Προσωπικά δεδομένα και κοινοποιήσεις στα social media για να μαθαίνουν οι “ειδικοί” της κας Δημάρχου.. Του Χρήστου Μακαρώνη

945

Το άρθρο αυτό γράφτηκε, με αφορμή τις δημόσιες κοινοποιήσεις προσωπικών μηνυμάτων μου, στο inbox του FACEBOOK, από τον κ. Σπυρίδωνα Χατζούδη, υπεύθυνο για τα social media του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής.  (που απευθύνονταν προς τον ίδιο και προς την μητέρα του κα Καλλιόπη Κοντογιάννη, τη νομική σύμβουλο του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής).

Η δημοσίευση προσωπικών δεδομένων, χωρίς την έγκριση και των δύο μερών, βάσει της νομολογίας και των αποφάσεων της ανεξάρτητης αρχής προσωπικών δεδομένων και των δικαστηρίων της χώρας είναι παράνομη και ποινικά κολάσιμη πράξη. Ή όχι κα Κοντογιάννη, εσείς που τα ξέρετε καλύτερα ως νομικός; Και φυσικά όταν γίνεται σε συνεργασία όπως εσείς με τον γιό σας, τότε η ευθύνη δημοσιοποίησής τους είναι η ίδια.

Μετά από την παρότρυνση των συνεργατών μου στο TMPRESS και τη συμβουλή των δικηγόρων μου και των νομικών συμβούλων του TMPRESS, του ανεξάρτητου και ελεύθερου δημοσιογραφικού δικτύου στα social media, απευθύνθηκα στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας και την αρμόδια υπηρεσία, στην Γενική Ασφάλεια, στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων και φυσικά στην αρμόδια αρχή για τέτοια θέματα στην ΓΑΔΑ, στην υπηρεσία του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Μεγάλη αίσθηση προξένησε σε όσους μίλησα και έχουνε κάποια γνώση νομικών θεμάτων, το γεγονός ότι η κα Κοντογιάννη, η οποία είναι δικηγόρος και λόγω μακρόχρονης εμπειρίας της σε θέσεις όπως η νομική υπηρεσία του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, ξέρει πολύ καλά τους νόμους, αδιαφορώντας παντελώς για τις συνέπειες συνέργησε σε αυτό το ηλεκτρονικό έκγλημα, γιατί τέτοιο είναι όπως και να το διατυπώσει κανείς και μάλιστα έγινε συνεργός αυτής της πράξης δίνοντας και τα δικά της μηνύματα στο γιό της για δημοσίευση… Αντί να τον συμβουλεύσει να αποφύγει τέτοιες ενέργειες και να τον προστατεύσει από λάθη που έχουνε σχέση με τα ποινικά δικαστήρια.

Τώρα όλα έχουνε πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, γιατί πάντα στο TMPRESS κινούμαστε με τον σεβασμό στους νόμους της χώρας μας και ας αποφασίσουν οι αρμόδιοι αν η κα Κοντογιάννη με τον γιό της έπραξαν καλώς ή κακώς δημοσιοποιώντας αυτά τα προσωπικά μηνύματα. Η κα Δήμαρχος, εάν είχε φυσικά την ανάλογη ευαισθησία, μετά το άρθρο αυτό, θα έπρεπε να αποφασίσει εκ νέου την απόλυσή του που της προκαλεί δυσφήμιση από τις ενέργειές του και μπορεί να χρεωθούνε σε αυτή για τη συνεργασία που του ανέθεσε μέσα στα πλαίσια του Δήμου Νέας Ιωνίας.  Καλά ξεμπερδέματα και ας προσέχατε!

