ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ Του Χρήστου Μακαρώνη

1016

Όλες οι δημοτικές εκλογές στη Νέα Ιωνία -τουλάχιστον όσες έζησα- έχουν τη διαφορετικότητά τους, κάποιοι θα ισχυρίζονταν και την ομορφιά τους, αλλά αυτό δεν το πιστεύω. Είναι μια σύγκρουση για τη νίκη και η νίκη ταυτόχρονα δημιουργεί νικητές και νικημένους. Αυτό από μόνο του, έχει το στοιχείο της έντασης και πολλές φορές η χρήση μέσων που δεν κινούνται στα πλαίσια πολιτικού πολιτισμού, είναι εμφανέστατη και κατά τη γνώμη μου καταδικαστέα. Αυτό το ζήσαμε και στις τελευταίες εκλογές.

Ξεκινήσαμε με τέσσερις βασικούς διεκδικητές για το δεύτερο γύρο, τον Μανούρη, τον Γκότση, τον Κατιμερτζόγλου και την Θωμαΐδου. Τελικά ο Παναγιώτης Μανούρης και η Δέσποινα Θωμαΐδου, έφτασαν στη δεύτερη Κυριακή. Θα περίμενε κανείς, αυτή την Κυριακή, η ένταση να είναι μεγαλύτερη. Αυτό που διαπιστώσαμε, ήταν ότι στα περισσότερα εκλογικά κέντρα το κλίμα παρέμενε ήρεμο έως φιλικό, ο κόσμος λίγος απ’ έξω, αλλά και μέσα, γενικότερα μια κατάσταση που δεν έδειχνε κάτι άλλο και μάλλον αυτό δεν υπήρχε. Ούτε οι παράλληλες εκλογές για την περιφέρεια επηρέασαν τίποτα.

Θέλω να πιστεύω ότι νικητής / -τρια, αυτών των εκλογών, θα σταθεί από την επόμενη ημέρα που θα αναλάβει τον δήμο, στα μεγάλα του προβλήματα και θα επιδιώξει άμεσα λύσεις. Γιατί από υποσχέσεις και από το γνωστό, “αυτά βρήκαμε και με αυτά πορευόμαστε”, έχουμε χορτάσει τα τελευταία χρόνια… Να βρεθεί μια λύση -παρά τις δυσκολίες του εκλογικού νόμου που επηρεάζουν τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου- ώστε το δημοτικό συμβούλιο με κοινό πλαίσιο μεταξύ των εκλεγμένων δημοτικών παρατάξεων, να λειτουργεί σωστά, να ψηφίζει λύσεις στα θέματα που έρχονται. Δεν αντέχουμε άλλα χρόνια νεκρά και η πόλη πρέπει να βρει το δρόμο της προόδου. Και φυσικά οι δημοτικές παρατάξεις, μετά τις δημοτικές εκλογές, να στραφούνε πάλι στην τοπική κοινωνία. Γιατί αυτή, δεν είναι εχθρός τους, αλλά σύμμαχός τους, στην προσπάθεια να γίνει καλύτερη η πόλη μας, η Νέα Ιωνία που αγαπάμε.

Εύχομαι καλή επιτυχία στον ή στην Δήμαρχο, που θα εκλεγεί σήμερα το βράδυ. Ως ανεξάρτητο δημοσιογραφικό δίκτυο, θα επαινούμε και θα προβάλουμε τα θετικά, όποια κι αν είναι αυτά, μα παράλληλα θα καταδικάζουμε τα στραβά, τα κακά έργα, όπως κάναμε για όλους πάντα.

 

 

GOLD Διαφήμιση