Υπενθύμιση 9: Σχολικά κτίρια & βρενοφηπιακοί σταθμοί. Η κατάστασή τους σήμερα…Του Χρήστου Μακαρώνη

943

Γνωστό σε όλους, ότι στην πόλη μας πολλά σχολικά κτίρια είναι παλιά και οι ανάγκες τους μεγάλες, για τακτική συντήρηση. Από την άλλη το προσωπικό του δήμου είναι ελάχιστο, για τέτοιες εργασίες. Η δημοτική αρχή του κ. Ηρακλή Γκότση, παρότι κατά διαστήματα έχει δεχθεί καταγγελίες, από τη δημοτική αντιπολίτευση, τον τοπικό τύπο και εμάς φυσικά, αρκέστηκε να “κλαίει την μοίρα της” και να βολεύεται στο εύκολο: “δεν έχουμε εργατικό προσωπικό, άρα μένουμε με αυτή την κατάσταση” και βολευόμαστε…

Όμως δεν είναι έτσι. Γιατί εκτός από την έλλειψη προσωπικού, υπάρχει παράλληλα, η κακή αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού, ο κακός προγραμματισμός που είναι ευθύνη της διοίκησης, οι κακοτεχνίες, η αδιαφορία για τον τόσο ευαίσθητο χώρο, που φιλοξενεί για αρκετές ώρες τα παιδιά της πόλης  μας.

Ενδεικτικά, θα αναφέρω τις σοβαρές καταγγελίες για ακατάλληλους βρεφονηπιακούς σταθμούς, που έκανε πριν καιρό ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Καρβουνιάρης , που τώρα ανήκει στη δημοτική παράταξη “ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ”, τη νέα δημοτική αρχή. Ως πρώην αντιπρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ, γνώριζε καλά τις παραλήψεις, αλλά και τις κακοτεχνίες του “αιώνιου εργολάβου της Νέας Ιωνίας”, από την εποχή που ήταν για πρώτη φορά δήμαρχος ο κ. Ηρακλής Γκότσης, 1986 -1990!

Οι πολλές και πονηρές εκπτώσεις, στην διεκδίκηση της εργολαβίας, δεν βοηθούν, ούτε βοήθησαν φυσικά, στο να γίνουν σωστά τα έργα, ούτε οι έξτρα ανάγκες για συνέχιση και διόρθωση των “τελειωμένων” έργων… Με κίνδυνο όσων εργάζονται εκεί, ή είναι παιδιά που φυλάσσονται και εκπαιδεύονται σε ακατάλληλα κτίσματα… Πολλοί θα πούνε, μας είναι αδιάφορος ο εργολάβος και τα παιχνίδια με την ανάθεση των έργων. Ας το δεχτώ, αλλά οι συνέπειες στα παιδιά και τους εργαζόμενους δεν σας νοιάζουν; Οι επιπλέον δημοτικοί φόροι, για να καλυφθούν ελλιπή έργα; Ούτε αυτό “πονάει” την τσέπη σας;

Κλείνοντας την αναφορά μου σε όλα τα παραπάνω, θέτω το ερώτημα στην νέα Δήμαρχο κα Δέσποινα Θωμαΐδου και τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής παράταξης “ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ”: έχετε τη δημοτική αρχή, έχετε τη δύναμη, την εξουσία να το κάνετε. Θα ελέγξετε όλα αυτά; Θα τα καταγγείλετε; Θα τα στείλετε στη δικαιοσύνη; Πριν τις εκλογές η στάση σας στο δημοτικό συμβούλιο, ήταν μαχητική και καταγγελτική. Τώρα θα είναι; Περιμένουμε και θα επανέλθουμε, στο θέμα αυτό, γιατί είναι πολύ σημαντικό.  Δεν  μπορούμε και δεν θέλουμε να το αφήσουμε στην τύχη του!

 

 

GOLD Διαφήμιση