ΣΗΜ.: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

Για οποιοδήποτε θέμα αφορά παραβατική συμπεριφορά μέσω Διαδικτύου, επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τους ακόλουθους τρόπους:

– Τηλέφωνο : 11188

– Fax: 213-1527471

– Email: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

– μέσω του portal στη διεύθυνση: https://goo.gl/vOHdVb

– Ταχυδρομική διεύθυνση: Λ. Αλεξάνδρας 173, Τ.Κ. 11522, Αθήνα

Μετά τη θέση σε ισχύ του ΓΚΠΔ (25 Μαΐου 2018):

 

Δεν υφίσταται πλέον υποχρέωση γνωστοποίησης τήρησης αρχείου ή επεξεργασίας ή βιντεοεπιτήρησης στην Αρχή. Το αρχείο δραστηριοτήτων τηρείται εσωτερικά στην επιχείρησή σας ή στον φορέα σας και διατίθεται στην Αρχή σε περίπτωση που ζητηθεί. Επίσης, παύει η χορήγηση αδειών από την Αρχή για την επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων (βλ. ανακοίνωση και απόφαση 46/2018).

Η Αρχή δεν έχει υποχρέωση να απαντά σε ερωτήματα και αιτήματα υπευθύνων επεξεργασίας, υποκειμένων των δεδομένων ή τρίτων, τα οποία δεν εμπίπτουν στις προβλεπόμενες με τις διατάξεις του ΓΚΠΔ αρμοδιότητές της. Το ίδιο ισχύει και για τις εκκρεμείς αιτήσεις κατά την 25.5.2018 (βλ. ανακοίνωση και απόφαση 52/2018).

Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 6220/13-7-2018 πράξη του Προέδρου της Αρχής, κ. Κωνσταντίνου Μενουδάκου, εκκρεμείς προσφυγές/καταγγελίες που υποβλήθηκαν έως και 31-12-2015 τίθενται στο αρχείο (βλέπε εδώ). Διευκρινίζεται ότι όσοι εξακολουθούν να ενδιαφέρονται, μπορούν να επανέλθουν υποβάλλοντας εκ νέου την προσφυγή/καταγγελία, με βάση τα έντυπα και τις γενικές οδηγίες που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Αρχής, τεκμηριώνοντας προσέτι τον λόγο για τον οποίο η συγκεκριμένη προσφυγή/καταγγελία δεν πρέπει να θεωρηθεί ως άνευ αντικειμένου, αποστέλλοντας είτε email στο , είτε επιστολή στη διεύθυνση: Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 11523, Αθήνα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αναφέρεται ο κωδικός της προηγούμενης υπόθεσής τους.

Eξυπηρέτηση κοινού

Προσοχή: Η υποχρέωση ανακοίνωσης ορισμού DPO ικανοποιείται ΜΟΝΟ με την υποβολή συγκεκριμένου εντύπου. Οποιαδήποτε προηγούμενη (πριν την 25η Μαΐου 2018) δήλωση στοιχείων υπευθύνου προστασίας δεδομένων που έχει υποβληθεί στην Αρχή ΔΕΝ λαμβάνεται υπόψη.

 

https://www.dpa.gr/

https://www.facebook.com/cyberkid.gov.gr/

https://www.facebook.com/CyberAlertGR/

https://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33%2C15453&_dad=portal&_schema=PORTAL&_piref33_15473_33_15453_15453.etos=-1&_piref33_15473_33_15453_15453.arithmosApofasis=&_piref33_15473_33_15453_15453.thematikiEnotita=187&_piref33_15473_33_15453_15453.ananeosi=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%89%CF%83%CE%B7

 

Στην δημοσιογραφική εκπομπή “ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”, με τον Χρήστο Μακαρώνη, ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, σας έχουμε πολλές εκπλήξεις, για κάποιους σίγουρα δυσάρεστες! Όλα στο φως! Έχουμε νέα, ειδήσεις και ανακοινώσεις για ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν την καθημερινότητά μας! ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ TMPRESS ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ SOCIAL MEDIA  ΔΙΚΤΥΟ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!  ΤΗΣ ΤΡΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ. ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ… ΒΓΗΚΑΝ … ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ!!! ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ… ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ!!!  

ΤΟ ΔΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ Ο ΜΑΚΑΡΩΝΗΣ… ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ!!! 

 

https://www.youtube.com/watch?v=Ha1vtHoay60

 

 

GOLD Διαφήμιση