ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Το μεσημέρι της Δευτέρας 27/1/2020 έγινα στόχος θλιβερής επίθεσης, κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας…

648

 

Νέα Ιωνία  29 Ιανουαρίου 2020

                                                                             

 

                                                                                    Προς :

                                                                                    Πρόεδρο του Δημοτικού

Συμβουλίου Νέας Ιωνίας

 

                                                                                    Κοιν:

       

                                                                                   1) Δήμαρχο της  Νέας Ιωνίας

2) Επικεφαλής Δημοτικών

παρατάξεων και όλων των

συναδέλφων Δημοτικών

Συμβούλων.

 

Το μεσημέρι της Δευτέρας 27/1/2020 έγινα στόχος θλιβερής επίθεσης, κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κ.Α.Π.Η. Περισσού, όταν μεμονωμένα φασιστοειδή δοκίμασαν να με εμποδίσουν να παραστώ και να μιλήσω στους παρευρισκόμενους.

Όλα ξεκίνησαν όταν 2-3 θερμοκέφαλοι ανακοίνωσαν πως θα επιτρέψουν μόνο στην «αγαπημένη τους Δήμαρχο» να μιλήσει κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Προς επίρρωση μάλιστα των προθέσεών τους, με προπηλάκισαν και δοκίμασαν να μου αποσπάσουν το μικρόφωνο, παρά της γενικές αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων. Παρούσα στις σκηνές έντασης που ακολούθησαν ήταν και η Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας κα Δέσποινα Θωμαΐδου, που όχι μόνο δεν προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα ,αλλά δεν καταδίκασε καν την αντιδημοκρατική συμπεριφορά των ταραχοποιών και δεν προστάτευσε το κύρος των εκλεγμένων εκπροσώπων του Δήμου.

Από την πλευρά μου, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αντέδρασα άμεσα, λέγοντας: «Θα σεβαστώ την υποτιθέμενη απόφαση κάποιων και δεν θα κόψω ένα κομμάτι από την πίτα , όπως γίνεται δεκαετίες τώρα στην πόλη , λέγοντας ευχές. Θα πρέπει,  αυτοί που αποφάσισαν να μου το απαγορεύσουν να μάθουν, ότι στη Δημοκρατία οι εκλεγμένοι από το λαό έχουν βήμα και λόγο. Το Δημοτικό Συμβούλιο φαντάζομαι και εύχομαι, ακόμα να επιτρέπεται να επικοινωνεί με τους συμπολίτες μέλη των ΚΑΠΗ, χωρίς την άδεια του όποιου τραμπούκου».

Με αφορμή το θλιβερό αυτό επεισόδιο ζητώ από το Σώμα να τοποθετηθούν οι επικεφαλής των παρατάξεων επί του θέματος. Ζητώ εξηγήσεις για τη στάση της Δημάρχου που ενώ ήταν παρούσα, έμεινε βουβή και αμέτοχη, τη στιγμή που κάποιοι (ένας είναι και μέλος της παράταξης της) υπερέβησαν τα εσκαμμένα και στράφηκαν

κατά εκλεγμένου μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου με τραμπουκισμούς και προπηλακισμούς.

Επειδή από τα γεγονότα προκύπτει σοβαρό ζήτημα σεβασμού στους θεσμούς και τους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους των πολιτών, θεωρούμε ότι πρέπει να τοποθετηθούν οι δημοκράτες συνάδελφοί μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να καταδικαστούν αυτές οι πρακτικές.

Ζητώ επίσης από τη Δήμαρχο να καταδικάσει τους τραμπουκισμούς και όσους τους υποκίνησαν. Τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν να μένουν ασχολίαστες, ακριβώς επειδή στρέφονται σε βάρος των δημοκρατικών μας δομών, ως πόλης και ως κοινωνίας.

Και ο πρώτος που έχει χρέος να προστατεύει το θεσμό του εκλεγμένου στο Δήμο και τα δικαιώματά του είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

Παναγιώτης Μανούρης

 

Χριστοδούλου Βασιλ. – Καναβός Μιλτ. – Τσομπάνογλου Φωτ. – Λάμπρου Χαρ. – Λαζαρίδης Ιωαν. – Κλάρα Αναστ. – Παπαμαργαρίτης Ευθ. – Σκευοφύλαξ Σωτ. – Αναμουρλόγλου Χρ. – Τσιακαλάκης Γεωργ. – Αγγελακοπούλου Αναστ. – Στέφας Γεωργ. –  Ναϊσίδου Σοφ. – Κουλουριώτη Μαρ. Ελισαβ.

 

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Το μεσημέρι της Δευτέρας 27/1/2020 έγινα στόχος θλιβερής επίθεσης, κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας…

 

GOLD Διαφήμιση