Υπενθύμιση 8: Δημοτικός κινηματογράφος “ΑΣΤΕΡΑΣ” το ξέφραγο αμπέλι της πόλης μας… Του Χρήστου Μακαρώνη

1106

Παλιά πληγή, βαθιά πληγή, ο δημοτικός κινηματογράφος “ΑΣΤΕΡΑΣ”… Ίσως από χρόνια ο Δήμος Νέας Ιωνίας, θα έπρεπε να αλλάξει πολλά εκεί, ώστε να μην λέγονται πολλά, που μπορεί να ισχύουν ή και όχι, για την παραχώρηση χρήσης του συγκεκριμένου χώρου. Ενός χώρου, που πραγματικά ποτέ, από όσο θυμάμαι, δεν ξεκαθαρίστηκε η οριστική χρήση του.

Ο “ΑΣΤΕΡΑΣ”, ως δημοτικό κτίριο, ανήκει σε όλους τους δημότες και είναι σε χρήση όπως όλες οι δημοτικές αίθουσες, π.χ. ΟΤ 150, για τη δωρεάν χρήση σε εκδηλώσεις συλλόγων, κομμάτων, δημοτικών παρατάξεων. Και αυτό γίνεται. Όμως υπάρχει και το θέμα σε ποιον δίνεται παραπέρα και γιατί…

Για αυτό το παραπέρα και το πως δίνεται ο χώρος, τηλεφώνησα στον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ, ώστε να μας ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα. Ανέφερα, ξεκάθαρα, ότι τακτικά πυκνά μου έρχονται καταγγελίες ότι ο χώρος δίνεται στον καθέναν, που εκμεταλλεύεται τη χρήση του χώρου για ίδιον όφελος, σε βάρος των εσόδων του δήμου. Μου δήλωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως δεν έχει καμία σχέση ο ΟΠΑΝ με τον “ΑΣΤΕΡΑ”, αφού οι αρμοδιότητες είναι στο γραφείο Δημάρχου και μόνο εκεί. Φυσικά, όπως είναι αυτονόητο, τον ρώτησα τι δουλειά έχει να είναι εκεί, αφού υπάρχει ο ΟΠΑΝ. Ο Πρόεδρος, επέμενε πως δεν είναι δική του δουλειά να το ψάξει αυτό. Άλλος αποφασίζει για αυτό. Υποθέτω, ο άλλος είναι ο Δήμαρχος της πόλης μας.

Ας δούμε τι λένε οι καταγγελίες για τη λειτουργία του. Ιδιώτες με εισιτήριο κερδίζουν από τη χρήση του χώρου, ενώ ο Δήμος Νέας Ιωνίας δεν κερδίζει τίποτα, ίσως κάποια χρήματα πάνε στο κοινωνικό παντοπωλείο από τα δήθεν ασήμαντα ενοίκια που δίνεται… Νομίζω, το θέμα είχε έρθει παλιότερα και σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά δεν θυμάμαι από ποιόν. Ρώτησα λοιπόν και δημοτικούς συμβούλους από τη σημερινή δημοτική αρχή, αλλά και από άλλες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δεν είδα αντίδραση αρνητική, μου είπαν αν μπορείς να το ψάξεις και να μας ενημερώσεις δημόσια. Αυτό κάνω σήμερα. Έψαξα αρκετά. Ανακάλυψα ότι η κυρία του ιδιαίτερου γραφείου και μία από τους στενούς συνεργάτες του Δημάρχου, “κάνει παιχνίδι” με το γιό της και δίνουν τον δημοτικό κινηματογράφο “ΑΣΤΕΡΑ” σαν να είναι τσιφλίκι τους, όπου και όποτε θέλουν… Τόσο εύκολα και απλά… Άλλωστε τρία πρόσωπα που έχει δίπλα του ο νυν Δήμαρχος, τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση και την “ΕΝΟΤΗΤΑ” και βέβαια εδώ ο Δήμος Νέας Ιωνίας δεν φταίει σε κάτι.

Ας πάμε τώρα στη νέα δημοτική αρχή που έρχεται από τον Σεπτέμβρη, την κα Δέσποινα Θωμαΐδου και τη δημοτική παράταξη “ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ”, που ευαγγελίζονται να αλλάξουν άμεσα τα κακώς κείμενα και με το σταυρό στο χέρι να αντιμετωπίσουν κάθε τι… Πιστεύω ότι είναι σε θέση να το κάνει, αλλά θέλει με αυτή την ενέργεια να ταράξει τις σχέσεις της με την “ΕΝΟΤΗΤΑ” του κ. Ηρακλή Γκότση, τον βασικό σύμμαχό της στη διοίκηση του δήμου για τα επόμενα χρόνια; Θα σπάσει αβγά για κάνει ομελέτα; Προχωρώντας με δικό της αίτημα σε ελέγχους από την καθορισμένη ελεγκτική υπηρεσία της δημόσιας διοίκησης;  Ή μέσα από μια χαλαρή κατάσταση, με επιλεκτικές διαπιστώσεις, θα αδιαφορήσει ή θα το παραπέμψει στο μέλλον, μέχρι να δει τι θα κάνει και να εξασφαλίσει τις χρήσιμες ψήφους σε θέματα του δημοτικού συμβουλίου; Μένοντας σε παχιά λόγια και ευχολόγια;… Θα δείξει…

 

Υ. Γ. : Εμείς εδώ στο εναλλακτικό μέσο ενημέρωσης και εγώ προσωπικά δεν θα το  αφήσουμε να ξεχαστεί, όπως και τα άλλα θέματα!

GOLD Διαφήμιση