ΛΑΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: Μπορεί το χρονικό διάστημα που στην διοίκηση του Δήμου είναι η παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ της δημάρχου κ. Θωμαϊδου να είναι σύντομο, αλλά τα έργα και οι ημέρες της δείχνουν καθαρά ότι βαδίζει σταθερά στην υλοποίηση των πιο αυταρχικών και αντιλαϊκών αντεργατικών μέτρων που έχουν θεσπιστεί κατά καιρούς, από τις διάφορες κυβερνήσεις…

668

Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ

 

Αγαπητοί εργαζόμενοι στον Δήμο

Αγαπητοί Συμπολίτες

 

Μπορεί το χρονικό διάστημα που στην διοίκηση του Δήμου είναι η παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ της δημάρχου κ. Θωμαϊδου να είναι σύντομο, αλλά τα έργα και οι ημέρες της δείχνουν καθαρά ότι βαδίζει σταθερά στην υλοποίηση των πιο αυταρχικών και αντιλαϊκών αντεργατικών μέτρων που έχουν θεσπιστεί κατά καιρούς, από τις διάφορες κυβερνήσεις.

Με προηγούμενες ανακοινώσεις η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σας έχει ενημερώσει για τα περισσότερα απ΄ αυτά τα ζητήματα, καθημερινά όμως δημιουργούνται κι άλλα. Έτσι στις  πρώτες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής – Θωμαϊδου τέθηκε η  ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος

Παρά το ότι το δημοτικό συμβούλιο, μετά από εισήγηση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, είχε καταψηφίσει και με τις ψήφους της παράταξης της κ. Δημάρχου τον αντιαναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης, που πλέον επιτρέπει –εκτός των άλλων – την εκχώρηση τόσο της καθαριότητας όσο και του ηλεκτροφωτισμού  πριν αλέκτωρ λαλήσει, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, εισηγήθηκαν την παραχώρηση της υπηρεσίας μεταφοράς υλικών κατεδαφίσεων – ογκωδών αντικειμένων και στρωματοποιϊας σε ιδιώτη λέγοντας ένα σωρό ψέματα, με σκοπό να μας παραπλανήσουν.

Αν και το Δημοτικό συμβούλιο ΚΑΤΑΨΉΦΙΣΕ την εισήγηση ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ αυτής της υπηρεσίας,  με εξαίρεση την παράταξη της Δημάρχου και την παράταξη του κ. Κουκουλάρη, η ισχνή μειοψηφία της Διοίκησης του Δήμου, αντί να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να παραμείνει στο Δήμο η υπηρεσία, με δελτίο τύπου που έβγαλε και  αναμασώντας τα ίδια ψέματα προσπάθησε να δικαιολογήσει την αντεργατική και αντιλαϊκή επιλογή της, να προχωρήσει  στην ιδιωτικοποιήσει της υπηρεσίας.

Υλοποιώντας όπως φαίνεται άνωθεν εντολές και πιεζόμενη, ξαναέφερε δεύτερη φορά στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 25-11-2019  την ίδια εισήγηση, επιμένοντας να παραχωρήσει ντε και καλά την αποκομιδή σε ιδιώτη.

Σ’ αυτήν τη δεύτερη συνεδρίαση ωστόσο, φάνηκε καθαρά και από συγκεκριμένες τοποθετήσεις που έγιναν,  ότι μπορεί το θέμα της αποκομιδής να λυθεί,  χωρίς να χρειάζεται να  προσφύγει ο δήμος στην συνεργασία με εργολάβο, συνεχίζοντας να εκτελεί την αρμοδιότητα όπως έκανε τόσα χρόνια χωρίς να προκύπτει κανένα εμπόδιο.

Εργαζόμενοι στο δήμο, συμπολίτες

Αν πραγματικά η παρούσα διοίκηση ήθελε να μην δημιουργούνται προβλήματα και  κίνδυνοι για την πόλη λόγω της ανεπάρκειας των αναγκαίων έργων υποδομής που χρειάζονται, δεν έχει παρά να φροντίσει τόσο για την επίσπευση εκτέλεσης όσων έργων πραγματικά καρκινοβατούν, αλλά και τον σχεδιασμό και υλοποίηση, όσων άλλων απαιτούνται .

 

Αντί γι’ αυτό προσπάθησαν, να επιβάλλουν την εκχώρηση της καθαριότητας σαν μια δήθεν  προσωρινή ανάθεση σε ιδιώτη ώστε να μετατραπεί στη συνέχεια στο γνωστό “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού” με στόχο αυτό να συνεχιστεί να διευρυνθεί και σε άλλες υπηρεσίες και τέλος να  παγιωθεί.

 

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με γνώμονα

 

Την προάσπιση και  διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα που πρέπει να έχουν οι υπηρεσίες καθαριότητας (με όποιες παρατηρήσεις έχουμε κατά καιρούς εκφράσει).

Την αποτροπή της εκχώρησης υπηρεσιών σε ιδιώτες που στοχεύει στην ένταση του ξεζουμίσματος των εργαζομένων, με την κατάργηση των μόνιμων θέσεων εργασίας και στον δήμο μας, για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των εργολάβων για ακόμη περισσότερα κέρδη σε βάρος όλων μας.

Ότι η ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών όπως η καθαριότητα, συνεπάγεται την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα αυτό, ενώ αργά η γρήγορα θα προσθέσει και νέα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη στη Λαϊκή οικογένεια.

Την απόπειρα της Δημοτικής Αρχής, να την ιδιωτικοποιήσει  με το καλημέρα σας  που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αυταπατών για την πολιτική που θέλει να εφαρμόσει.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ – ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ.

ΟΙ “ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΙ’’ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

GOLD Διαφήμιση