Τα παράπονά σας καταγράφονται….Σύνδεση με Κάιρο… Του Χρήστου Μακαρώνη

824

Ως ενεργός δημότης, Πρόεδρος και μέλος Δ.Σ. διαφόρων Συλλογικοτήτων της πόλης μας, αλλά και ως blogger, χρόνια τώρα, ασχολούμαι με τα όποια μικρά ή μεγάλα προβλήματα και θέματα της Νέας Ιωνίας.

Αναδεικνύοντάς τα στο μέγεθος που τους ανήκει, αλλά και παράλληλα πιέζοντας -με καλό ή με εντονότερο τρόπο, ακόμα και με φασαρία, γιατί όλα τα μέσα χρειάζονται σε αυτές τις περιπτώσεις- έχω καταφέρει να οδηγήσω στην επίλυσή τους σε πολλά από αυτά.

Αυτό όμως το χάλι -γιατί αυτή είναι η λέξη που ταιριάζει εδώ- με την παρούσα Δημοτική αρχή που ήρθε από το πουθενά και με τρόπο που δεν ήταν ο καλύτερος, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς ουσιαστικά να ξέρει τι θέλει ή τι θα κάνει, δεν το έχω ξαναζήσει ποτέ και δεν είμαι και μικρός…

Οι υπηρεσίες του Δήμου, οι περισσότερες λειτουργούν στον αυτόματο πιλότο, πολλοί υπάλληλοι κάνουν ό,τι θέλουν, αφού είναι χρόνια τώρα σε θέσεις ευθύνης, χωρίς να έχουν ελεγχθεί για την αποδοτικότητά τους ή να έχουν γίνει οι απαραίτητες αλλαγές. Με απλά λόγια η κατάσταση στις υπηρεσίες αυτές είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Το διαπίστωσε και σημερινός Αντιδήμαρχος κ. Άρης Χατζησαββίδης και το εξέφρασε δημόσια στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε πριν λίγες ημέρες, λέγοντας ότι οι υπηρεσίες του Δήμου δεν βοηθούν το έργο τους…το έργο τους…χαχαχα… ποιο έργο τους, ρε γμτ, έλεος πια με τα κούφια λόγια!…

Ενδεικτικά αναφέρω και λυπάμαι γι’ αυτό, το τι ψέμα εισπράττω καθημερινά από την υπηρεσία πρασίνου και καθαριότητας, ιδίως από την αρμόδια Αντιδήμαρχο κα Γκέλυ Σακαλόγλου, δεν περιγράφεται…

Βέβαια, είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις…Στις γειτονιές λένε τα χειρότερα τόσο για αυτή όσο και για την Δήμαρχο, κα Δέσποινα Θωμαΐδου. Θα ήθελα να πειστώ σε κάτι και να διαφωνήσω μαζί τους, αλλά δυστυχώς συμφωνώ και επαυξάνω, με αυτά που καθημερινά διαπιστώνω και βλέπω ο ίδιος.

Την καθαριότητα και τα κλαδέματα, δεν χρειάζεται να τους τα υπενθυμίζουμε, γιατί είναι μέσα στα βασικά καθήκοντά τους.  Αν είναι ανίκανοι να το συνειδητοποιήσουν και να δράσουν πάνω σε αυτό, η κα Σακαλόγλου και η κα Θωμαΐδου, να πάνε στα σπίτια τους! Δεν χρειάζεται  να ταλαιπωρούνε άλλο αυτό τον τόπο. Όλοι στη Νέα Ιωνία πληρώνουμε φόρους και δημοτικά τέλη, όχι μόνο αυτοί που ζούνε στο κέντρο της πόλης και έχουν την άριστη μεταχείριση.

Τα «φρουφρού και αρώματα», όπως και οι «καθρέφτες στους ιθαγενείς», είναι ξεπερασμένα πολιτικά μέσα και δεν έχουνε πια αποτέλεσμα, εκείνο που χρειάζεται η πόλη είναι ουσιαστικό και αξιόπιστο έργο. Χρειαζόμαστε άμεσα μια Δημοτική αρχή που να παράγει έργο, όχι μια Δημοτική αρχή βιτρίνας που φτιάχνει συνεχώς το γραφείο της Δημάρχου και μάλιστα με τέτοια πολυτέλεια που φτάνει στο σκάνδαλο, βάφει με κιτς χρώματα τα παρτέρια, τα παγκάκια και τα στηθαία, για να δείξει ότι η δημοτική παράταξη έχει «καταλάβει» την πόλη με την αισθητική των χρωμάτων του σήματός της και άλλα «παρατράγουδα» που βιώνουμε καθημερινά…

Η Νέα Ιωνία, βρωμάει, κάντε κάτι τώρα! Οι πλατείες έχουν τα χάλια τους, κάντε κάτι τώρα! Οι δημότες σας έβγαλαν για να κάνετε πράγματα σοβαρά και υπεύθυνα, ώρα να το δούμε αυτό.

 

 

GOLD Διαφήμιση