Τρέξαμε, μπλέξαμε, όνειρα τέρατα θρέψαμε…

1512

Τελικά, από που να αρχίσω και που να σταματήσω στα τόσα τραγικά και τραγελαφικά που συμβαίνουν σ’ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας.

Κατασκήνωση Δήμου Νέας Ιωνίας στο Αλεποχώρι. ΚΛΕΙΣΤΗ…

Μόνο η  Νέα Ιωνία ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα, ούτε έχει καταστραφεί η κατασκήνωση, επιμένει να κρατάει τις πόρτες της κλειστές για τα παιδιά της πόλης μας. Η Δήμαρχος, απλά μας νοιάζεται ξαφνικά και θέλει να μας προστατεύσει… Θα ήταν έντιμο και τίμιο, να πει δημόσια, έστω και τώρα ότι δεν μπορεί ή ξέρει να το λειτουργήσει, όπως της είπε άλλωστε και η Δημοτική αντιπολίτευση στο σύνολό της. Από την άλλη δηλώνει ότι θα δημιουργήσει καλοκαιρινά τμήματα για τα παιδιά.

Πάλι τα παιδιά μέσα στους τέσσερις τοίχους μέσα στο καλοκαίρι; Αυτό δεν είναι επικίνδυνο; Μη μιλήσουμε για τα μπάνια στα ΚΑΠΗ…Αλλά κι αυτό κα Δήμαρχε οι πολίτες, καταγράφουν και δεν ξεχνούν…την κατάλληλη ώρα θα σας ανταμείψουν! Με τα λουλουδάκια που βάζετε στις εκκλησίες, μπροστά μπροστά, για να τα βλέπουν οι φίλες σας και να σας λένε «μπράβο» και «ζήτω» δεν θα τους κλείσετε το στόμα; Μπα δεν νομίζω… Αλλά με τα ψεύτικα κροκοδείλια δάκρυα, ότι σας κατατρέχουν όλοι θα σας σώσει; Όχι αυτή τη φορά. Πώς θα δικαιολογήσετε τα 20000 ευρώ που φτιάξατε το γραφείο σας στο δημαρχείο; Το είπε ο κ. Τσομπάνογλου. Απάντηση καμιά…Εσείς απ’ ότι λέγατε όταν εκλεχθήκατε θα το φτιάχνατε με δικά σας χρήματα. Τώρα θα το πληρώσουμε μέσα στα Δημοτικά τέλη και αυτό;…

Εργαζόμενοι με προγράμματα ΕΣΠΑ.

Οι άνθρωποι δουλεύουν χρόνια και υπεύθυνα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Και τι ζητήσανε; Να συνομολογήσετε αυτό, όπως κάνουν πολλοί Δήμοι. Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Η κα Δέσποινα Θωμαΐδου, άλλα έταζε πριν τις εκλογές και άλλα έκανε μετά. Συγκεκριμένα, αν και είχαμε κάνει δύο ραντεβού, τόσο τον Απρίλιο του 2019 και μετά αφού εκλέχθηκε Δήμαρχος τον Ιούλιο του 2019, είχε δώσει την υπόσχεση στις αντίστοιχες «δικές» μας συμβασιούχες του ΚΕΒΡΕΦΟ, ότι θα τις στηρίζει και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει την έκανε Λούης…

Ξέρετε, ο ανέντιμο της όλης υπόθεσης, είναι να κοροϊδεύουμε τον κόσμο και πολύ περισσότερο τις εργαζόμενες που έχουν δώσει την ψυχή τους και έχουν μεγαλώσει τα παιδιά μας, τα παιδιά της Νέας Ιωνίας. Που έχουν την ανάγκη της δουλειά τους. Θα μου πείτε, κα Θωμαΐδου,   γιατί δεν τα λέω στην Πρόεδρο του ΚΕΒΡΕΦΟ. Δεν την απαξιώνω, αλλά δεν μπορώ να μιλώ με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο που τους ανατέθηκε και που δεν θέλουν ούτε θα το μάθουν ποτέ… Άλλη μια θετική ΑΠΟΦΑΣΗ για 40 συμβασιούχους σταθμών ΕΣΠΑ παιδικών και βρεφονηπιακών Σταθμών  έλαβε το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Πρόκειται για απόφαση που αφορά εργαζομένους του Νομικού Προσώπου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμόν 1032/2020 (δικηγόρος ο Χρήστος Νικολουτσόπουλος) το Δικαστήριο αναγνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι είναι αορίστου χρόνου. Δηλαδή, ότι η σχέση εργασίας με τον Οργανισμό Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ) του δήμου δεν είναι ορισμένου χρόνου. Δηλαδή, ότι η σχέση εργασίας με τον Οργανισμό Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ) του δήμου δεν είναι ορισμένου χρόνου.

Θέλω να ενημερώσω λοιπόν τις Δημοτικές παρατάξεις, ζητώντας να πάρουν θέση θετική για τους εργαζόμενους και να σταθούν δίπλα τους στο επικείμενο δικαστήριο για να γίνουν αορίστου χρόνου. Να πω στις εργαζόμενες ότι είμαι μαζί τους και θα το παλεύουμε μέχρι την τελική δικαίωση. Γιατί το αξίζουν.

Χριστίνα Παπαηλιοπούλου

Ενεργή ανεξάρτητη πολίτης

GOLD Διαφήμιση