελέτη, προστασία και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα η υγεία όλων των πολιτών από την επήρεια κάθε είδους ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών που προέρχονται από διάφορες πηγές όπως πυλώνες της ΔΕΗ, κεραίες ασύρματες κινητής τηλεφωνίας, κεραίες τηλεοπτικών καναλιών, κ.λπ. Ένας άλλος τομέας δράσης είναι η διοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων και Ημερίδων επιστημονικών, η ίδρυση κάθε είδους βιβλιοθηκών με θέματα που έχουν άμεσα σχέση με την προστασία της υγείας των πολιτών. Όπως κι η επικοινωνία αλλά και η σύσφιξη των σχέσεων των μελών, η ανάπτυξη δεσμών αλληλεγγύης, συνεργασίας και συντονισμού με τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας προς επίτευξη των ανωτέρων σκοπών, η συμβολή στην επιστημονική – περιβαλλοντική – οικολογική – πολιτιστική – αθλητική – κατάρτιση και ενεργοποίηση των μελών του Σωματείου, βοηθώντας τα κυρίως στην προσαρμογή τους στις αδιάκοπες και κάθε είδους μεταβολές, που παρουσιάζονται συνεχώς σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Μέσα πραγματοποιήσεως των σκοπών Ο Σύλλογος επιδιώκει την πραγματοποίηση των σκοπών του, βάσει του καταστατικού του, παρεμβαίνοντας ενώπιον διοικητικών, δικαστικών και πάσης φύσεως νομίμων αρχών της Πολιτείας για την ενημέρωσή τους, για την καταγγελία παρανόμων πράξεων και για τη συνεργασία με αυτές για της ευόδωση των σκοπών του. Ενημερώνει τους πολίτες για το πρόβλημα και τους κινδύνους της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης κεραιών κάθε είδους, οργανώνοντας εκδηλώσεις, σεμινάρια, ημερίδες. Εκδίδει ενημερωτικά φυλλάδια και έντυπα, βάσει των δυνατοτήτων του, για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες της ασύδοτης εγκατάστασης κεραιών και ιδιαίτερα κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός κατοικημένων περιοχών και μάλιστα κοντά σε σημεία που συγκεντρώνονται ευπαθείς κατηγορίες πολιτών.

Ο Σύλλογος είναι παρών σε κάθε δράση ενημέρωσης αλλά και καταγγελίας που αφορά την υγεία των πολιτών και σας θέλει μαζί του σ ‘αυτή την προσπάθεια. Για το καλό όλων μας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

GOLD Διαφήμιση