Υπενθύμιση 10: Δέσποινα Θωμαΐδου: Δήμαρχος όλης της Νέας Ιωνίας ή όχι;… Του Χρήστου Μακαρώνη

1023

Ένα θέμα που για μένα είναι πολύ σημαντικό, γιατί δείχνει την παιδεία και τον πολιτικό πολιτισμό κάποιου, ιδίως όταν αυτός κατέχει θέση εξουσίας, είναι το πως συμπεριφέρεται ως Δήμαρχος στην προκειμένη περίπτωση στους δημότες αυτής της πόλης που δεν την ψήφισαν. Στην κα Θωμαΐδου φυσικά αναφέρομαι. Δικαίωμά τους βρε αδελφέ!.. Ο καθένας μας, στα πλαίσια της δημοκρατίας, ψηφίζει ό,τι θεωρεί καλύτερο ως πρόσωπο και δημοτική παράταξη για το μέλλον του και την πόλη του. Όμως ο Δήμαρχος που εκλέγεται μετά πρέπει να είναι Δήμαρχος όλων, όχι μόνο της μικρής ή μεγάλης παρέας του.

Ως Χρήστος Μακαρώνης, ιδιοκτήτης και υπεύθυνος του δημοσιογραφικού δίκτυου TMPRESS και πρόεδρος τοπικού συλλόγου, έχω το δικαίωμα και την υποχρέωση  να συνομιλώ, είτε μου αρέσει είτε όχι, με τον / την εκάστοτε Δήμαρχο της πόλης μας, αλλά και με καθένα που έχει θέση εξουσίας και αφορά τη Νέα Ιωνία. Δεν χρειάζεται να είμαστε φίλοι, ούτε είναι απαραίτητο να λέμε καλημέρα στη συνέχεια. Είμαι εκπρόσωπος τοπικού φορέα και του δημοσιογραφικού TMPRESS. Στις εκπομπές μου, εφόσον το θέμα αφορά τη Νέα Ιωνία, ο κάθε Δήμαρχος έχει υποχρέωση τόσο να με δέχεται, όσο και να συνομιλεί μαζί μου για συγκεκριμένα θέματα. Δεν είμαι μέρος της αυλής της σημερινής Δημάρχου, ούτε προσδοκώ να γίνω. Αλλά ως Δήμαρχος, μέσα στις υποχρεώσεις τις θέσης της, είναι και η υποχρέωση -το ξανατονίζω- να μιλά μαζί μου και να απαντά στα ερωτήματα που θέτω και έχουν άμεση σχέση με το Δήμο Νέας Ιωνίας, την πόλη μας. Γιατί ένας Δήμαρχος δεν είναι Δήμαρχος των ψηφοφόρων του αλλά όλης της πόλης.

Σ’ αυτό το σημείο, θέλω να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Ηρακλή Γκότση, για την άριστη συνεργασία που είχαμε σε διάφορα θέματα που είχαν να κάνουν με τα κοινά της πόλης. Παρά την προβληματική σχέση επικοινωνίας μας σε προσωπικό επίπεδο και τους όποιους τσακωμούς μας. Ποτέ δεν σταματήσαμε να μιλάμε μεταξύ μας. Πάντα απαντούσε στα τηλέφωνά μου – κάτι που η νέα Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας δεν το κάνει, δείχνοντας αλαζονεία- και τον ευχαριστώ για μία ακόμη φορά. Γιατί ξεχώρισε την προσωπική σχέση Γκότση – Μακαρώνη από τη σχέση εκπροσώπου φορέα και δημοσιογραφικού μέσου με Δήμαρχο της Νέας Ιωνίας.

Κλείνοντας, θέλω να ελπίζω ότι η νέα Δήμαρχος κα Θωμαΐδου, θα καταλάβει κάποια πράγματα που αφορούν τον δήμο και να γίνει Δήμαρχος όλων μας. Σε κάθε περίπτωση, εμείς εδώ είμαστε και θα επανέρθουμε. Γιατί η αλαζονεία έχει καταστρέψει κόσμο…

 

Υ.Γ. Το γινάτι βγάζει μάτι, λέει ο λαός!

GOLD Διαφήμιση