Περί αντιπολιτεύσεως, ο λόγος… Του Χρήστου Μακαρώνη

1026

Όταν αναφερόμαστε στην αντιπολίτευση κάθε μορφής, το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι να κατακρίνει την εκάστοτε αρχή, είτε είναι κυβέρνηση, είτε περιφερειακή αρχή είτε δημοτική αρχή και εκείνη να αμύνεται.

Ένας ατέλειωτος δημόσιος τσακωμός, για το ποιος κρατάει το δίκιο και ποιος το άδικο. Από παιδί τα ζω αυτά και έτσι συνεχίζουν…Χωρίς στις περισσότερες φορές να γίνεται κάτι, απλά το παιχνίδι νικητής και νικημένος, να αλλάζει χέρια…

Οι αντιπολιτεύσεις, δυστυχώς, πέρα από ευχολόγια για στείρες αντιπαραθέσεις δεν αλλάξανε τίποτα ή αλλάξανε κάποια ελάχιστα. Το χειρότερο για αυτούς όταν γίνανε αρχή, εξουσία δηλαδή, κάνανε ίδια ή και χειρότερα, ξεχνώντας αγώνες, υποσχέσεις, δίκιο και άδικο.

Ας έρθουμε τώρα να δούμε σε τοπικό επίπεδο, ειδικότερα στη Νέα Ιωνία, την πόλη της καρδιάς μας….Τον τελευταίο χρόνο τουλάχιστον, για να μη αδικούμε την παρούσα δημοτική αρχή και την ανεκδιήγητη κα Δήμαρχο, δεν το θέλω πιστέψτε με…

Παλιά ακούγαμε, σε συνεδρίαση, από δημοτική παράταξη που κινούνταν ιδεολογικά σε συγκεκριμένο κόμμα, να κατηγορεί τον πρώην Δήμαρχο κ. Γκότση, μέχρι που δεν άντεξε και τους την είπε κανονικότατα: «πώς γίνετε εδώ να κάνετε αντιπολίτευση για κάτι που όπου είστε δημοτική αρχή το στηρίζετε και εφαρμόζετε;».  Φυσικά απάντηση πειστική δεν πήρε ποτέ, για την ακρίβεια δεν πήρε καμία απάντηση…

Δυστυχώς αυτό συμβαίνει και σε επίπεδο κομμάτων και σε τοπικό, το να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, χωρίς προσπάθεια και χωρίς πραγματικό λόγο. Για να δείξουμε ότι υπάρχουμε, ότι ασχολούμαστε, ότι προσφέρουμε στο κόμμα, κ.λπ.

Στη σημερινή κατάσταση, φυσικά τα πράγματα δεν αλλάξανε πολύ, μετά την εκλογή στη θέση της Δημάρχου –για κακή μας τύχη- της κας Δέσποινας Θωμαΐδου. Το ψέμα πάει σύννεφο, οι καταγγελίες και τα «γαλλικά» των συμπολιτών μας, πάνε και έρχονται!!! Για τα αυτονόητα, χρειάζεται να τσακωθείς με τις υπηρεσίες του δήμου και τους υπευθύνους με την ελπίδα ότι ίσως κάνουν κάτι.

Ενδεικτικά αναφέρω και λυπάμαι για αυτό, το τι ψέμα εισπράττω καθημερινά από την υπηρεσία πρασίνου και καθαριότητας, ιδίως από την αρμόδια Αντιδήμαρχο κα Γκέλυ Σακαλόγλου, δεν περιγράφεται!…Βέβαια, είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις… Στη γειτονιά λένε τα χειρότερα για αυτή και την κα Δήμαρχο. Δεν θα διαφωνήσω μαζί τους, αντιθέτως συμφωνώ και επαυξάνω. Την καθαριότητα, και το κλάδεμα, δεν χρειάζεται να τους την υπενθυμίζουμε εμείς, είναι μέσα στα βασικά καθήκοντά τους. Αν είναι ανίκανοι η κα Σακαλόγλου και η κα Θωμαΐδου, να πάνε στα σπίτια τους. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρούνε αυτό τον τόπο… Όλοι οι Ιωνιώτες πληρώνουμε φόρους και δημοτικά τέλη, όχι μόνο αυτοί που ζούνε στο κέντρο της πόλης.

Εδώ είναι η αξία της σωστής αντιπολίτευσης, να βοηθήσει θέτοντας και επιμένοντας να λυθεί άμεσα το πρόβλημα. Με πράξεις, όχι κούφια λόγια…Όχι αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Κάτι που δεν μου άρεσε με τη στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα κατασκηνώσεις του δήμου.

Και ερωτώ, εάν γινόταν κάτι με τα παιδιά εκεί πέρα και αρρωσταίνανε, γιατί βλέπουμε την εξέλιξη του κορονοϊού, τι θα λέγατε τότε στη Δήμαρχο και στους υπευθύνους, ότι είναι ανεύθυνοι και να παραιτηθούν;…Αυτά είναι που δεν μου αρέσουν από την πλευρά της αντιπολίτευσης στο δήμο μας. Και πολλές φορές πέφτουν σε αυτό το λάθος της εύκολης αλλά επικίνδυνης αντιπολίτευσης.

Όμως, για να μην υπάρχουν αυταπάτες η αντιπολίτευση δεν κυβερνά, μια χώρα, μια περιφέρεια, ένα δήμο.  Ιδίως με το σημερινό εκλογικό σύστημα και τον τρόπο λειτουργίας των δήμων…Απλά πρέπει να είναι υπεύθυνη και παραγωγική.  Να προσπαθεί να διορθώνει τα κακώς κείμενα, με την στάση της και τη μαχητικότητά της και όχι με ψευτοαντιπολιτευτικά τερτίπια!

GOLD Διαφήμιση