Η ΔΑΣ ΟΤΑ σας καλεί στην διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Οι εργαζόμενοι των κοινωνικών δομών των δήμων. Απαραίτητοι για τους δημότες. Όμηροι και απαξιωμένοι από κυβερνήσεις και δημάρχους»…

544

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Η ΔΑΣ ΟΤΑ σας καλεί στην διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Οι εργαζόμενοι των κοινωνικών δομών των δήμων. Απαραίτητοι για τους δημότες. Όμηροι και απαξιωμένοι από κυβερνήσεις και δημάρχους» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα και θα μεταδοθεί ζωντανά από το youtube στο link: https://youtu.be/4M1qEx34d0g

 

Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές υπηρεσίες, μόνιμοι και συμβασιούχοι, σήκωσαν στις πλάτες τους όλο το βάρος της αντιμετώπισης των συνεπειών από τη 10ετή παρατεταμένη καπιταλιστική κρίση,  καλούμενοι να χειριστούν πολυποίκιλα κοινωνικά προβλήματα σε κάθε δήμο, σε συνθήκες υποστελέχωσης, εργασιακής ανασφάλειας, αντιμέτωποι πολλές φορές με αδιέξοδα, που έχουν τη ρίζα τους στην εμπορευματοποίηση της υγείας και της κοινωνικής προστασίας,  που είναι ενταγμένες σ’ ένα συνεχώς υποβαθμισμένο σύστημα δημόσιας υγείας & πρόνοιας, ως αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, αλλά και των δημοτικών αρχών, οι οποίες εξειδικεύουν αυτή την πολιτική και αξιοποιούν τις δομές αυτές κυρίως για λόγους ψηφοθηρίας και κοινωνικού προφίλ.

Την περίοδο της πανδημίας ανέλαβαν καθοριστικό ρόλο, με αυξημένα καθήκοντα, συμβάλλοντας έμπρακτα τόσο στην προστασία των ευπαθών ομάδων, όσο και στον περιορισμό της διασποράς της νόσου από τον κορονοϊό covid – 19. Οι συνάδελφοι του Βοήθεια στο Σπίτι, των ΚΗΦΗ, των ΚΔΑΠ, οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών, των ΚΕΠ κ.α. χωρίς πολλές φορές Μέσα και Μέτρα Ατομικής Προστασίας καλέστηκαν να δουλέψουν σε αντίξοες συνθήκες βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και των οικογενειών τους.

 

Στη συζήτηση θα έρθει ζωντανή πείρα από την κατάσταση στους χώρους δουλειάς, τα προβλήματα, τις αναγκαίες λύσεις, τη σημασία της διεκδίκησης της ενίσχυσής τους με  μόνιμη και σταθερής εργασία.  Στη συζήτηση θα μετέχουν:

Η Ελένη Καμαρινοπούλου Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων δήμου Αγίων Αναργύρων και εργαζόμενη στις κοινωνικές δομές που θα κάνει την κεντρική εισήγηση.

Ο Βασίλης Πετρόπουλος Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Συνδικαλιστικά στελέχη από συλλόγους και σωματεία των Κοινωνικών Δομών όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, τους Παιδικούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ κ.α.

 

                                                                                                                                  ΑΘΗΝΑ 22/2/2021

GOLD Διαφήμιση