Επιτέλους ανακοινώθηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι… Του Χρήστου Μακαρώνη

1129

Οι μέρες περνούσανε μετά την ορκομωσία και όλοι αναρωτιόταν τι συνέβη και δεν είχαν οριστεί οι αντιδήμαρχοι, ώστε να καλυφθεί το κενό εξουσίας που υπήρχε αυτό το διάστημα, μετά την αλλαγή διοίκησης από τον κ. Ηρακλή Γκότση στην κα Δέσποινα Θωμαϊδου. Τελικά, αυτοί ανακοινώθηκαν και ήδη ενημερώνονται ώστε να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα.

Ας δούμε αναλυτικότερα, ποιοι είναι και τι θα πρέπει να κάνουν, εάν κάνουν… Πάντως σε κάθε περίπτωση θα προσφέρουν καλύτερο και περισσότερο έργο από κάποιους προηγούμενους που κρατάγανε τις θέσεις αλλά από προσφορά σταθερά κάτω από τη βάση, για να μη χρησιμοποιήσω χειρότερες εκφράσεις… Σε ποιους αναφέρομαι; Αυτοί ξέρουν πολύ καλά και τους το έχω πει πολλές φορές και δημόσια. Γιατί ο Μακαρώνης δεν κρύβει λόγια, ούτε γλύφει. Κάνεις καλό και σωστό κάτι, θα το αναφέρω. Κάνεις κάτι στραβό και σε βάρος του δημότη, θα το καταγγείλω και σε προσωπικό επίπεδο, γιατί έτσι είναι το σωστό.

Έξι στον αριθμό οι νέοι αντιδήμαρχοι. Αλλά ας ξεκινήσω από τις αντιδημαρχίες που κατήργησε και μετά θα ασχοληθώ με αυτές που με πολύ φαντασία αλήθεια δημιούργησε… Δεν είδα την αντιδημαρχία τεχνικών έργων και πρασίνου, που από ότι έμαθα την κράτησε η ίδια η δήμαρχος για τον εαυτό της!!! Κάτι μου φέρνει αυτό με στελέχη από το παλιό ΠΑΣΟΚ και τέτοια, κακίες θα πείτε, αλλά εκεί δεν είναι τα δημόσια και δημοτικά έργα μέσα; Και οι εργολάβοι και οι “μελετητές”;… Μακαρώνη θα σε μαλώσω, πάλι σκέφτεσαι κακοπροαίρετα… Η δήμαρχος κα Δέσποινα Θωμαΐδου, ξέρει το αντικείμενο αυτό και θέλει να προσφέρει περισσότερο, όχι να κάθεται στο γραφείο της και να αφήνει άπειρους αντιδημάρχους να πειραματίζονται με το καλό του τόπου…

Ας δούμε τώρα τις δύο νέες αντιδημαρχίες και το σκοπό τους. Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας ο κ. Αντώνης Καρβουνιάρης. Ένα από τα χρησιμότερα και αξιολογότερα στελέχη της Δημοτικής παράταξης “ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ” φαίνεται να στέλνεται εκεί ως τιμητική “αποστρατεία”. Ενώ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καλύτερα σε άλλους τομείς της διοίκησης και να προσφέρει έργο σημαντικό. Τι θα κάνει από εκεί; Ουσιαστικά τίποτα. Ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας είναι καθορισμένος και δεν μπορεί ούτε “να τραβάει το αυτί” κάποιων δημοτικών αστυνομικών γιατί δεν μετρήσαν σωστά τα τραπεζοκαθίσματα που ξεφύγανε από τα καθορισμένα μέτρα της αδείας ή κάποιο άλλο θέμα. Είναι μια θέση νεκρή και η αναβάθμιση σε αντιδημαρχία δεν την κάνει κάτι περισσότερο από μια “αναβαθμισμένη νεκρή θέση”. Διαφωνείτε; Δικαίωμά σας.

Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής η κα Ελένη Χατζή. Αρμοδιότητες, η ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας τη ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου. Αν ήταν η διοίκηση με δήμαρχο τον κ. Παναγιώτη Μανούρη, θα ήταν το φυσιολογικότερο πράγμα στον κόσμο. Δεν θα ενοχλούσε κανένα και θα ήταν αυτή η αντιδημαρχία απόλυτα συμβατή με το πρόγραμμά του, τα πιστεύω του για την χρήση της τεχνολογίας προς όφελος των δημοτών και τόσα άλλα που είναι περιττό να τα αναφέρω εδώ. Γιατί τα ξέρετε και όχι γιατί δεν έχουν σημασία. Όμως στη διοίκηση της κας Δέσποινας Θωμαΐδου, αυτό ξινίζει και πικρίζει μαζί. Γιατί η δημοτική της παράταξη πριν τις δημοτικές εκλογές, όλα τα χρόνια δηλαδή αλλά περισσότερο το τελευταίο διάστημα πολέμησε αυτόν τον τομέα και πολλά στελέχη της, όπως ο κ. Κουλούρης, έφτασαν στην απόλυτη ειρωνεία και τα χαρακτήρισαν βλακείες που δεν τα χρειάζεται ο Δήμος Νέας Ιωνίας για να πάει μπροστά, ούτε ο δημότης. Τα πρακτικά υπάρχουν και αν κάνω λάθος ας τα δημοσιεύσετε. Αλλά δεν κάνω λάθος. Έγινε επίθεση από τη δημοτική παράταξη  “ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ” στη δημοτική παράταξη “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” και προσωπικά στον κ. Παναγιώτη Μανούρη για την επιμονή του να προχωρήσει η “έξυπνη πόλη” στο δήμο μας. Η άγνοια δικαιολογείται, αλλά εκεί προσπαθείς να μάθεις όχι να επιτίθεσαι σε ότι αγνοείς σαν να είναι το χειρότερο κακό. Και αυτό έγινε όλη την περίοδο προς δημοτικών εκλογών με τον χειρότερο τρόπο από την κα Θωμαΐδου και τα στελέχη της. Τώρα όμως ως διοίκηση βλέπει αλλιώς και λειτουργεί αλλιώς. Αν αυτό δεν είναι δικαίωση του κ. Παναγιώτη Μανούρη και της δημοτικής του παράταξης ότι έπραττε σωστά τότε τι είναι;  Η ζωή εκδικείται!

Τώρα όσον αφορά τους άλλους αντιδημάρχους αυτοί είναι ο κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, αντιδήμαρχος επί των οικονομικών (κατά τη γνώμη μου θα τα πάει καλά εκεί, αλλά και ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επίσης θα ήταν πολύ καλός), η κα Ελένη Αλατσίδου, αντιδήμαρχος παιδείας και σχολικών επιτροπών (ας λάβει υπόψιν της την πρόταση του κ. Παναγιώτη Μανούρη για την καλύτερη λειτουργία των σχολικών επιτροπών, ώστε να μη ξαναζήσουμε άλλη κατάχρηση χρημάτων εκεί), η κα Γκέλλυ Σακκαλόγλου, αντιδήμαρχος καθαριότητας (σίγουρα καλύτερη από τον προηγούμενο αντιδήμαρχο κι ας μη γνωρίζει το αντικείμενο) και τέλος ο κ. Παναγιώτης Βλασσάς, αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής (με μακρόχρονη παρουσία και εμπειρία σε θέσεις διοίκησης του δήμου Νέας Ιωνίας). Τυχερός που έχει μια αξιόλογη και πάντα παραγωγική διευθύντρια την κα Φωτεινή Παπαδοπούλου, ώστε το έργο του να είναι ευκολότερο. Η κα Παπαδοπούλου έχει σημαντική προσφορά στην υπηρεσία αυτή, κάτι που αναγνωρίζεται θετικά από όλες τις διοικήσεις του δήμου μέχρι σήμερα.

Κλείνοντας, το άρθρο μου αυτό θα ευχηθώ και πάλι καλή επιτυχία στο έργο όλων των αντιδημάρχων και της δημάρχου φυσικά γιατί ο τόπος δεν αντέχει μια ακόμη χαμένη τετραετία μετά από αυτή της τελευταίας περιόδου του κ. Ηρακλή Γκότση που σε τίποτα δεν θύμιζε τον Γκότση προηγουμένων εποχών, ούτε την ΕΝΟΤΗΤΑ στα πρώτα της χρόνια. Το TMPRESS, θα είναι παρών σε αυτή την προσπάθεια, ενημερώνοντας, επαινώντας, αλλά και κρίνοντας κάθε κίνηση της νέας δημοτικής αρχής. Γιατί αυτός είναι ο ρόλος του τύπου και όχι να γλύφει ή να αναζητεί θέσεις αυλοκόλακα, κοντά στην εκάστοτε εξουσία της πόλης μας.

GOLD Διαφήμιση