Άνοιξε η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους και το επίδομα των 800 ευρώ

1085

Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα κάνουν την αίτηση τους οι εργαζόμενοι. 

θα διασταυρωθούν με τα στοιχεία που θα έχουν καταθέσει εργοδότες τους.

 

https://supportemployees.yeka.gr/

 

 

 

Όπως ενημερώνει η εφαρμογή, οι αιτήσεις που θα μπορούν να υποβάλλονται από σήμερα 1η Απριλίου 2020, θα είναι μόνο για όσους ο ΑΦΜ τους τελειώνει σε 1.

Οι υπόλοιποι θα υποβάλουν την αίτηση στις επόμενες μέρες ανάλογα με τον λήγοντα ΑΦΜ και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 10 Απριλίου, με έχοντες λήγοντα ΑΦΜ σε 0.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνον στην ιστοσελίδα https://supportemployees.yeka.gr/login.aspx  στην οποία η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς του taxisnet.

Η εφαρμογή δεν επιτρέπει σε όσους έχουν ΑΦΜ, ο οποίος λήγει σε 2 ή σε μεγαλύτερο αριθμό να μπουν και να υποβάλουν αίτηση καθώς, βγάζει μήνυμα στο οποίο αναφέρεται ότι «η πρόσβαση για τα ΑΦΜ που τελειώνουν π.χ. σε «3» επιτρέπεται από 03/04/2020 έως 03/04/2020 κ.ο.κ..

Η υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης ξεκινάει από σήμερα και ολοκληρώνεται ως εξής :

 

Την 1/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 1

Την 2/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 2

Την 3/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 3

Την 4/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 4

Την 5/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 5

Την 6/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 6

Την 7/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 7

Την 8/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 8

Την 9/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 9

Την 10/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 0.

Οι εργαζόμενοι θα δηλώνουν στην εφαρμογή τα προσωπικά τους στοιχεία, τα στοιχεία της επιχείρησης στην οποία εργάζονται, καθώς και τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

Αυτονόητο είναι πως τα στοιχεία των εργαζομένων που θα υποβάλλουν την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού θα διασταυρώνονται με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

Δηλαδή, οι επιχειρήσεις ήδη έχουν δηλώσεις τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή εργασιακής σύμβασης και οι δηλώσεις των επιχειρήσεων θα πρέπει να ταυτίζονται με εκείνες των εργαζόμενων.

Οι εργαζόμενοι κατά την υποβολή της αίτησης θα πρέπει να έχουν τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης που έχει υποβάλλει ο εργοδότης τους.

Αφού η διασταύρωση κριθεί επιτυχής, θα πιστώνεται το ποσό των 800 ευρώ, στον τραπεζικό λογαριασμό που δήλωσαν, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Οι δικαιούχοι

Σύμφωνα με τον τελικό κατάλογο των πληττόμενων επιχειρήσεων δικαιούχοι της αποζημίωσης των 800 ευρώ, είναι οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που υπάρχουν στους περισσότερους από 600  ΚΑΔ που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών,  εφόσον είναι σε αναστολή η σύμβαση εργασίας τους.

Η αποζημίωση καλύπτει 45 ημέρες από την ημέρα της αναστολής της σύμβασης εργασίας. Εργαζόμενος που μπαίνει σε αναστολή σύμβασης εργασίας για 45 ημέρες προστατεύετε για άλλες 45 ημέρες από την απόλυση. Ωστόσο μέχρι την λήξη των έκτακτων μέτρων οποιαδήποτε απόλυση είναι άκυρη.

Παράλληλα με το επίδομα των 800 ευρώ, στους εργαζόμενους αυτούς παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, υπολογιζόμενη επί των ονομαστικών μισθών τους, για χρονικό διάστημα 45 ημερολογιακών ημερών, η οποία καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι κίνδυνοι αποκλεισμού

Ωστόσο πρέπει να διευκρινιστεί ότι:

Οι εργαζόμενοι που έχουν και άλλη εργασία εξαρτημένης εργασίας δεν το δικαιούνται και θα απορρίπτονται από την εφαρμογή.

Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι απασχολούνται σε περισσότερες της μιας επιχειρήσεις – εργοδότες, που πλήττονται σημαντικά και τίθενται από περισσότερους εργοδότες σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας τους, οι εργαζόμενοι επιλέγουν αποκλειστικά έναν εργοδότη, προκειμένου να γίνουν δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Οι επιχειρήσεις – εργοδότες που αναστέλλουν τις συμβάσεις εργασίας μέρους των εργαζομένων τους μπορούν για τους υπόλοιπους εργαζόμενους να κάνουν χρήση των διατάξεων για ορισμό προσωπικού ασφαλούς λειτουργίας ή και μεταφορά προσωπικού σε επιχειρήσεις εντός του ιδίου ομίλου.

 

Στην δημοσιογραφική εκπομπή “ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”, με τον Χρήστο Μακαρώνη, ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, σας έχουμε πολλές εκπλήξεις, για κάποιους σίγουρα δυσάρεστες! Όλα στο φως! Έχουμε νέα, ειδήσεις και ανακοινώσεις για ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν την καθημερινότητά μας! ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ TMPRESS ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ SOCIAL MEDIA  ΔΙΚΤΥΟ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!  ΤΗΣ ΤΡΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ. ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ… ΒΓΗΚΑΝ … ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ!!! ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ… ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ!!!  

ΤΟ ΔΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ Ο ΜΑΚΑΡΩΝΗΣ… ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ!!!  

 

https://www.youtube.com/watch?v=Ha1vtHoay60

 

 

 

GOLD Διαφήμιση