Δημοτική Επιτροπή διαβούλευσης. Το κατάστημα δεν λειτουργεί… Του Χρήστου Μακαρώνη

686

Θα μπορούσε να είναι μια ουσιαστική συμβουλευτική επιτροπή των συλλόγων στο δήμο, αλλά δυστυχώς, με ευθύνη της δημοτικής αρχής του κ. Ηρακλή Γκότση, δεν κατάφερε να προσφέρει τίποτα, ίσως γιατί έτσι το θέλησε ο δήμαρχος… Η αλήθεια είναι πικρή, αλλά αν δεν τη λες γίνεσαι συνεργός της αποτυχίας κάποιων… Κύριοι, το “κατάστημα” δεν λειτουργεί, γιατί δεν θέλατε ποτέ να λειτουργεί.

Είναι τραγική ειρωνεία, αυτό που κατά διαστήματα ακούγονταν από τον κ. Δήμαρχο, που προέδρευε της επιτροπής αυτής λόγω της θέσης του, ότι τα άτομα που βγαίνουν μέσα από τη διαδικασία ηλεκτρονικής κλήρωσης δεν συμμετέχουν στις διαδικασίες, κοινώς αδιαφορούν.  Μα κε Γκότση, ούτε τους ξεκαθαρίσατε τον ρόλο της επιτροπής, ούτε τους πείσατε ότι τη χρειαζόσαστε πραγματικά ως δήμος, ούτε τους βάλατε στη σωστή διαδικασία λειτουργίας της. Δεν μπορεί να προσφέρουν ουσιαστικό και εθελοντικό έργο σημαντικό, μέσα από τη συλλογικότητα που ανήκουν στη Νέα Ιωνία και ξαφνικά να γίνονται οι αδιάφοροι δημότες, μέσα από την επιτροπή διαβούλευσης…

Ενδεικτικά θα αναφέρω, ως μέλος της επιτροπής διαβούλευσης, ότι μας στέλνονταν με e-mail η πρόσκληση και παράλληλα μας τηλεφωνούσαν για την ημέρα και την ώρα της συνεδρίασης της επιτροπής αυτής. Ως εδώ καλά. Αλλά ποτέ δεν μας εδόθη φάκελος των θεμάτων και έτσι συζητάγαμε για αρκετή ώρα κάθε φορά περί “ανέμων και υδάτων”. Είναι γνωστό ότι και στον μικρότερο σύλλογο υπάρχουν θέματα και μια ανάλυση για αυτά, ώστε να ξέρεις τι προτείνεις και περισσότερο τι αποφασίζεις σε μια συνεδρίαση. Είναι δυνατόν, π.χ. να συζητάς για τον προϋπολογισμό του δήμου χωρίς να έχεις διαβάσει κάτι, έστω το ελάχιστο για αυτόν; Φυσικά και όχι.

Όμως αυτό γίνονταν. Η επιτροπή λειτουργούσε για να δικαιολογεί την ύπαρξή της και τίποτα άλλο. Δεν πρόσφερε τίποτα, γιατί το ξαναλέω, ο δήμαρχος με δική του ευθύνη και επιλογή, δεν ήθελε να προσφέρει τίποτα, ούτε να επηρεάσει τίποτα. Τώρα με τη νέα δημοτική αρχή της κας Δέσποινας Θωμαΐδου, ελπίζω να αλλάξει κάτι και όχι να γίνει “συνοδοιπόρος” του κ. Ηρακλή Γκότση, στις υπάρχουσες αποτυχημένες πρακτικές και δράσεις. Ίδωμεν. Θα δείξει… Γιατί, εγώ τουλάχιστον, θέλω να περιμένω από την πλευρά της κάτι διαφορετικό.

Καλό θα είναι να υπάρχει η συμμετοχή όλων των συλλόγων της πόλης και όσοι δεν ενδιαφέρονται να το δηλώσουν. Είναι κρίμα να γίνονται κληρώσεις και να αποκλείονται όσοι ενδιαφέρονται, ενώ μένουν άλλοι που μπορεί να μη νοιάζονται ή να μην έχουν χρόνο να ασχοληθούν. Οι σύλλογοι θα πρέπει να ενημερωθούν εγκαίρως, με e-mail και τηλέφωνο από το γραφείο Δημάρχου. Παράλληλα, μέσω του τοπικού τύπου, να γίνει δημόσια γνωστή η ανακοίνωση για συμμετοχή στην επιτροπή αυτή.

 

GOLD Διαφήμιση