Κώστας Κουλούρης, ο συνεργαζόμενος της Δέσποινας… Του Χρήστου Μακαρώνη

907

Ο κ. Κώστας Κουλούρης, έχει δημιουργήσει με την δημοτική του παρουσία, τα τελευταία χρόνια, αρκετούς φίλους και πολύ περισσότερους εχθρούς. Το ξέρει αυτό και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα τον επηρεάσει, ούτε θα του δημιουργήσει νευρικότητα και ένταση, στη θέση του ως νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Ιωνίας.

Συνεργάστηκε την τελευταία στιγμή, με την κα Δήμαρχο, αν και προϋπήρχαν συζητήσεις από παλιότερα για την ένταξή του στην δημοτική παράταξη “ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ”. Αυτό είναι και καλό και κακό. Διότι η θέση του ως προέδρου, τον κάνει τρωτό, ως “ξένο” σώμα που ήρθε στην παράταξη την τελευταία στιγμή και σίγουρα πολλοί από εκεί τον περιμένουν στη γωνία για να του χρεώσουν την όποια αποτυχία του, που θα είναι αποτυχία συνολική της δημοτικής παράταξης που τον επέλεξε.

Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω και θα συνεχίζω να το πιστεύω, λόγω και της εμπειρίας του, ότι θα ήταν πολύ καλός αντιδήμαρχος καθαριότητας, ή τεχνικών έργων και πρασίνου. Και εκεί η παρουσία του θα ήταν περισσότερο χρήσιμη σε αυτή τη φάση, από τη θέση του προέδρου δημοτικού συμβουλίου. Αλλά δεν αποφασίζω εγώ, ούτε μπορώ να στηρίξω με την ψήφο μου μια τέτοια επιλογή. Άλλοι ψηφίζουν και αποφασίζουν.

Ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, έχει πολλές ευθύνες και θα πρέπει συνεχώς να ενημερώνεται για το νέο νομικό πλαίσιο, ώστε οι αποφάσεις και συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να έχουν την αναγκαία νομιμότητα.  Να έχει επίσης αρμονική σχέση, με όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους. Γιατί δεν είναι ο πρόεδρος της κας Δημάρχου, αλλά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας. Άλλωστε ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, τακτικά το έθιγε το θέμα αυτό, κρίνοντας ότι οι πρόεδροι βλέπανε το δήμαρχο και όχι το δημοτικό συμβούλιο στη λειτουργία τους… Ήρθε η ώρα να αποδείξει και ο ίδιος, ότι αυτό δεν θα γίνει από αυτόν.

Δεν θα πρέπει να μπερδεύει τους ρόλους του ως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, με αυτό του δημοτικού συμβούλου της κας Δέσποινας Θωμαΐδου.  Οι ισορροπίες αναγκαίες, σε αυτή την περίπτωση. Αν λειτουργεί ως δημοτικός σύμβουλος που “εκμεταλλεύεται” τη θέση το προέδρου κατά του συνόλου της δημοτικής αντιπολίτευσης, σύντομα θα είναι ο κακός πρόεδρος που θα πρέπει να αντικατασταθεί. Και νομίζω, αυτό δεν θα το ήθελε ποτέ, ούτε να του χρεωθεί ούτε να το ζήσει…

Και μια πρόταση από τον Μακαρώνη. Κάντε από τώρα ένα εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας, με πέντε έξι βασικές αρχές, ζητήστε από τις δημοτικές παρατάξεις τις προτάσεις τους πάνω σε αυτόν, ψηφίστε τον ομόφωνα και λειτουργείστε ως δημοτικό συμβούλιο με αυτές τις βασικές αρχές, παράλληλα με του νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα για τους δήμους, την τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα. Τοποθετείστε ένα σύστημα στο χώρο, που μέσω ίντερνετ οι δημότες θα έχουν OnLine το σύνολο των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Καθορίστε τις θέσεις για τους δημοσιογράφους του τοπικού και γενικότερα του τύπου, εντός του χώρου του δημοτικού συμβουλίου, ώστε αυτές με κάποια επιγραφή πάνω του να είναι δημοσιογραφικές θέσεις.

Συνεχίστε τα θετικά των προκατόχων σας και αποφύγετε τα αρνητικά. Τα έχετε ζήσει και τα ξέρετε, τόσα χρόνια στην αίθουσα αυτού του δημοτικού συμβουλίου. Εμείς, ως TMPRESS, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις και όπως όλους έτσι θα κρίνουμε και εσάς, επιβραβεύοντας τα θετικά και κατακρίνοντας τα αρνητικά. Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας.

 

 

 

GOLD Διαφήμιση