Το λογότυπο του Δήμου Νέας Ιωνίας… Του Γιάννη Βέλλη, δημοσιογράφου – φωτορεπόρτερ

2336

Πριν περίπου ένα έτος, είχα προτείνει στον Ηρακλή Γκότση, να δει τη συγκεκριμένη φωτογραφία, που έβγαλα για κάτι που υπάρχει στο ΚΕΜΙΠΟ και ίσως να μπορούσε να γίνει η χρήση του, με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας, ως λογότυπου του Δήμου Νέας Ιωνίας. Αφορούσε συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που η Νέα Ιωνία αποκτούσε την ολοκληρωμένη εικόνα της ως πόλη.

Ίσως δεν υπήρχε ο χρόνος και δεν εξετάστηκε ως ιδέα. Από ότι πληροφορήθηκα πρόσφατα ψηφίστηκε κάποιο λογότυπο, για το Δήμο Νέας Ιωνίας, που μπορεί να είναι και τέλειο, μπορεί και όχι. Δεν το είδα. Θα πρότεινα στη δημοτική αρχή να κρατήσει το λογότυπο που ψηφίστηκε, ως μια καλή πρόταση, αλλά να μη βιαστεί να προχωρήσει τη διαδικασία.

Στους δήμους, για το λογότυπο, συνήθως γίνεται διαγωνισμός, κατατίθενται φάκελοι και προτάσεις σε μια κεντρική ιδέα που προτείνεται ως βάση δημιουργίας από μια -κοινής αποδοχής- επιτροπή και μετά ακολουθεί η ψήφιση του λογότυπου, που θα συντροφεύει τον δήμο για αρκετά χρόνια, εάν όχι πάντα.

Η βιασύνη είναι κακός οδηγός. Ενδεικτικά αναφέρω τον Δήμο της Κω. Θα μπορούσε να τελειώνει γρήγορα, βάζοντας ένα γραφίστα να φτιάξει κάτι. Δεν το έκανε. Προχώρησε τη σωστή πολιτική για το συγκεκριμένο θέμα. Κατατέθηκαν 49 φάκελοι που αντιστοιχούσαν σε 64 προτάσεις, εκ των οποίων τα εννέα σχέδια κρίθηκαν από την Επιτροπή ομόφωνα ως κατάλληλα, τα οποία περιελήφθησαν στον πίνακα κατάταξης.

GOLD Διαφήμιση